Tuesday, April 24, 2012

~ Sedih Tak Tipu ~



.: SALAM :.


Bila nak datang bulan, mood mmg sgt2 swing....
Semua benda nak nangis, semua bende nak dijadikan issue....
Sebagai contoh, hari Ahad haritu, aku tgk tv kat rmh asyik nak menangis je...
Tgk Junior Masterchef nangis, tgk You Think You Can Dance Finale nangis, tgk citer omputeh, melayu sumelah nak nangis....
Padahal aku rasa xdela sedih mana pun.....


Biasalah, hanya perempuan shj yg memahami situasi begini.... 


Pastu pagi tadi...
Out of sudden,


Teett teet, teet teett (bunyik msg hp)


En Zoro : Kalau ada apa2 jadi kat B, syg pastikan nanti syg claim insurans B tauu....
kalau ada apa2 lah jadi kat B...B kena ckp, bende ni penting, and u kena tahu......nnt B terangkan details k.....
(dia maksudkan kalau dh kawin)


Aku : ????????????????????????














Aku x nak tahuuu, and aku x nak ada apa2 berlaku......serius ini sedih tak tipu.....kenapalah tiba2 dia ckp cmtuuu......


Ajal maut mmg di tangan Tuhan, mmg kuasa Allah, mmg dah takdir.... tapi aku harap sgt aku tak diduga lagi utk kehilangan org tersayang....
aku mengerti dan tahu mcmana perasaan ituu....
perit, sakit, sedih, siksa nya hidup dan hati ini bila aku kehilangan abg kesayangan aku dulu.....mmg bertahun2 aku menangis.....apatah lagi mak aku......rasa mcm hilang punca bila melihat keadaan mak aku yg kehilangan anak pertama dia..... T.T
Lagi aku rasa mcm nk pengsan bila tiap kali mak aku teringat dan bersedih, mak aku akan ckp "Ibu nak ikut Bangjib....Bangjib perlukan Ibu....Ibu nak ikut diaaa...."
Allah je yang tahu cmne remuknya hati kami sekeluarga waktu ituu..... ;(


Ya Allah, aku bermohon, janganlah Kau duga aku lagi dengan perkara2 yg aku benar2 x kuat....... 


Amin....... T.T



8 comments:

Saya Disini said...

uuu..sedih la baca..

haLyZaQiut said...

Saya Disini - hmmm...sedih...kita pon sedih.... :(

♥M.I.Z.A♥ said...

k.liza, dun think too much okay. :) InsyaAllah, semuanya ok! Berdoa banyak2. Hilang la seri pengantin nt kalau sedey2..

Anonymous said...

normal la tue sedey3 time bulan purnama..takmo sedey3 ea kak lija, Allah itu tidak akan menguji hambaNya melaenkan untuk apa yg mampu hambaNya tanggung-ngi..insya-Allah..;))

haLyZaQiut said...

Miza - emm, akk x fikir pon....si zul tu tetiba ckp cmtu rasa sebak lak...mulalah teringat2 bende masa lalu....huuu...ok, dont worry k Mizah.... :)

Anonymous - heee...tulaa...harap2 kita semua dipanjangkan umur dan sihat selalu.....thanks ika syg.... :)
*Kita mmg akan rasa x kuat sampailah kita pernah mengalaminyaa....baru kita tahu cmne kuat x kuat sbnrnya diri kita.... :)

Fara said...

hurm.........

Cik FaRiZaM said...

jgn sedih n byk menangis. nnti simpan time nak nikah air mata tu.eh ! hehehe..laki mmg suka cenggitu.....

sabo ye....

haLyZaQiut said...

Fara - emmm nana pon msti mengerti kan perasaan itu....nana lagilah, ayah....tempat bergantung....

Cik Farizam - errkk....air mata kita byk, xpe dibazir2kan.....huuu....