Monday, March 19, 2012

~ Bila Masa Sesuai Mencari Pasangan? ~

.: SALAM :.


Di suatu petang Ahad yang damai..............


Kakak : Rip, camne paper td....ok x?? tgh watpe tu??
Adik : Alhamdulillah ok.....baru balik makan tepi pantai....
Kakak : Woww, g makan ngan sape tuu??
Adik : Dengan awek r, namanya Z (rumate dia)...huhu... :(    Kak, ejahla adik2 kawan akk yg cun2 tu kat arip..arip kesepian n kesunyian ni...hehhe...
Kakak : Hahha....pungkoq hang la rip...nnt dh keje baru carik ok....
Adik : Cehh....bila x sekola lagi, cakap carik ka tadika la.....bila tadika, cakap carik kat sek rendah la...bila sek rendah, cakap carik kat sek men la....bila sek men, cakap cari kat u la....bila kat u, cakap cari kat tempat kerja laa....bila kerje, cakap cari time pencen la....
Kakak : Haa????     (tula, playboy lg, kan dh single skrg)


Bila dia ckp cmtu, aku x tau nk jawap cmne...........


So, agak2nya bila sebenarnya masa yg sesuai utk mencari pasangan hidup.....?? kalau kita kata cari time kerja, tp mostly ofismate kita mesti dh de bf/gf la, dh tunang la, dah kawin la.....so cmne nk cari yg single ye dak.....susah sbnrnya, bukan senang...
n kalau kita cari time belajar, bukan senang nk kekalkan sampai ke jinjang pelamin.....kena byk sabar dan mengalah....


tp jgn ragu2 kerana jodoh tu rahsia Allah.....berusaha yg penting.....pastu kita tawakal...


Mmg jodoh kita dh dh ditetapkan Allah S.W.T, tp kalau x berusaha lngsung, agak2 boleh turun dari langit x...??




.: DAA ~~~ :.

8 comments:

Saya Disini said...

kadang2 kita xtau org yg dekt dgn kita adalah jodoh kita..

haLyZaQiut said...

Saya Disini - tulaa...mmg betul tuu..tp kdg2 ada yg mudah mengalah utk menunggu saat mengetahui sape jodoh kita tu...

l@dylily said...

liza.. kite kan single nih... kakakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk i lap u tooo


hehehe

haLyZaQiut said...

Ladylily - hahahha....jadah betul kikin ni......iyer, i luv u too babeh...isi borang dulu k...errrkkk....

_@ZULHAIRY@_ said...

Adik ekin pun single juge...

haLyZaQiut said...

Zulhairy - ye, tu semestinyaa.... :P

fndrocka said...

carilah bila bila pun asalkan ada niat nak berkahwin cepaat ye dak

haLyZaQiut said...

Fndrocka - emm, tp kalau cari masa study, susah nk agak nk kawin awal ke x...bergantung pada financial status....ye dak...?? :P