Thursday, July 19, 2012

~ Ayam XXL Shihlin Taiwan Street Snacks ~

.: SALAM :.


Haritu kawan aku asyik cerita pasal Ayam XXL je....aku pon pelik gak mula2 dgr...ingat ayam saiz bsr ke apa....dia kata sedap sgt, kalah ayam KFC lah, apa la...


Aku ni pantang sikit, kalau org dh mula cerita2 kat aku, mula la aku mengidam....hehheu...
Aku pon g la google pasal ayam ni....ayam goreng ke, ayam chicken chop ke, nk gak aku tgk.....
Rupa2nya dia mcm ayam chicken chop tuu...tp dia bsr....


Kalau korang nak tau lebih lanjut, korang boleh g kat website dia, http://www.shihlinsnacks.com.tw/my/index-my.htm


And dia bukanlah kedai makan...dia mcm stall kecik je.....and dia selalu ada dlm shopping mall....kalau korg g kat website dia tu, korang leh click kat Location, nanti korang leh check kat mana branch dia ada...


Haa ni yg area Selangor...kebetulan area rmh aku sebelah Paradigm Mall, aku pon g cari yg dekat je... :D


Haa dia stall kecik je....Nama stall ni ialah Shihlin Taiwan Street Snacks... sbnrnya konsep dia ialah dia menjual makanan2 yg ada kat Pasar Malam Taiwan....

Lihat, muka keterujaan.... :D

Taraaa.....harga XXL Crispy Chicken ni hanya RM6.50....murah kan...

Ayam ni bsr sgt....pastu kalau nk spicy dia akan tabur dgn serbuk cili ke pebende nth, serius mmg pedas sgt....lagi2 makan panas2, mengalir2 air mata aku....

Memang x toleh kiri kanan lah....

XXL Crispy Chicken Taiwan Street Snacks....

Ada menu lain jgk kat sini....antara yg popular selain ayam XXL ni ialah Sweet Plum Potato Fries....
Nanti aku nk try tu pulak lah....

Ayam tu mmg sedap, pedas sgt, pastu portion dia bsr....Bayangkan aku share dgn En Zoro pon x habis gak...siap leh tapau msuk dlm ice box kat rmh....hehheue....

Tak sia2 kawan aku suruh aku try....mmg berbaloi2....kalau korg nak try, g la kat outlet berdekatan k....
Korang jgn takut, HALAL....(korg leh search kat FB)

.: DAA ~~~ :.

12 comments:

Saya Disini said...

klu sy xnak share..takut xcukup..nk mkn sorng je

Afasz said...

uik tk cukup ke tini. jom try tini.. cam sedap je. tp kalau share ngn aku jangkit batuk.

hEarTLeSs said...

mcm ayam uncle bob ek?

haLyZaQiut said...

Heartless - emm ayam uncle bob x pernah rasa la ziha...x tau sama ke tidak...hehhe

Saya Disini said...

kan dh kata xnk share...xnk kongsi..nnti xcukup

haLyZaQiut said...

Saya Disini & K.Faz - hahahhaa...adehhh, k.faz senyap2 cubit ayam k.tini lah cmtuuu....lol

saadah saadun said...

saya makan yang sweet potato plum. sedap sgt. ishk. tetiba rindu kl. sobs

haLyZaQiut said...

Saadah - oo yeke...sedap ea..tula, dgr ramai org kata sedap...nnt nk try laa... :D

Anonymous said...

aym uncle bob knsep nye sme mcm ayh xxl ni..

haLyZaQiut said...

Anon - haah, betul2....skrg dh byk kan jual ayam2 cmni kat paso malam...

Chalet Maffiah said...

Ayam u bob. Minyak masak tak tukar.high kolesterol.shihlin tak ada bau minyak yg tak tukar tu...yg terbaik adalah shihlin ni....

haLyZaQiut said...

Chalet Maffiah - oohh yeke...jarang makan uncle bob punya...so x perasan plak kalau ada bau x elok....tulaa, ni dh lama x makan shihlin...:)