Tuesday, December 20, 2016

~ Penghujung 2016 ~

.: SALAM :.

Ya Allah lamanya aku x menulis di sini....
Sedar x sedar dah nak penghujung 2016 dah...
Punyalah kejap setahun tu nk hbs...
Tau2 dah bertambah lg sorang anak....
Ehh??

Aku pon x tau la nk wat rumusan je ke apa pasal life aku ni....
Tp sbb dah ke penghujung tahun, kt wat summary jela ye dak...
Kalau awal tahun, blh la nk wat azam...haha

Emm tulis dalam point jela....
1. Kehidupan berjalan seperti biasa....Alhamdulillah, menambah seorang lagi putera yg diberi nama Zubayr....Zubayr Nufayl yg bermakna "The Strongest Gift"...
2. Bersalin yg kedua ni di DEMC Shah Alam pada 30 Ramadan 1436H, bersamaan 5 Julai 2016 secara normal but vacum, seberat 2.67kg jam 02:03 am...
3. Seperti biasa Zubayr pun mcm abgnya Zuhayr, prolong jaundice...tp kali ni, aku dah discaj dari DEMC, balik pantang kat jhr, pastu kena tahan pulak kat hospital batu pahat sbb kuning dia terlampau tinggi...kira dah kluar, masuk balik hospital yg lain.....dulu zuhayr 10 hari dalam hospital x sempat discaj lg....haha
4. Sekarang Zubayr dah 5 bulan....lagi 3 hari ni aku wat Akikah utk dia....sekor dulu di johor...
5. Suka senyum, kalau panggil nama dia je, dia dh blh tersengih2....
6. Suara kuat dan lantang...
7. Zuhayr lepas habis pantang, kami masukkan dia ke sekolah tadika Albaghdadi Playtime Centre, pre-tahfiz school ketika usia dia blm 3 tahun lg....so skrg blh la sikit2 surah dia hafaz....x harap pape pun, just sje suruh dia bersosial lebih sikit....
8. Masih kerja di company yg sama, masih duduk di rmh yg sama...haha
9. Kehidupan yg sgt hectic skrg....pagi hantr anak no 2 ke rmh pengasuh....abg dia, papa dia tlg hntr ke sekolah....balik aku yg amik 2 2 org sekali...setiap hari berkejar amik abg dia kat sekolah, pastu amik adik dia pulak kat rmh pengasuh....ksian anak2 aku...hari2 aku blk keje lmbt so paling awal pon magrib baru dpt amik dia org....
10. Dah turun 14kg sejak bersalin...masa 9 bulan berat 64kg, skrg dah 50kg.....x tau la tu, mcm dah x turun lg je nmpk gayanya...kahkah

Emm tu jela kot yg aku nk catit kat sini...mostly pon xde apa melainkan pasal anak.....kehidupan kt dah tua2 ni xde apa yg interesting sgt.....yg best pon tgk anak2 mmbsr jela.....

Emm aku sentiasa doa agar semua pasangan yg dah berkahwin tp blm ada rezeki lg utk dikurniakan anak agar cpt2 Allah bg rezeki....dont give up, keep the effort, tawakkal....I'Allah Allah beri tepat pada masa dan keadaan yg mengizinkan.....Amin...

.: DAA ~~~ :.

2 comments:

_@ZULHAIRY@_ said...

Tulis skali "Husband pun masih sama" Haha.. Thanks baby for being a great super duper strong awesome mummy to our kids!! You are the best and will always be the best of the best. I love you so much. Muah Ciked.. :-*

haLyZaQiut said...

_@ZULHAIRY@_ - hehe...u pon terbaik utk i n anak2....hari ini hari selasa, smlm bulan purnama....kata org kamu tu biasa, pada aku kamu tu sempurnaaaaa......chiaaaaa....(tiru ayat jep) :D