Tuesday, October 14, 2014

~ Casa DeLa Rosa, Cameron Highland ~

.: SALAM :.

Hye2....lama x potpet potpet kan....
Harini saje nk share dgn uols salah 1 hotel yg terdapat di Cameron Highland iaitu Casa De La Rosa yg terletak di Tanah Rata.... :D

Lepas dari bercuti di Lumut tempohari, kami meneruskan percutian ke Cameron pula...saja bawak Zuhayr jalan2...tp masa tu musim panas, so belah siang mmg terasa panasnya kat Cameron....malam je sejuk....

Tempoh hari, aku ada share pasal Hotel Century Pines Cameron...kali ni saje En SuamiSayang book hotel lain plak....

Aktiviti kami :


Casa De La Rosa...

Sampai terus exercise...!!

Boleh la, luas jugak bilik...kat luar ada balkoni.... :D

Sape suka mandi buih... :P

Ni balkoni luar....view cantik sgt....

View dari atas....

Fridge amat penting bg aku yg jadi EP mom ni....
EP = Exclusive pumping mom....

Zuhayr mengemas (menyepah)

Zuhayr xde baju pink laa.....x dpt ikut tema...

Kami lawat ladang teh 'Bharat Tea Plantation'....ramai bbeno org...

Subhanallah, indah ciptaan Tuhan....

Beli pokok sikit2....

Jom shopping kaktus...


All time favorite...

Dpn hotel ni ada kedai makan....syok sbb steamboat pun ada, western pon ada, goreng2 pun ada....jalan kaki lintas jalan sampailah kedai makan ni...nama apa nth, x ingat....

Belah sana tmpt dining dia....

Ok ni view hotel dari luo....

Byk tempat nk pergi tp byk habiskan masa pergi sana sini beli souvenir.....so jadi limited plak masa tu....lagi2 ada anak kecik, lama2 sgt mula lah nk meragam.....xpela, next time pergi lagi....hehhe...

Ok tu je dulu....

.: DAA ~~~ :.


Monday, September 22, 2014

~ Kenangan Kawan Sahabat ~

.: SALAM :.

Lama x update blog....
Harini saje nak share gambar berhibur bersama rakan2... :D
- RedBox Sogo -
(^__________^)


Huda in d House~~
  
Ila, Alfi, Huda, Me.

Bini2 org semuannya.... :P

Haa yg inner shawl kuning je belum bini org...haha



Ok, masa utk naik sheikh.....lol
  
Duet....

Bakat terpendam yg hebat ....

I love u guys.... xoxo

.: DAA ~~~ :.

Tuesday, August 5, 2014

~ Salam Lebaran 2014 ~

.: SALAM :.


Salam Lebaran di Aidilfitri Maaf Zahir Dan Batin....
Dari Zuhayr, Papa dan Mama....
Semoga lebaran kali ini memberi sejuta kemanisan dan kenangan indah untuk kita semua....
Lapangkan dada, ampunkan segala kesalahan org lain kepada kita, dan meminta kemaafan daripada kenalan dan saudara mara....

*Raya kali ini turn utagha....
Belum berkesempatan lagi utk mencium tangan ayah bonda di bulan raya...pagi raya mmg x dapat la....
Doakan semoga semua urusan kami sekeluarga dipermudahkan dan berjalan lancar....
Amin....

.: DAA ~~~ :.



Wednesday, July 2, 2014

~ Bercuti ke Damai Laut, Lumut ~

.: SALAM :.

Hye,
Last 2 weeks sebelum berpuasa, sempat bercuti bersama family ke Damai Laut, Perak.
Kira area sebelum jeti ke Pangkor lah ni..
Persisiran pantai gittu...
Dari 20 Jun 2014 hingga 21 Jun 2014...
2 hari 1 malam je sebab lepas tu ke destinasi lain...
Rasa mcm dah lama sgt x bercuti, lebih2 lg bila dh ada anak ni...
Sibuk sangat urusan harian...sesekali dpt relax cmni mmg seronok... ;D

Kami menetap di Swiss Garden Damai Laut....
Dari KL perjalanan mengambil masa lebih kurang 4 jam...
Lenguh jugakla si Zuhayr duduk dalam kereta...mcm2 posisi dah....
Bertolak dalam pukul 11 lebih tghari, dekat kul 4 ptg sampailah juga kami ke destinasi...
Weeeehuuuuuu!!!! :D

20 Jun 2014

2 minit masuk ke dalam kereta...

3 minit masuk ke dalam kereta... :D

1st time nampak Kellie's Castle...

Superman kecik dah sampai...

View dalam bilik....

Menyengih je....

Caakkk....nk tgk tv la tuu....

Balkoni kat luar....dia org tgh cat hotel, so view x cantik...ada besi palang2 pengecat....huhu

Tolet pun ok, ada bath tub...

Senyum....


My small family....

We're Superman!! Seeking for a rest!!


Aksi2 si kecik....

OMG!!!!

Petang tu, terus bawa Zuhayr pi mandi pool....

Comel sangat pelampung ni...pinjam dari kawan En SuamiSayang....

Ni En SuamiSayang tolak dari bawah, kalau x, melurut ke bawah...nmpk kepala sikit je...haha

Zuhayr mcm xde perasaan dok dalam ni....sbnrnya aku rasa dia x tau pun dia dalam air...haha...last2 guna kejap je..pastu kuarkan terus dia dari pelampung tu....bila xde pelampung, baru lah ceria sikit.....

See, pelampung tu bsr utk Zuhayr...x nampak pun kepala Zuhayr...haha..Ada 2 pool, 1 utk adult, 1 utk kid....

Malam, kami keluar makan ke Pekan Lumut....apa lagi, cari seafood la...dah kata bercuti tpi pantai ye dak.....makan ikan pari, sotong grg tepung, udang masak pedas, sup sayur....dari hotel ke pekan Lumut dalam setengah jam jugak....

Balik makan, dah nak pukul 11 malam dah....kepenatan betul si kecik....tido dulu!!!

Kalau nak room dining pun boleh....tp rasa mcm x berbaloi plak....muehhehe.....

21 Jun 2014

Pagi2 bangun breakfast, ingat nak bagi Zuhayr mandi pool lagi sekali tp bila calculate masa, mcm x sempat je....pukul 12 dah kena check out dah.....so kami jalan2 tepi pantai je.....masa ni jerebu teruk so pemandangan x best sgt....tp yg bestnya sbb Swiss Garden ada private beach dia sndiri.....tenang sgt rasa....



Pemandangan hotel...luas kawasan dia....

Jom pi pantai....!!

Nampak x jerebu tu....

Keindahan pagi...

Hehe...Zuhayr feveret kalau dukung cmni....

Dah nak sampai dah....


Tu Pulau Pangkor katanya....


Subhanallah...

Xde org lain melainkan pengunjung hotel....

1st time Zuhayr rasa air pantai....hehe

Tp muka ttp xde perasaan...haha






Kawasan bilik...

Alhamdulillah, dapat gak merehatkan mental dan fizikal sebelum menyambut Ramadhan....ke mana destinasi selepas ini....?? 
Bersambung di lain entry....

*Tahun ni x dapat nak share menu berbuka setiap hari.....lately mcm2 perkara yg aku alami....so mmg tiada kesempatan ruang dan masa nk berblog selalu.....

Sampai jumpa lagi....

.: DAA ~~~ :.