Thursday, April 26, 2012

~ 3 Things Make Me Happy ~



.: SALAM :.


Tajuk nak omputeh kan.....
Semalam dan harini, ada 3 perkara yg buat aku happy.....


1) Balik keje smlm terus g rmh my BFF wani kat shah alam....ada hal sikit nk settle....wani belikan aku kain pasang dari Vietnam....so g tempah baju tuu....actually tu baju pengapit time Wani kawin sbnrnya....then, we had a Girl's Talk.....my feveret.....bagi aku Girl's Talk is a very good therapy for me.....sharing everything is caring & loving....


2) Wani jumpa2 aku, dia ckp "Lyza, lyza nampak susut sikitla badan....knp ni....lyza jgn diet2, lyza x gemok pon, pipi je tembam!!!" erk!
Finally, setelah semua org ckp badan aku makin naik. ada jugak sorg kawan aku ckp aku makin susut....WALAUPUN sorg.......tetap menggembirakan hati aku....kahkahkahkahkah


3) Pagi tadi, bangun2 tido, aku saje la tetiba nk g timbang.....selalunya kalau aku nk timbang, aku mesti timbang lepas mandi, sebab dah berak semua, rasa nnt berat tu jadi ringanlah sikit kan......ni aku belum mandi, terus g timbang.....47.5kg!!!!!!!!!!!!!! 
Oh My God!!!!!! Subhanallah, mmg turun berat badan aku.......!!!!! apa yg aku dah lakukan.....??? nak kata diet, belum start2 lagi.....dari dulu je pasang impian setinggi gunung, nk dietnya, nan hado...nak kata jogging, sebulan sekali je..nk kata makan herbalife, belum beli lg.....penimbang berat badan mimah ni digital ok, so xde menipu2....mmg penimbang hakikat realiti....kehkeh....


Walaupun turun xdela byk, ada la dalam 2 kilo lebih, tp aku semestinyalah happy.....bukan senang nk turunkan berat even 200 gram je...susahh wooooo......pasni boleh makan byk2 lagi.....!!!!! errkk!! 
ok x, aku nak turun lagi sampai paling tidak pon 45/46 kilo....okla kan....dulu berat aku sustain je 42 kg.....ni aku nak 45/46 kira okla kan....... :D


Chaiyoo halyza!!! u can do it!!!! (apa yg u can do it nya nth) :D :D


Alhamdulillah................. >___________________<




.: DAA ~~~ :.

5 comments:

Saya Disini said...

liza arini jom mkn bnyk nak

haLyZaQiut said...

Saya Disini - errkk...jgn menggoda2 ku....auuwww...

Papa Mifz said...

nak turun kan berat badan mmg tugasan yg sgt mencabar...

Papa Mifz said...

nak turunkan berat badan mmg satu tugasan yg mencabar...huhu

haLyZaQiut said...

Papa Mifz - tulaa pasal.....nk turun sikit pon payah, lagilah nk turun byk....huhu...