Monday, March 26, 2012

~ D' One Steak Shah Alam ~

.: SALAM :.

Kelana Jaya dah ada branch D' One Steak Restaurant.....dia overtake kedai Sup Kow belakang Shell, betul2 depan exit Giant KJ.....
Haritu ofismate aku, K.faz dh try makan kat situ....ada dia wat 1 entry pasal ini....D' One Steak Kelana Jaya...

So, k.faz cerita D'One Steak ni, mmg most of the food dia western food...aku lak mmg penggemar western food....

So, smlm kami g shah alam....aku tau kat shah alam pon ada lagi 1 branch D'One Steak ni...tp x sure la dia baru bukak ke, dah lama ada....dia kat sek 7, baris Hakim, sebelah Restoren Di Hati ke apa nth nama dia...yg ada nasi lemak ngn nasi kerabu sedap tuu...haa, D'One ni sebelah dia...... :D

So aku pon nk nk try la western dia, sedap ke x...leh lawan Stizzer ke x...?? keh3...

Aku rasa western food dia kategori murah lagi......mmg sesuai lah utk aku yg berpendapatan sederhana ni....haha


Tgk pasta dia, murah kan....bawah 10rgt tu kategori murah lagi.....

Ni suasana dalam D' One Steak ni...time ni ptg, org pon x ramai....


Ada gmbr2 menu dia...gigih kan Pakcik ni nak tgk.....

Pakcik ni rajin beno nak pi baca.....hehe...


Fruit juice dia pon murah tau....gelas bsr air tembikai ni baru RM3....mana nk dpt...kat uptown tu pon RM6....ni baru 3 hengget...sedap lak tuu, pekat.....


Ni Chicken Cordon Bleu.....RM 9.50 kalau x silap...dalam mangkuk tu Sos Brown kata En Zoro......dalam Ayam tuu, ada melted cheese....sedap gak....
Tapi En Zoro kata x leh lawan Secret Recipe punyaa....


Aku order cam biasala, feveret aku, Sizzling Chicken....giler berasapp2, sakit hidung aku..... 


Lama kot asap tu nk benti....x sabar aku nk makan.....hohoooo....

Lihat2, degil betul asap tuu.....


Haa baru leh makan dengan aman..........ni RM 9.50 jgk......aku kata murah sebab dia ada bg side dishes mcm roti, kentang, coleslaw, baked bean...so murahlaa jgk kaannn...



Bg aku, rasa dia not bad jugak.....tp Stizzer sedap lagi kot....errkk...
And Sizzling Chicken tu, disebabkan api masak dia lambat nk habis, so rasa hangit tu terasa di lidah dan tekak....hoho...
Patutnya rasa itu tidak boleh ada dalam sebarang masakan berbentuk Sizzling...cewwahh....
Black paper dia pulak, x terlampau pekat, x terlampau cair...yg sedang2 saja....


Cuba korg makan, rasa cmne pulak...sama ke x ngan aku.....


.: DAA ~~~ :.


14 comments:

Saya Disini said...

hahhaa..pakcik tu p baca sejarah kedai tu ke

Cik FaRiZaM said...

kite penah makan nasi sizling apa ntah , dah lama dah ,ngn family, berasap2 mcm tu la...hehe panas gile sbb dia masak terus bg....huhu~

eh sedap ek condon blue tu?? nk try la...eh condon la dah mcm condom lak...ap ntah ejaan dia td...isk2...ahaks

haLyZaQiut said...

Saya Disini - nth, tu kita musykil sgt tuu....hahaha...

Cik Farizam - kfaz makan kat D' One Steak ni ke...?? bukan condon, tp cordon....len mcm lak eja condon tuu...dh mcm kedondong plak...lol

_@ZULHAIRY@_ said...

Astagfirullah hal azim. Kak faz kak faz.. Mau condom ajer gayanya.. Errkk..

Rina Hamid said...

sedapnyaaaa..terliur tengok...heheheeh

haLyZaQiut said...

Zulhairy - hahaa...kemain molot ea...

Rina - hehhe....nnt rina dtg s.alam, mai makan tauu... :D

Cik FaRiZaM said...

zul: uikkkk malas nk belek entry liza ni, ejaan dia cmne...ahakssss.....

18sx tu...huk huk

liza: kedondong kat chan abdullah sedap !!!

fnd ikn bkr said...

baru pergi mlm tadi

haLyZaQiut said...

Cik Farizam - hahhaa...18sx tu bahaya2.....ooo nnt leh try lahh...harap2 rasa dia x mcm avocado smlm....errkk....

Fnd - sejak bila ko bisness ni..?? oo ko g yg kj nye ea....kemain lg x ajak...

Fara said...

huhu..nak try la nanti..isnin ari tu baru mkn kt bisik2...hmm..okla..not bad..huk3..

Fara said...

lupe lak nk ckp..mase pg bisik2 tu..sibuk je kite ckp ngn die pasal kedai ketam yang liza bgtau tu..cari tp xjumpe2...pastu bile da duduk tu..baru prsn rupenye restoran ketam tu ade kt sblh je..tp tutup plak..haha..xde rezeki ari tu.. ^^

haLyZaQiut said...

Fara - haa..nana makan apa kat bisik2 tuu...?? mee rebus dia ke..? sdap x nana...?? mee ketam tu sebelah jela Bisik2 tuu...bawah Dee Attap Seafood tu kan...oo tutup ea...xpe, next time k babeh... :D

Fara said...

kite mkn mi bandung..huk2..bole la tahan..tp ade org tu kate agk masin..huk2..atas kedai bisik2 tu rupenye kedai lain ek...nanti nak try situ plak..he..

haLyZaQiut said...

Fara - ooo mi bandung dia ke mee rebus dia nth yg special....haah, kat atas tu ada kedai, baru masuk JJCM haritu...ada sup belut....lol