Saturday, July 2, 2016

~ Avillion Admiral Cove Hotel di Port Dickson ~

.: SALAM :.

Tarikh 16 - 18 April 2016, aku sekeluarga saje pergi bercuti di Port Dickson...
Sebenarnya En SuamiSayang ada team building kat Hotel Avillion...then dia plan nk bawak aku dgn Zuhayr sekali...
Tapi dia booked Avillion Admiral Cove utk kami berdua....
So memandangkan team building dia 2 hari je, kami extend la lagi sehari sbb aku ajak ibu papa join sekali....dah lama sgt x bercuti sama2 dgn keluarga.....
Tapi mmg kami puas hati sgt duduk kat sini....
Jom tgk gambar2 yg sempat di snap...
(^______________^)


Avillion dengan Avillion Admiral Cove ni kat tmpt yg berlainan....
Avillion Admiral Cove kat Jalan Pantai, Tanjung Tuan...
Avillion dekat Batu 3, Jalan Pantai....

Suasana dari lobi....

Jom round2 kawasan dulu.....

Ni swimming pool dia....

Gym pon ada....


Ni gambar dari dalam bilik....agak luas bilik dia...

Zuhayr mulalah nk explore tuu....

Ada sofa juga utk santai2....

Sementara papa pergi team building, zuhayr makan dulu!!!

Breakfast time.....makanan pon ok, byk pilihan.....

Kat sini byk private2 boat berhenti park n berehat...

Kami x pergi Teluk Kemang, tp kami lepak di Blue Lagoon...

Kejap je Zuhayr dapat kawan dah ya.....

Kalau korang pergi ke PD, boleh try makan malam di Nasreen Songkhla Seafood....
Sedap dan murah....x tipuuu....hhehe....

Berendam time!!!

Sempat juga mengabadikan gambar keluarga.....hehe....




Byk lagi tempat dan kedai makan yg boleh anda kunjungi kat PD ni.....tp time kami agak terhad masa tu, so xde la byk sgt jalan2...sempatla pergi makan cendol, char kuey teow, makan ayam bakar Cowboy, jalan2 sikit.....

Ok lah, tu je nak share....

Jumpa lagi...

.: DAA ~~~ :.



Friday, June 24, 2016

~ Berbuka Puasa di Grand Seasons KL ~

.: SALAM :.

Haritu, cuti Nuzul Quran Rabu 22 Jun 2016, aku berkesempatan berbuka di Grand Seasons KL.
Saje En SuamiSayang belanja sebelum aku berpantang...
Dah minggu 37 pun masih bernafsu besar ok terhadap makanan...kehkeh
Jom kt layan suasana dan juadah yg disediakan pihak hotel utk Buffet Ramadan....
Harga per head x tahu sebab aku dibelanja org.... :D


Kami sampai kul 7pm, blm ramai lg masa ni...

Beraneka booth tersedia....makanan Johor Nasi Ambang pon ada....sedaaapp....


Live performance gitttuu......






Kambing golek dimakan bersama pelbagai jenis sos.....sedap kambing dia....




Kuah sate ni mmg terbaikkkk.......



Haa ni kambing golek....


Ni baru first round.....lol

Nasi Kandaq....



Tempat makan yg luas dan selesa......








Ayam golek pon ada.....






Pelbagai jenis kerabu dan sambal.....marveles....


Kesimpulannya, mmg puas hati.....kalau bayar mahal sikit pon x ksh asalkan sedap kan...so mmg recommended sgt kat korang yg nk wat gathering ke apa kat sni sbb tempatnya luas.....so, sgt selesa....nk smbhyg sume pon senang.....

Pelbagai aneka juadah berbuka....dari nasi sampai ke mee sampai ke ketupat palas....lauk jgn ckp la nth berpuluh jenis kot....mmg byk giler juadah aku x rasa sbb perut rasa nk meletup dah....hehe...

Next time, boleh try lg....

Ok tu je dulu....

Terima kasih En SuamiSayang sbb blanja berbuka kat sini.....xoxo

.: DAA ~~~ :.