Wednesday, October 29, 2014

~ Akuarium TAR Batu Maung, Pulau Pinang ~

.: SALAM :.

Haritu balik kampung (10-13 Oct 2014), berkesempatanlah kami berjalan2 ke Pulau Pinang....walaupun rumah mak mertua mmg kat Penang, tapi bukannya selalu kami dapat berjalan2 jika pulang ke kampung....maklumlah, cuti pun bukannya lama sgt...x sempat nak ke mana2....

Kami ke Pulau menaiki feri...ni kira first time kami bertiga naik feri ke pulau...selalu naik jambatan je....balik plak dapatla lalu 2nd bridge yg baru tu.... :D

Zuhayr muka xde perasaan....bangun tido, dikejut....haha

Skrg kat tgh2 ni ada ruang kerusi utk org duduk2....nampak sgt dh lama x naik feri....haha

Jerebu teruk masa ni....


Tengahari makan di Original Kayu Nasi Kandar di Bukit Jambul....1st time aku makan kat sini....huhu...

Tiba2 zuhayr pon kena paksa makan sepinggan nasi.... :D


Lepas makan, x tau nak pergi mana....En SuamiSayang mencadangkan kami pergi ke Akuarium Tunku Abdul Rahman di Batu Maung....masuk RM5 je per head....jom layan gambar....

























Terdapat pelbagai spesis hidupan laut dipamerkan dalam akuarium TAR ni....x rugi bawak anak2....cuma tempatnya agak kecil dan terhad lah.....round kejap je dah sampai ke penghujung...berbaloi lah dgn harganya yg cuma RM5 sorg....hehhehe....



Jauh jugak 2nd link ni....mmg dekat betul entrance dia dgn Akuarium Batu Maung.....


Ok tu je dulu nak share....

.: DAA ~~~ :.


Tuesday, October 14, 2014

~ Casa DeLa Rosa, Cameron Highland ~

.: SALAM :.

Hye2....lama x potpet potpet kan....
Harini saje nk share dgn uols salah 1 hotel yg terdapat di Cameron Highland iaitu Casa De La Rosa yg terletak di Tanah Rata.... :D

Lepas dari bercuti di Lumut tempohari, kami meneruskan percutian ke Cameron pula...saja bawak Zuhayr jalan2...tp masa tu musim panas, so belah siang mmg terasa panasnya kat Cameron....malam je sejuk....

Tempoh hari, aku ada share pasal Hotel Century Pines Cameron...kali ni saje En SuamiSayang book hotel lain plak....

Aktiviti kami :


Casa De La Rosa...

Sampai terus exercise...!!

Boleh la, luas jugak bilik...kat luar ada balkoni.... :D

Sape suka mandi buih... :P

Ni balkoni luar....view cantik sgt....

View dari atas....

Fridge amat penting bg aku yg jadi EP mom ni....
EP = Exclusive pumping mom....

Zuhayr mengemas (menyepah)

Zuhayr xde baju pink laa.....x dpt ikut tema...

Kami lawat ladang teh 'Bharat Tea Plantation'....ramai bbeno org...

Subhanallah, indah ciptaan Tuhan....

Beli pokok sikit2....

Jom shopping kaktus...


All time favorite...

Dpn hotel ni ada kedai makan....syok sbb steamboat pun ada, western pon ada, goreng2 pun ada....jalan kaki lintas jalan sampailah kedai makan ni...nama apa nth, x ingat....

Belah sana tmpt dining dia....

Ok ni view hotel dari luo....

Byk tempat nk pergi tp byk habiskan masa pergi sana sini beli souvenir.....so jadi limited plak masa tu....lagi2 ada anak kecik, lama2 sgt mula lah nk meragam.....xpela, next time pergi lagi....hehhe...

Ok tu je dulu....

.: DAA ~~~ :.


Monday, September 22, 2014

~ Kenangan Kawan Sahabat ~

.: SALAM :.

Lama x update blog....
Harini saje nak share gambar berhibur bersama rakan2... :D
- RedBox Sogo -
(^__________^)


Huda in d House~~
  
Ila, Alfi, Huda, Me.

Bini2 org semuannya.... :P

Haa yg inner shawl kuning je belum bini org...haha



Ok, masa utk naik sheikh.....lol
  
Duet....

Bakat terpendam yg hebat ....

I love u guys.... xoxo

.: DAA ~~~ :.