Monday, March 12, 2012

~ BBQ Chicken ~


.: SALAM :.

Aku punyai 1 azam...
Nak turunkan sikit berat badan...
Arghh, lantakla korang nk kata apa...
Aku x mintak byk, dapat turun 4-5 kilo dah memadai bg aku...
So aku sedikit berkira2 tentang pemakanan aku skrg ni...
Poyo betul, ayat x nak kalah.... :D

xde2, aku berazam nk jogging sekerap mungkin...
n jaga pemakanan seboleh mungkin...
buktinya, aku makan sup sayur malam td... :D

hari ahad smlm, pagi tu joging sampai kul 10am....
bila lunch, aku kuar dh lambat...kul 4 lebih baru nk makan tghari..
so En Zoro suggest kan aku g makan kat BBQ Chicken OU...
dia kata kat BBQ Chicken ni, minyaknya berasakan olive oil, minyak zaitun..
So bagus untuk kesihatan...
xdela high cholesterol...
aku pon x sure betul ke idak...
tp kat menu tu mmg ada tulis...
kalau nk tgk cth menu, leh click BBQ Chicken...

aku x pernah lak try makan sini....
jom tgk gmbr....




Dari Korea katanya.... :D





Pasta pon ada gak kat cni...dia kat LG 323-323A ..



Salad pon ada...wow...



Ruang kedai yg bsr, cantik, tp kosong....adakah mahal atau aku yg makan lmbt..??



Pasta fan leh makan kat cni....



Interior design dia mmg cantik....ala2 romantik gittu.....


Wallpaper penuh...


 

En Zoro makan Jerk BBQ, RM15.90...actualy menu ni dengan french fries, tp leh tukar kalau x nak, samada ngan nasi or mashed potato....(bg aku pinggan dia terlampau bsr, menampakkan portion makanan tu sikit)


Aku lak makan Hot Hot Drums, RM15.50.....mmg pedas ayam ni....rasa dia sgt sedap.....leh cuba sape yg suka makan pedas....aku pon tukar fries ngan nasi.........kata diet....lol


Tapi banyak yg aku review, ada yg kata mcm x worth it...maybe sbb harga dh mcm makan kenny rogers kot....aku pon rasa mahal gak....tp x taula maybe sebab dia org guna olive oil ke apa kan.....tu yg mahal agaknya.....tp kira portion tu x bersesuaian ngan harga laa....


Dan aku lak dgn bijaksana bijaksini, ckp kat En Zoro :

Aku : Kalau atas RM40, i x nak belanja...kalau bawah RM40, i belanja...
En Zoro : OK...


Sekali boleh org tu bg resit dgn nilai cmni....bengkekkk je hati aku.....lagi 7 sen je aku nk makan free....keh3....



*Better g makan McD/KFC kot.......lol


.: DAA ~~~ :.

7 comments:

Saya Disini said...

merata mkn..

K.A.T.H.Y said...

Hehe nak fitting baju kawen x muat ke? Haha
Makan la herbalife. Haha sama je harga nye kot dgn protein otot encik zul ko hehe

haLyZaQiut said...

Saya Disini - xdela merata sgt...ni sume dekat2 je...

Kathy - emm tula, nsb x g fitting lagi...hahhaa...makan herbalife..?? gua x mampu....gua mampu jogging kat tasik je...cut cost... lol

aimaniman said...

salam kenal dan dofollow sini..

macam sedap je, tapi kalau tengok gambar macam sikit sangat makannya atau betullah pinggan terlalu besar, tp mahal gak ler, akak makan nasi ayam 4.50 jer...

haLyZaQiut said...

Aimaniman - terima kasih....nice knowing u... :)

hehe...actually pinggan dia bsr, dan memburukkan keadaan lagi, portion dia mmg sikit...hahahha...tula pasal, bek makan nasi ayam kat gerai kan...lg byk, puas hati... :D

_@ZULHAIRY@_ said...

Testing makan bagus juga.. Klu org tny da blh comment.. Huhu

haLyZaQiut said...

Zulhairy - hahaha...betul2....kalau org tnya, leh kita jawap jujur...errkk...