Monday, April 7, 2014

~ Bunting dan Sticker Murah Untuk Aqiqah dan Majlis Lain ~

.: SALAM :.

Hye2....
Harini nak share dengan uols vendor yg saya ambil semasa Majlis Aqiqah anak saya tempoh hari...
Mmg murah dan berbaloi2 sgt....highly recommended ok..... :D

Saya minta vendor ini untuk menyediakan 
- Bunting
- Sticker (utk dilekatkan pada barang2 goodies)
- TQ tag.

Dan hasilnya....

Bunting

TQ Tag...tapi dia org decide utk buatkan kalendar as my TQ Tag...so cute....

Sticker pada goodies...

Ok, semua ini saya tempah dari Khaieza Graphic Solution.
Boleh search di FB (Upah Design dan Print Murah) <- di="" fb.="" font="" nama="">

Saya hanya hntr gmbr dan details majlis sahaja...mereka yg akan tlg design utk kita....

Boleh search di FB dan hubungi contact seperti di atas.... ;)


Meh saya review sikit pasal harga ok....
Untuk Bunting, RM1.50 sekaki....so kalau bunting yg saya wat ni, 6ft x 2ft sama dengan RM18, kos postage RM11... so total hanya RM29...tp dia ada design caj...

Untuk Sticker pula, ada saiz2 yg anda boleh pilih....minimum ialah 100 pcs....yang saya buat ni hanya RM90 utk 100 pcs....

Dan jika anda berminat utk tanya lebih lanjut, bolehla hubungi En Khairul, 016-3644030...
Mcm2 servis dia org boleh wat....call la utk sebarang pertanyaan.... :D

Kalau anda nk wat majlis2 kecil ke, nak wat namecard ke, nak buat flyers ke, nak wat banner / bunting ke, mereka boleh tlg design utk anda! Dan mereka akan review kepada kita, sampailah kita puas hati....bila puas hati, barulah mereka akan print...

Contact jgn x contact....hehe

Ok tu je dulu sy nk share....overall mmg puas hati....deliver on time...!! i loiikkeee....

Thanks Khaieza Graphic Solution... I'll be ur regular customer ok.... >_______<

Terima kasih....saya suka!!!! :D:D


.: DAA ~~~ :.


Monday, March 24, 2014

~ Aqiqah Zuhayr Nufayl Zulhairy ~

.: SALAM :.

Hye ~
Harini nak share sikit gambar2 sekitar Majlis Aqiqah Putera Sulong kami, Zuhayr Nufayl Zulhairy yg diadakan pada 1 Mac 2014 di Yong Peng, Johor.

Byk sgt gambar yg x sempat captured sbb x cukup tgn lahai nk pegang camera 24/7....huuu...
Sorrylah pada yg hadir tp x sempat nk bergambar bersama.....
Masa ni baby Zuhayr 5 bulan....
Sekarang, lagi 3 hari nak masuk 6 bulan dah Zuhayr....dh boleh makan pasni.... :D

1st Baju Melayu Zuhayr...hehe...
Cari kat PKNS Shah Alam....ni saiz 0, tu pun kena byk alter baru ok sikit...kalau x, bsr sgt....samping ibu tolong carikkan kat Batu Pahat...kat PKNS tu xde samping baby....

Mlm tu baru prepare Goodies Bag....

Sekitar Majlis....Majlis start 4pm - 12am...
Majlis potong jambul dan kenduri doa selamat, lepas Isya'....

2 pupu Zuhayr yg lahir selang 2 minggu dari Zuhayr...nama anak cousin ni Muhammad Adam Riyadh....comel!!!

Zuhayr diapit dayang2 yg cantik jelita...haha

Gula2hati saya.....

Tema kuning....

