Friday, July 29, 2011

~ So the Drama ~


.: SALAM :.

Sape tgk bola malam td antara Mas Vs Spore pasti setuju dgn kenyataan aku ni....
Entah apa2 player Spore tuu....
xde semangat kesukanan langsung...
Takut dgn Mas ke...??
Sikit2 injured2, tiba2 injured....
Keje asyik nak diusung jer....
So the drama ok...
Nampak sangat nk lengah2kan masa...
Taula mata aggregate dia org lebih...
Aduhh, stress betul!!!
Apa2 hal pon, KFCM mmg hebak.....
Proud to be Malaysian....
Biar kalah bermaruah...
Dari menang tp disumpah seranah....
huhhh.....

Go Malaysia Go!!!!


Thursday, July 28, 2011

~ Puasa ~


.: SALAM :.

Pejam celik pejam celik, x lama lagi kita nak masuk dah bulan Ramadhan balik dah....rasa ommaakkaaii, kejapnya masa berlalu.....rasa baru je habis raya tahun lepas....dh nak puasa balik....aku xde beli baju baru pon....selai pon xde lagi....x tau la kalau esok lusa....puasa tahun ni aku berpuasa di rmh sewa baru di kj...x taula cmne gayanya....dulu masa aku dok s.alam, serumah 5 org, ni rmh skrg 3 org je....emmm, aku pandang ko, ko pandang aku yola.....

emm xde sape pon yg tahu adakah puasa kali ini merupakan puasa yg terakhir utk kita atau x.....yela, kalau umo pjg, tahun depan dapat puasa lagi, kalau x, ini lah puasa terakhir kita....mudah2an kita mendapat keberkatan Allah S.W.T sepanjang menjalani ibadah puasa ni.......Amin....

tahun ni jugak insya Allah ibu retire dah.....bolehla ibu dok rmh, berehat2....x payah kerja lagi....bolehla tgk rancangan masak2 siang hari....boleh la masak buka puasa lebih awal.....bolehla wat kuih raya sikit2..... :D

emm x sabar nk berpuasa.......tgk anak bulan Ahad, 31 July ni......maybe puasa jatuh hari isnin kot........

okla, ada keje yg harus dibuat..........

Dari aku yg makan sosej.......

.: DAA ~~~ :.



Tuesday, July 26, 2011

~ Sambungan Entry Lepas ~



.: SALAM :.

Ok, tajuk tu style habis kan..boleh men sambung2 lak.....koh3.....


video


ce tgk kami nyanyi2 lagu bufday dalam nie....ce tgk ce tgk.....(rasa mcm nk potong kek kawin lak tetiba, nebes mak....)



ada 5 org nye bufday dari Jun - Aug....so boss beli 5 kek...makan la sampai lebam....TQ boss....nnt raya jgn lupa bg duit raya bebanyak tauu....hahaha...



Dari aku yang mengantuk......


.: DAA ~~~ :.


Monday, July 25, 2011

~ Its My Bufday ~


.: SALAM :.

Walaupon bufday aku lambat lagi, tp aku dh makan kek byk2......apsal aku makan kek awal sgt nie....??

Jika anda ingin tahu, sila klik sini utk baca.... :D


Maaf, saya tiada byk masa utk menulis harini..... Credit to Kak Faz, TQ kak faz....


.: DAA ~~~ :.

Friday, July 22, 2011

~ Updated ~


.: SALAM :.

Kehidupan skrg agak bz....tp tidaklah bz yg terlampau....means hari2 ada je bnde nk kena wat, ada je bnde nk kena siapkan, ada je bnde org nk cek, ada je bnde yg nk kena attend....tp kehidupan sosial di laman sesawang berjalan seperti biasa...ehh??

hari2 dilalui dgn agak baik sambil makan mamee monster.....duit juga keluar dgn agak baik skali ye pengalirannya......T.T

last week , ada hari dalam 1 malam sahaja, en zoro punya bile tepon mencecah ke RM700++ gara2 mendonlod application pebende nth....tgk, kan saya dh kata duit semua keluar dengan riang ria nestle cornflakes..... T.T

argh, malas nk ckp bab duit, boleh sakit fizikal dan mental dibuatnya....bende2 lain xde apa yg menarik...biasa saje semuanya.....

puasa dh nak dekat, kena nikmati makan tghari dengan lebih khusyuk dan gembira selepas ini..... :D

oklah, len kali jela taip lain.....


