Wednesday, July 2, 2014

~ Bercuti ke Damai Laut, Lumut ~

.: SALAM :.

Hye,
Last 2 weeks sebelum berpuasa, sempat bercuti bersama family ke Damai Laut, Perak.
Kira area sebelum jeti ke Pangkor lah ni..
Persisiran pantai gittu...
Dari 20 Jun 2014 hingga 21 Jun 2014...
2 hari 1 malam je sebab lepas tu ke destinasi lain...
Rasa mcm dah lama sgt x bercuti, lebih2 lg bila dh ada anak ni...
Sibuk sangat urusan harian...sesekali dpt relax cmni mmg seronok... ;D

Kami menetap di Swiss Garden Damai Laut....
Dari KL perjalanan mengambil masa lebih kurang 4 jam...
Lenguh jugakla si Zuhayr duduk dalam kereta...mcm2 posisi dah....
Bertolak dalam pukul 11 lebih tghari, dekat kul 4 ptg sampailah juga kami ke destinasi...
Weeeehuuuuuu!!!! :D

20 Jun 2014

2 minit masuk ke dalam kereta...

3 minit masuk ke dalam kereta... :D

1st time nampak Kellie's Castle...

Superman kecik dah sampai...

View dalam bilik....

Menyengih je....

Caakkk....nk tgk tv la tuu....

Balkoni kat luar....dia org tgh cat hotel, so view x cantik...ada besi palang2 pengecat....huhu

Tolet pun ok, ada bath tub...

Senyum....


My small family....

We're Superman!! Seeking for a rest!!


Aksi2 si kecik....

OMG!!!!

Petang tu, terus bawa Zuhayr pi mandi pool....

Comel sangat pelampung ni...pinjam dari kawan En SuamiSayang....

Ni En SuamiSayang tolak dari bawah, kalau x, melurut ke bawah...nmpk kepala sikit je...haha

Zuhayr mcm xde perasaan dok dalam ni....sbnrnya aku rasa dia x tau pun dia dalam air...haha...last2 guna kejap je..pastu kuarkan terus dia dari pelampung tu....bila xde pelampung, baru lah ceria sikit.....

See, pelampung tu bsr utk Zuhayr...x nampak pun kepala Zuhayr...haha..Ada 2 pool, 1 utk adult, 1 utk kid....

Malam, kami keluar makan ke Pekan Lumut....apa lagi, cari seafood la...dah kata bercuti tpi pantai ye dak.....makan ikan pari, sotong grg tepung, udang masak pedas, sup sayur....dari hotel ke pekan Lumut dalam setengah jam jugak....

Balik makan, dah nak pukul 11 malam dah....kepenatan betul si kecik....tido dulu!!!

Kalau nak room dining pun boleh....tp rasa mcm x berbaloi plak....muehhehe.....

21 Jun 2014

Pagi2 bangun breakfast, ingat nak bagi Zuhayr mandi pool lagi sekali tp bila calculate masa, mcm x sempat je....pukul 12 dah kena check out dah.....so kami jalan2 tepi pantai je.....masa ni jerebu teruk so pemandangan x best sgt....tp yg bestnya sbb Swiss Garden ada private beach dia sndiri.....tenang sgt rasa....



Pemandangan hotel...luas kawasan dia....

Jom pi pantai....!!

Nampak x jerebu tu....

Keindahan pagi...

Hehe...Zuhayr feveret kalau dukung cmni....

Dah nak sampai dah....


Tu Pulau Pangkor katanya....


Subhanallah...

Xde org lain melainkan pengunjung hotel....

1st time Zuhayr rasa air pantai....hehe

Tp muka ttp xde perasaan...haha






Kawasan bilik...

Alhamdulillah, dapat gak merehatkan mental dan fizikal sebelum menyambut Ramadhan....ke mana destinasi selepas ini....?? 
Bersambung di lain entry....

*Tahun ni x dapat nak share menu berbuka setiap hari.....lately mcm2 perkara yg aku alami....so mmg tiada kesempatan ruang dan masa nk berblog selalu.....

Sampai jumpa lagi....

.: DAA ~~~ :.

Friday, June 13, 2014

~ Pantai Merdeka Kota Kuala Muda ~

.: SALAM :.

Hye2....
Haritu berkesempatan pergi ke Pantai Merdeka di Kota Kuala Muda, Kedah...
Alang2 ada jemputan kenduri kahwin di Sungai Petani maka kami sempatlah ke destinasi legenda percintaan....haha
Knp destinasi legenda percintaan...??
Uols ingat x lagu Cinta Pantai Merdeka nyanyian kumpulan Jinbara... :D

Ku ukir namamu di awan Gunung Jerai,
Disaksikan laut daun nyiur melambai,
Jauh pandangan permai,
Di situ tanjung dawai, terkenang peristiwa,
Cinta kita terurai..

Oh indahnya peristiwa,
Cinta kita di PANTAI MERDEKA~~~

Haa..mesti tau lagu ni kan sape yg suka layan rock kapak tu....
Gunung jerai leh nampak di kejauhan masa otw nak pi Pantai Merdeka ni...
En SuamiSayang x nak bawak pi Tanjung Dawai sebab dia ckp xde apa, better pergi Pantai Merdeka....maka Tanjung Dawai xde gambar....haha

Subhanallah, cantiknya pemandangan....tu nampak x gunung tu...tu lah Gunung Jerai... :D

Mak bapak yg excited lebih...anak xde perasaan...lol

Dah cantik dah kawasan persisiran pantai ni...sepanjang jalan ada jualan mcm kat pasar malam tu....

Ada jual mcm2 sgt....makanan, baju, byk lagi lah...jom kita ronda2...

Mainan ada mcm2 jenis...

Baju raya pun ada....huhu

Sape nk pi picnic, x yah bawak tikar...beli je kat sini RM10...

Ladies wear la paling byk....

Sayang anak papa....

Mama ni xde keje lain ke ha??

Beg pun ada...

Spiderman spotted!!

Rambang mata tgk...

Panas, ingat nk beli topi tp mls pulak....

Masa kami pergi ni dah petang, mmg ramai lah family yg sedang beristirehat....

En SuamiSayang kata tembok ni dulu xde...

Beraninya budak tuu...

Panas2 pun budak2 ni bkn main seronok lagi...hehe

Deras gak ombak time ni...


Zuhayr x leh mandi, Zuhayr xde baju spare....

Tempat main budak2 pon ada....


Ada beberapa family siap pasang khemah lagi....

Org jual dan main layang2 pun ramai....

Panas time ni, sampai melekit2 belengaih habis....berkilat2 muka....

Betul2 sebelah pantai ni ada Merdeka Beach Resort....boleh la stay kalau datang dari jauh....

Ni contact No Merdeka Beach Resort....

Pintu masuk resort.....

Ini pantai pertama Zuhayr Nufayl pergi....haha....I'Allah minggu depan kita pi pantai lain pula ya Zuhayr...... ;)

Ok tu je dulu....

.: DAA ~~~ :.