Pasang 1 khemah + 3 garaj kereta....terima kasih jiran tetangga yg bg pinjam garaj mereka... :D

Teringin nak pasang mini deco utk buaian Zuhayr...tp keadaan rmh yg kecik, x mengizinkan...so kt hias katil jela....hhaha....tempah dgn butik pengantin, SBI (Stylish Bridal Image) Yong Peng...

Amboi, khusyuk sgt dpt hisap jari kan....

Baby Zuhayr keletihan yang amat2 melayan tetamu.....terbongkang di situ.....hahhaa

Rambut baru nak naik sikit.....

Dah licin balik!!!!
Botak utk kali ke dua.....kami plan nak botakkan dia 7 kali sebelum umurnya 2 tahun.... :D


Nanti next entry aku share kat vendor mana aku tempah bunting, sticker and calendar card....highly recommended sangat2!!!!

*Terima kasih pada semua yg sudi hadir....kawan2 dan saudara mara yg byk membantu....luv u all....

Ok tu je dulu....

.: DAA ~~~ :.


Wednesday, March 19, 2014

~ 4 Months ~

.: SALAM :.

Alhamdulillah, membesar dengan sihat....






Bergambar bersama MIL, FIL, dan saudara mara sebelah Penang..

.: DAA ~~~ :.


Wednesday, March 5, 2014

~ Kluang Rail Coffee ~

.: SALAM :.

Haritu masa balik Johor, sempat lah jugak singgah kat salah 1 kopitiam yg femes kat Johor ni iaitu Kluang Rail Coffee...

Actually, kedai asal kopitiam ni terletak betul2 kat Stesen Keretapi Kluang...mmg ramai giler org kat situ kalau nk pi minum....oleh sbb x mampu lg dah nk menampung kesesakan, maka mereka pun tambah new outlet...yang aku pi makan ni pon kat Kluang jgk, cuma kat shop lot dah...yg kedai asal kat stesen keretapi tu rasanya masih ada...dia org x tutup pun....

Aku gi makan kat Pusat Perniagaan Tasik..... atas tu hotel rasanya...hotel dia org jgk...
Gambar yg bawah tu gmbr kedai asal dia org...yang kat Stesen Keretapi...


Sentimental values, papa bawak makan masa kecik2 dulu.... :')

Kami pergi ber 5 termasuk si kecik..Papa, Ibu, En SuamiSayang, Aku....kemain suka si kecik nk gi jalan2.... :D

Aku order Mee Kari....sedap serius x tipu....must try!!

Roti bakar dia mcm biasa, legend.....potong butter letak terus atas roti...pehpehpeh....

En SuamiSayang order Asam Laksa.....ni bg aku pekat dan masammmm....

Papa punya, Nasi Lemak Ayam Goreng....

Memang puas hati....tp masa aku dtg tu mmg ramai sgt org...terpaksa tunggu utk rebut meja..kalau malu, x dapek la seat....huhu....

Bg yg nak tgk menu lain, boleh la pergi website dia, http://kluangrailcoffee.com.my/


Tu je dulu....

.: DAA ~~~ :.






Thursday, February 20, 2014

~ Bertandang ke Aqiqah Umaira Solehah ~

.: SALAM :.

Nak update blog, tp malas nk taip n letak gambo....
Kita layan jela gambar2 aku dan baby Zuhayr bertandang ke Majlis Aqiqah anak opismate aku, K.faz kat Bangi haritu....

Baby Umaira Solehah yg comel qiut miut.... :D

http://afasz.blogspot.com/2014/01/gambar-majlis-aqiqah-doa-selamat.html

Senang kan hidup aku....

hahaha....

.: DAA ~~~ :.

Monday, February 10, 2014

~ Baby Bath Mat murah! ~

.: SALAM :.