Dari saya yg sedang makan mamee free...

.: DAA ~~~ :.



Wednesday, July 20, 2011

~ Love Is In The Air ~


.: SALAM :.

Di suatu petang yang sibuk....sibuk dengan lambakan warga pejabat yang ingin pulang ke rumah masing2....di suatu sudut yg lohong, dimensi membutakan mata, memekakkan telinga, saat paradigma dunia tak lagi digunakan utk menerka...(eh apsal dh mcm lirik lagu ni).




En Zoro :

I ni kerja berhempas pulas siang malam pagi petang hanya utk seorang perempuan je......x sempat pon nk bermsg ke, nk beremail ke ngan pompuan lain.....masa tu sgt berharga utk dibazirkan cmtuu....tp u tidak.....ada je byk masa nk wat cmtu kan.....

i ni dh x pernah fikir dah pasal bende2 lain....fikir u jer.....sebab u la i keje teruk2 cmni tauu.....

Aku :

Ohh, i ke yang jadi kekuatan u selama ni??

En Zoro :

Iyerla, u la tulang belakang i selama ni.....sebab u la i jadi kuat, kerje teruk2 cmni.....u fikir laa sikit......

Aku :

Ok, I sayang u...(terharu)... (^___________^)







.: DAA ~~~ :.


Monday, July 18, 2011

~ Seronok Tau!! ~


.: SALAM :.



Ok, seronok sngguh apabila dapat meluangkan masa walau seketika dgn family terchenta ini kan....daripada sakit berminggu2 x baik, boleh jadi sihat terus....kih3...emm bila dtg opis hari isnin, rasa segar pulak walaupun ada berbaki kepenatan drive lama2 ni..... :D


masa balik hari tu, tetiba ibu ngan papa kata nk bg hadiah bufday....wah, bufday aku bulan 8 ok....adik aku bulan 7.....tp ibu ngan papa kata nk bg serentak....yela, alang2 adik aku balik cuti mid term ni....in advance sngguh aku punya hadiah tauuu....bila aku dpt kotak, aku rasa mcm betul je instinct aku.....skali mmg betul daa.....



mcm tau2 je ibu ngan papa...dhla jam aku mmg habis bateri.....skali tetiba dapat present jam....x pernah aku pakai jam brand Alba...lagi2 jam ladies2 ni...x pernah ada ok.....seronok sgt.....wat makluman, jam yg aku pakai skrg ni adalah jam aku dari form 4 kalau x silap....ha setia x setia aku pakai jam..... :D tetiba dapat yg baru....yeayyy!!!!!!!!! adik aku pon dapat jam jugak..... :D






ni antara xtvt aku masa di rumah.....nmpk x sepinggan kuih siput tuu.....huhuhu...sedap....(apsal gmbr adik aku lak yg byk ni)



ok, macam entry yg lepas, aku ada kata aku dh belikan hadiah utk adik aku kan.....nk tau apa hadiahnya....?? jeng3......


.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.



ni la hadiah utk adik aku.....nama dia Pingu......sebenarnya aku beli sepasang....yg pompuan, nama Pinky aku bg kat En Zoro, yang laki nama Pingu, aku bg kat adik aku as his bufday present......(suka hati aku je nk bg bnde2 cmni kat budak laki, pastu soh amik gmbr kan).... :D



mula2 adik aku asyik gelak je dpt hadiah ni.....tgkla muka toyer dia masa aku paksa nk amik gmbr dia.....skali baru bg beberapa saat, keganasan dan pencabulan telah berlaku.....nk tau apa dia wat...???


