Tuesday, September 25, 2012

~ Beli Belah Barang2 Kahwin di Ayer Hitam (Part 3)!! ~

.: SALAM :.

Tajuk nak panjang kan.....
Ok, bila kita nak melangsungkan Majlis Perkahwinan ini, kita kena banyak kali pergi membeli belah....
Ada je barang2 yg nak kena beli...
Itu xde, ini xde...
Itu x cukup, ini x cukup...
Itu belum beli, ini belum beli....

So, masa aku round2 kat Ayer Hitam tu, aku dan ibu jumpa 1 kedai yg aku rasa paling berbaloi utk aku sedekahkah duit muit aku.... >___<
Jom layan gambar...


Kedai ni betul2 sebelah Tol Ayer Hitam...kira kedai ni sebijik je ada kat sini....

Nama kedai ni AS Highway...rasanya dia ada 3 ke 4 branch kat Ayer Hitam ni....

Giler x rambang mata bila masuk kedai ni.....heh...dari luar sampai dalam penuh...

Paper bag mcm2 jenis ada....

Macam2 harga...

Door gift kat kedai ni nampak tersusun  dan bersih je....

Bunga telur...

Lawa2 la jam dia...nnt aku nk beli 1 lah....

Pilih je nk hang apa...garlic, lada, oren, sume boleh...
  
Mcm2 kan perhiasan dalam rmh...


Ibu tgh memilih....

Perkeja yg rajin membantu....

Kotak telur mcm2 corak ada...


Dah dapat hasil sikit dah... :D

Contoh bunga pahar...


Barang2 lama....

Comel gak frame ni... 

Gubahan dulang yg dh siap pon ada dijual...

Siap simpan dalam plastik lg....



Mcm2 ada....

Pilih2....

Tinggi gak glass ni....leh bg VIP Guest....

Trend paper bag zaman skrg...

Alas dulang hantaran pon ada....
  
Bunga2....

Ni antara contoh dah siap...

Lawanyaa....

Comel dia gantung2...

Ni harga RM3.50...

Dapat lg hasil yg lain....

Pilih2...

Bekas garam, kunyit byk giler choice kat sini...korang boleh pening nk pilih...

Branch yg tepi tol ni kedai baru...so barang dia semua masih baru2 lagi n cantik2 lg...x berhabuk pun...pastu harga pun dia leh nego kaw2 punya....staff dia pon entertained bagus....
Memang berbaloi2 lah pelaburan anda.... :)

Kalau jalan2 di Ayer Hitam, jangan lupa membeli belah....hehheuuehe.....


*Goodies ibu suruh wat 3 level....VVIP, VIP, Normal Guest....sebab kalau semua Goodies sama utk semua org, percayalah goodies pon leh cecah 6k-10k kalau x ye ye.... Plan lah elok2.....hee....

.: DAA ~~~ :.

7 comments:

Saya Disini said...

erm..kopak2

haLyZaQiut said...

Saya Disini - hahaa...kena bawak duit sikit kalau g sini... :D

Afasz said...

kalau g sini kene bawak duit bykla.. lg untung beli skali. kalau kat nilai ada cabutan bertuah. byk dpt borang. thn lepas bertuah dpt kipas. thn ni tk tahu la bertuah ke tak. kalau ada rezeki mana tahu dpt myv.. hadia utama tu. :D

cweet pinky said...

CP yang tgk gambar pown rambg mata , apatah lagi yang pegi kan , tahniah nak membina masjid pown *uhuk3, jeles*

Rina Hamid said...

wahh ni betul2 promote kedai nihh..aahahah

haLyZaQiut said...

Afasz - haah....mmg kena bawak duit berkepukla kalau nk sekali harung shopping....wahh, hadiahnya lumayan giler...betul2, mana tau ada rezeki k.faz kahwin, dpt myvi sebijik kaauuuuu.....kelaaasss gittuu...

haLyZaQiut said...

cweet pinky - hee...thanks for dropping by....kalau mmg ada target, mmg rambang mata...semuanya rasa cantik...hik2...
Terima kasih, nnt Insya Allah sampai turn awk pulak... :)

Rina - kehkeh...nnt kita nk pi mntk komisyen.... :D