Thursday, April 12, 2012

~ Nasi Bentuk2 ~


.: SALAM :.

Hari Selasa haritu, siang tu dah makan ayam penyet...
Malam kenyang lak nk makan berat2...
Tapi tiba2 hati ni teringin nak makan Kerabu Kangkung....
Haa....camne rupa bentuk kerabu kangkung tuu....??

Kami pon terus menuju Amethyst Ayam Kampung Kelana Jaya....
Alang2 order Kerabu Kangkung kenala order Tomyam dia sekali....
sebab tomyam dia mmg special kat sni....
Amethyst ni tukang masak dia org Thai...so pasal tula tomyam dia mmg kick!!!
Nasi putih jgn dilupakan.... :P



Sekali bila sampai Nasi Putih....
Terkejut lak aku tgk comel sgt....



Waiter tu kata yg bentuk Bear untuk aku....sebab aku perempuan..... :D


Yang bentuk Star untuk En Zoro sebab dia lelaki.....tp portion nasi bentuk Bear tu mmg lebih sikit dari bentuk Star ni.....keh keh (dia ingat aku x kuat makan agaknya)


Comel kot...sayang lak aku nk makan.....hoho...

*
*
*


Nilah Kerabu Kangkung...sedap....kangkung tu digoreng dgn tepung khas dari Thai...tepung Gogi katanya....tp aku rasa kat Malaysia ada jual kot tepung tu....pastu taburkan gajus yg telah ditumbuk ngan sos Thai....mmg sedap....macam makan keropok....crunchy giler....


Nilah Tomyam Amethyst....
Pekat, pedas, sedap......nyummm3....


Korang kena try gak rasa Kerabu Kangkung ni...selalu kat kedai2 yg masakan dia berasaskan Thai mmg ada.....rugi kalau x cuba..... :D

*aku suka nasi bentuk bear...patut aku hias letak mata, mulut...... hihi...


.: DAA ~~~ :.

5 comments:

Saya Disini said...

hehe..

Cik FaRiZaM said...

oooo tom yam dia cmtu...masa makan kat bangkok tu pon sama la tomyam dia cmtu gak.kangkung pon. nnti nak try la nasi bear ni..hik hik ...smlm mmg nk p , tp tekak tak berapa selera nk tomyam, rasa nak nasi goreng periuk belnga. huhu~

haLyZaQiut said...

Saya Disini - apa yg hehe nye....suka ea nasi bentuk cmtuu... :P

Cik Farizam - ohh yeke...kita x pernah makan kat bangkok tuu...emm nnt try laa...smlm kita dh makan nasi grg kampung periuk dah... :D

Saya Disini said...

nnti nk p try mkn tomyam kt ctu la..

haLyZaQiut said...

Saya Disini - hehe...try laa....pastu bgtau kita sedak ke x... :D