.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


Malas nk citer la....tgkla sndiri.........












sabo jela Pingu tu didera sampai cmtu skali......dibogelkan, dimasukkan dalam baju........ish3....nsb la si pingu tu x boleh bercakap....x_____x


aku paksa dia bwak balik uitm nnt.......tp msti dia x nak kan......hihhihi.... :P



eh dah la....nk sambung wat keje pulop..........




Dari aku yang hepy2 kucing.....




.: DAA ~~~ :.



Saturday, July 16, 2011

~ Take A Quality Break ~


.: SALAM :.

Kalau nk diikutkan dh seminggu lebih sbnrnya aku x sihat.....start dgn selsema, demam....dan yg paling lama sakit tekak....aku dapat rasa tekak aku bengkak kiri kanan bahagian leher aku ni...kalau pegang dari luar pon dh leh rasa bengkak tu....bila nk telan makanan eventhough air sekalipun, Tuhan je yg tau betapa pedihnya tekak aku...rasa nk mngalir2 air mata....mcm luka terhiris2....sentuh bengkak tu dari luar pon dah sakit....

tapi aku ni mmg jenis yg degil, keras kepala.....aku x g klinik...makan jela ubt farmasi....selsema aku baikla...tp tekak aku dah seminggu bengkak....aku makan yg lembut2 je...nasi lembik,bubur....

aku rasa salah 1 faktor aku x sembuh ni sebab udara kat cni yg sgt kotor...yela, skrg kan tgh jerebu....ramai giler org MC....
bila aku balik jhr, aku stil makan bubur lagi.....papa cepat2 belikan ubat klinik utk tekak bengkak ngan amikkan antibiotik utk aku....aku leh rasa sakit aku kurang sikit skrg ni.....sakit kepala pon dh x sgt.....Alhamdulillah....

smoga aku dapat terus kerja utk minggu dpn ni...sebab ada UAT Cycle 2....Final UAT......n terima kasih ibu ngan papa sebab menjaga aku bagaikan aku ni anak kecil..... :D


Wednesday, July 13, 2011

~ Aku Tak Faham ~


.: SALAM :.


Semalam, aku & En Zoro lepak kat Starbuck.
Layan Hazelnut Hot Chocolate , Latte Coffee, ngan Banana Chocolate Muffin pebende nth.
Pastu bukak lptop.
Guna KFC nyer Wifi (dekat ngan kepci).
Utk seach apa yg murah kat Pizza Hut harini.
(sebab Starbuck nye connection sgt slow smlm)

eh apa yg kami wat ni nth....nsb x kena kick out ngan staff starbuck tu....
Pastu tetiba
"Jom beli hp nak" <- En Zoro. (padahal dia baru je tuka hp)
Aku "Jom"

Pastu dengan x semena2 aku dan En Zoro beli hp.
First time aku nk try pakai Sony, Android.


Bila dh kuar duit sejempok cmtu....aku fikir....eh apa yg aku dan en zoro buat ni...??? giler ke apa....ingat beli hp mcm beli kopok leko ke....??

Aku confius....tak faham la apa yg berlaku smlm.....ishhh....


Monday, July 11, 2011

~ Saya Tak Sihat Cikgu ~


.: SALAM :.

Hari kamis lepas, half day sebab rasa badan x sihat, panas pula.
Pastu selesema menyerang dgn jayanya.
Kepala bila bangun pagi terasa berat je.
Sekarang, rasa tekak sgt bengkak.
Urghh, sakitnya nk menelan air kosong sekalipon.
Alhamdulillah.
Cepat baik ya diri ini.
T.T

Friday, July 8, 2011

~ Ohh Terlupa Pula ~


.: SALAM :.