Hai2....
Harini nak share pasal barang kegunaan baby yg lain iaitu baby bath mat...atau pun alas mandi baby...
Seperti yg kita sume tahu, baby ni naturally mmg suka sgt main air kan...
Dan waktu nk mandikan baby tu antara waktu yg mencabar jgklah sbb dia akan x benti2 nk melompat2... (pasal tulah selalu En SuamiSayang yg selalu mandikan baby....errrkk)

Masa dia kecik lagi xpe, dia akan ikut je arahan...tp bila dh bsr sikit, kepala dia dh kuat, mulalah nk menunjukkan aksi2 riang yg melampau bila dalam air....so utk elakkan dari baby tergelincir dalam besen dia tuu, blh klu kt nk gunakan alas mandi yg getah tuu....kesat dan tenggelam dalam air...

Mcm kat bawah ni...

Aku jumpa kat Daiso, RM5 sahaja....murah kan....kalau Pureen punya atas RM10.... :D

Tgk, kaki x nak bengkok......kemain kemain kemain....

So, bila ada alas getah ni...xdelah dia asyik nk tergelungsur ke bawah je...yela, bila dah bersabun kan licin.....mula2 Zuhayr geli ngan alas getah ni....dia x nak letak bontot dia...tp lama2 ok dah.... :D

Skrg, elok je dia duduk dalam besen tuu.....hehhee

Bila dah mandi, dah segar...barulah boleh beraksi acrobatic!! Yeaahhhh!!!


Ok tu je nk share....

.: DAA ~~~ :.


Tuesday, January 28, 2014

~ Warmer & Sterilizer Autumnz ~

.: SALAM :.

Dah lama nak share tapi asyik x sempat je.....
Entah apa yg x sempat pon x tau....mcm bz sgt je gayanya....

Ok, harini nk share pasal Warmer dan Sterilizer botol yg saya guna....

Warmer - untuk panaskan EBM....EBM x boleh dipanaskan dalam air yg bersuhu tinggi, 100 darjah celsius sbb akan menghapuskan nutrien dalam susu tu....EBM ni Express Breast Milk, means susu ibu yg telah dipam dan disimpan di dalam fridge utk dibuat stok.....yela, ibu2 skrg ni kan ramainya yg berkerja...so bila kat ofis, baby kat rmh blh minum susu EBM Mama!!!
So, kalau ada warmer, time feeding baby, kt x perlu la asyik nk masak air panas utk panaskan susu yg baru kuar fridge...pakai warmer je....kat warmer mmg boleh set samada nk suhu 40 darjah celsius or 70 darjah celsius.....pilih je mana nak...lagi 1, susu x boleh nk dipanaskan lebih 15 minit....kena beware sentiasa....

Sterilizer - utk bunuh kuman2 dalam botol selepas botol dicuci.....kiranya alat ni utk membantula...org dulu2 kan dia rebus je semua botol2 susu selepas diguna....org skrg ni kalau nk mudah, boleh beli sterilizer.... :D

Saya guna botol susu Tommee Tippee....botol ni agak unik sbb dia gemok....gemok dari biasa... :D

Dia pun sibuk jgklah nk pegang kan.....


Ni botol susu Tommee...

So, x semua Warmer muat utk botol susu Tommee ni....antara warmer yg muat ialah brand Autumnz....


Saya mcm biasalah, survey kat http://www.littlewhiz.com/
Harga dia utk 2 barang ni hanya RM175....kira ok la tuu...


Letak atas meja, jauh utk dicapai kanak2...hehe
Sebelah kanan tu Warmer Autumnz...
Kiri tu Sterilizer Autumnz...

Haa...kalau nak sterilize barang, boleh letak dalam Sterilizer ni...campak je semua masuk dalam....pastu tekan Start...
Boleh jugak kalau korg nk sterilize brg lain mcm sudu garpu ke....
Yang warmer tu, masukkan air sampai botol boleh tenggelam sikit, pastu setkan suhu yg dikehendaki...mcm saya, selalu pilih 70 darjah celsius sbb nk cpt....

Ok, tu je nk share harini....

Harap ada sedikit info yg blh dikongsi....

.: DAA ~~~ :.