Wednesday, April 4, 2012

~ Bubur Vicchuda ~


.: SALAM :.

Aku kalau x sihat / sakit tekak giler2, ini jela kesukaan aku / yg tekak aku leh masuk.......


Mula2, pergi Restoran Vicchuda Tomyam & Seafood ni.....pergi jelah kat mana2 yg berhampiran kan, sebab dia ada byk branch.....


Pastu cari parking yg paling hampir....sebab Vicchuda Uptown Damansara ni selalu parking dia full....so pandai2 la cari yg dekat2 sikit, jgn jauh2 sgt, bahaya....(aku selalu g sini je)


Pastu amik Buku Menu dia....buku merah jgn lupa bawa, moga2 belum tamat tempoh....oh, bukan....itu cerita lain....


Pastu amik nasi goreng kerabu....eh silap, sakit tekak, so kena makan Nasi Bubur, hanya RM4...


Pastu bila dah sampai, tiup2 sampai sejuk sikit...yela, x kan nak makan time dia menggelegak plak...kang terus terbakar tekak kamu tuu.....


Bila dah sejuk sikit, suapkan ke mulut org yg tersayang.....bukan, suap dalam mulut sndiri...sape yg sakit, cari susah.....sape...?? haaa....padan muka ekau..... :(
Time panas2 buta, keje ekau asyik telan ais je kan....coke lah, cool blog lahh, hazel chocolate ice lah, ha amik ni....



*Aku mmg penggemar Bubur Vicchuda ni...nth, aku rasa bubur kat sini sgt sedap, lagi sedap kot bg aku dari bubur mekdi..... :D ada byk ayam dalam tu, n aku rasa dia mcm special sikit sebab mcm ada perahan lemon dalam bubur tuu...rasa dia sedaplaahhh kesimpulannya.....i loiikkkeee ~~~~


Moga saya cepat sembuh..... :)


.: DAA ~~~ :.

6 comments:

Saya Disini said...

oowh.ingtkan liza buat sendiri bubur..bru nk soh liza buatkan

haLyZaQiut said...

Saya Disini - hahaha....kalau kita buat sndiri, nama bubur tu dah lain dah.... :D

Cik FaRiZaM said...

nampak cm sedap je bubur dia >_<

kalau ada ikan bilis n telur masin . sedap gile !!!

uptown damansara? ala tk tahu la. abg din tu bukan nak jalan2 tpt baru sgt, aritu p rasta pon dah gaduh2. hahahaha

haLyZaQiut said...

Cik Farizam - hahhaa...ni lagi dekat dari Rasta tu k.faz...straight LDP je..pastu kuar2 terowong, belah kiri...sebaris dgn Ambank...senang kan...

bubur ni xde ikan bilis ngan telo...mungkin leh mntk kot... :D

Cik FaRiZaM said...

eh tak update lg ke? huk huk

ice cream mmg sedap di kala ini...

selsema dah ok , smlm beli fresh oren :D

haLyZaQiut said...

Cik Farizam - x update apa..?? entry ke..??hahaha...bz2...

hehe...minum fresh oren ea...?? patut kena minum oren panas...baru baik... :P