Terlupa pula nk citer yg bulan 7 ni, ada bufday my adik monchet, Arif.....hari jadi dia jatuh pada 4/7/1991.....so kira dh belated la ni kan....aku dh wish dah, tp terlupa lak nk update kat blog.... :P

aku ngan dia mcm isi ngan kuku....sume kita org share.....hari2 kami bergayut mcm boipren gerpren.....bergayut la sebab dia kat dungun, aku kat pj.....kih3.....hari2 aku gelakkan dia apa yg dia buat hari2.....tp kdg2 kami bergaduh gak....aku mmg suka cari gaduh ngan dia.....nnt aku majuk....aku report kat ibu ngan papa.....padan muka dia.....dia bersikap bagaikan seorang abang....dan aku pula yg bersikap bagaikan adik bongsu....walaupon gap kami jauh, tetapi kami mmg rapat.....

bila kami berdua balik jhr, aku slalu kuar ngan dia....tp dia slalu nk bawak kawan2 dia...so aku akan lepak skali ngan kwan2 dia......wah, terasa muda berbuat begitu....

bila kami berdua balik jhr, rmh kami mcm ada 10 org....masing2 menjerit mcm tarzan terlepas....biasalah bergaduh....sampai kena cubit ngan ibu....aku sgt suka menyakat dia....aku pakaikan dia tudung lah, aku tarik sluar dia lah, aku tarik telinga dia lah, aku x bg dia makan jajan la, aku berebut remote ngan dia lah, eh mcm2 la aku buat utk buat dia geram..... :D

sume gerpren dia aku tau....tp sampai dh x tau sbb byk sgt....dia tuka gerpren mcm tukar baju....aku nk wat cmne...ikut perangai sape nth...... :D

kalau aku gaduh ngan en zoro pon cnfirm dia akan tau....aku x tau dia boleh tau cmne....instinct kami mmg sungguh kuat agaknya......bak kata org, chemistry....eh??

dia lah satu2nya adik aku..........dan aku syg sama dia...seperti semua org juga yg menyayangi adik masing2...selamat ulang tahun utk Arif moncet yang ke 30 tahun.......hohoho....hadiah aku dh beli....msti dia x suka dgn hadiah aku...aku pasti.....ada aku kisah.....?? :D



Gambar yg menjadi bukti aku addicted dgn PhotoScap..............lol


i luv u all................xoxo.....(rindu pulop) T.T


.: DAA ~~~ :.

Wednesday, July 6, 2011

~ Congratulation My Dearie, Along ~


.: SALAM :.

Ok, short update will be....

Sabtu lepas (2/7/2011), sepupu aku Along telah mengikat tali pertunangan ngan Shah (x tau nama pjg dia) di Chaah, Johor....majlis pertunangan berjalan dengan lancar dan diharap mereka cepat2 ke jinjang pelamin dan berbahagia sampai akhir hayat.... :)

Shah ni budak sek aku....tp aku x kenal lak....bila dh nmpk haritu, rasa mcm pernah nmpk je, tp x ingat.....aku ni lemah daya ingatan betul....yela, sebab form 4 aku dh masuk asrama.....3 tahun je 1 sekolah ngan dia....

pelamin dia sgt cantik, simple but look very very nice....makeup pon lawa.....i looiikkeee.....







Tahniah along dan shah.....jgn gaduh2 tau dh tunang nie......xoxo
pasni turn sape lak......semestinya bukan aku.....koh3....



* Aku baru download photoscap ni....best lak main cantum2 gmbr....haha...TQ kak faz....

till then...........


Dari aku yang puasa harini....

.: DAA ~~~ :.

Monday, July 4, 2011

~ Kejelitaan Hak Milik Semua ~


.: SALAM :.

"Sabun di bilik mandi sabun....." sabun sabun sabun.....

Ok, apa yg aku merepek ni.....harini aku nk citer 1 rahsia.....rahsia yg x brp nk rahsia sgt la....tp yg penting aku nk korg tau yg aku bukan nk wat iklan komersial atau iklan2 promote....aku xde dapat bayaran pape pon....ni saje je aku nk citer....

Dlu masa aku sekolah, aku sgt aktif berkawad & bercamping, aku start camping masa aku darjah 3 kat Gunung Pulai, Pontian....ingat lagi masa tu camping PRS.....x tau apa PRS....Pembimbing Rakan Sebaya...aku darjah 3 nk soh bimbing rakan sebaya....?? biar betul.....oleh sebab aku sgt lasak, aku mmg x takut matahari....yela, bygkan la kalau masuk pertandingan kawad kaki, brp lama kita kena praktis....brp lama kita kena berpanas....

