Thursday, March 29, 2012

~ Kembar ~


.: SALAM :.

Suka sgt tgk baby kembar.....rasa mcm comel sgt2.....
Haritu tgk Nona, ada cerita pasal kembar......
Alang2 tgn tgh pegang camera sebab snap picture Pengantin Bersanding Bersama Penguin, sempat la snap beberapa gmbo.... :D



Ya Allah comelnyaa..... 


Haa...tgk betul2 pict ni...2 in i....ekau ado...?? :D


Ni cmne twin babies dalam perut....


Pasangan ni dah 2 x dapat baby kembar....msti baka kembar dia kuat ni....


Comelkan...ni kembar mereka yg paling kecik....



Ni msti korang ingat lagi kan...pasangan kembar siam Ahmad ngan Muhammad....


Dah bsar dah mereka...


Diaorg menjalani pembedahan memisahkan tubuh mereka di Arab Saudi pada 2002....


Haa yg ni kembar 3, kembar seiras.....


Masa dia org kecik...comel giler....


Mesti susah kan nk jaga...yela, 3 baby serentak...sorg pon dh kelam kelibut....


Masa dia org kecik, parent dia org mmg x leh bezakan....ayah dia kata, masing2 kena pakai tilam kaler lain, sebab bila dh angkat yg sorg, x leh angkat yg lain...kena pulangkan dulu kat tilam dia, baru leh angkat yg lain...kalau x, tertukar.....hihi...


Haa...yg ni msti korg kenal kan.....??


Dia org ni, kalau sorg demam/sakit, japgi mesti yg lagi sorg pon ikut sakit.... :D


X leh nak nafikanlah kekacakan mereka.....hahhaa....(tetiba)




Comel comel comel.....


*Aku ada 2 pasang sepupu kembar...agak2 aku ada gen kembar x...?? ada potensi x...?? errkkkk........



.: DAA ~~~ :.


12 comments:

Saya Disini said...

amboi..dan lgi nk menggatai nih..

haLyZaQiut said...

Saya Disini - part mana lak yg menggatai...manade.... :D

AireenIzati Sulaiman said...

sy pun suke anak kembar.. huhu Insyaallah ade rezeki dapat la ye kak..=)

haLyZaQiut said...

AireenIzati Sulaiman - hehe...samala kite...insya Allah, ada rezeki Syukur Alhamdulillah, xde pon Syukur Alhamdulillah... :D

Saya Disini said...

part tetibe tu..haha..zul jelous jap g puji jejaka lain..ce puji zul plak

haLyZaQiut said...

Saya Disini - hehee...mmg hensem k.tini...realiti itu kdg2 pahit...hahahha...

Fara said...

lol liza..saba je..haha..btw..mmg bes kalau dpt anak kembar kan...tp pat nak jage tu yg risau..bole x kalau diorg terus besa?wahahaha..

haLyZaQiut said...

fara - perghh, kalau lahir2 terus bsr, senang nana...2 x pregnant cukup laa...hhahhaha...

Anonymous said...

hehehe..kak liza nie dah stat ea family planning~~
bgus2..kalau kembar,,skali kluar trus 2..hehhehe..

haLyZaQiut said...

Anon - errkk...bukan begitu...dalam tv ni ada cerita psal kembar, tu k.lyza post dalam ni....nk start family planning apa, kawin pon tak lagi....awal beno lak aii...ahaha

Cik FaRiZaM said...

best entry yg ni.

suka tgk baby.... sonok la family yg senang dpt baby kembar tu. beranak 2 kali dah dapat 4. kalau 3 kali 6 baby, kalau 10?????hehehehhehehe

haLyZaQiut said...

Cik Farizam - haha...giler, kalau 10x beranak kembo, leh masuk World book of records lah nmpk gayanya.... :D