So, muka aku mmg hitam berkilat2.....lagi 1, muka aku ni sgt cepat surn burn, pastu bila dh hitam, mmg makan 2 3 tahun baru nak baik...tp masa tu mmg x recover la sebab setiap tahun aku berpanas.....maklumla pengakap, pastu kadet polis...bila aku tgk balik gmbr, rasa klako lak....mak aii kemain rentung lagi muka aku... :D


pastu x lama aku pakaila whitening , olay aku pakai, fair n lovely aku pakai.....lama2 ok la, recover la jgk....tp bukan tu yg aku nk citer....aku nk citer pasal sabun.....haritu, aku ada terbaca kat blog k.mira pasal sabun beras yg dia pakai.....aku baca2, mcm best lak....aku pon try la order 5 dlu....(wow, try pun dah 5)

sabun ni mmg wangi la (series wangi, mcm bau bunga rampai), pastu texture dia lembut, berbuih, best la pakai....mmg nmpk la dia diperbuat drpd beras sebab kita leh nmpk dekat sabun tu kulit2 padi.....kita mmg sedia maklum kan yang air beras sangat bagus utk kulit.. so sama je fungsi dia klau kita pakai sabun ni, dgn kt pakai air basuhan beras tuu....cuma yg ni dia wat dalam bentuk sabun....harga pon murah.....Rm 4.50 jer....



sabun ni sbnrnya k.mira (junior aku) bli kat klntn....sabun ni dari siam...nmpk x tulisan siam tuu..(oo patutla org siam kulit dia cantik2)....huhu....


**********************************************************


Aku baru je pakai....ada la dlm sebulan kot.....yg aku nk citer kat cni, klako la pulop nk citer....



Kes 1 : "Eh licin nye kulit lyza ni......ni sebab lyza pakai sabun beras yg lyza ckp tu ke???"

(eh aku baru je pakai, x kan la dh meninggalkan kesan lak)

Kes 2 : Aku baru balik dari KL, sampai jhr, makan2 terus g rmh pakcik aku....sepupu aku tunang sabtu lepas....so jumaat malam tu kami dh lepak rmh dia la......dgn muka aku yg kepenatan berminyak2.....ada 2 budak perempuan ni tego aku...aku x kenal pon sape...tp sblm tu, dia dh tenung aku lama2....

"Kak, muka akk ni putih nya.....cantik sgt.....akk x pernah kluar rmh ea??? berseri2 lak tuu....series kak...."

(eh apakejadahnya aku x pernah kluar rmh.....aku pelik ngn dak2 tuu....rabun ke apa....ni sape yg nk tunang ni?? aku lak berseri2.....eh??)






Ttiba aku terfikir, x kan sebab aku pakai sabun beras....??? hoohoho.....lawak betul la......

*Dulu masa aku habis pertandingan kawad, x ingat form brp....ayah aku pernah tanya cmni "Eh lyza ni pakai topeng ke....?? apsal hitam sgt muka.....???" T.T

kalau korg nk try sabun ni, try la.....tp maybe ada yg x serasi.....tgk jenis kulit gak kot.....tp so far yg aku dgr dari kawan2 aku, sume menyukainya......sbb :

- leh hilangkan parut.
- leh hilangkan jerawat.
- leh putihkan muka secara semula jadi...xdela nmpk mcm kulit muka terhakis...




byk rahsia alam semulajadi yg sgt bagus utk kita.....meh kita selongkar........hehhe....


.: DAA ~~~ :.



Friday, July 1, 2011

~ Jangan3 ~


.: SALAM :.


"Jangan bermain dengan api jika takut terbakar diri....kalau api tu dah marak, mmg susah nk dipadamkan....kalau pakai api gas lain cerita.....gas boleh tutup, boleh kawal......" (Papa, Julai 2011)