Wednesday, May 9, 2012

~ Mee Rebus Pak Ajis ~

.: SALAM :.


Korang pernah dengar x pelakon veteran terkenal, Aziz Satar ada bukak gerai makan di mana signature dish dia ialah Mee Rebus Singapura.....


Kalau korang x pernah tau, meh baca kat Ohbulan ni kejap....


Haritu aku pi la try......teringin gak nak rasa secret resipi Pak Ajis ni.....Mee Rebus ni ada kat Teratak Pak Ajis, Rasta TTDI....


Dulu aku pernah cerita gak pasal Rasta ni...kalau korang nk baca balik, klik Rasta TTDI....




Harga dia RM6.90....aku x terserempak lak ngan Pak Ajis...tp yg jadi waiter stall time tu wartawan melodi...si Nik Shafiq tuu....haha...terkezut aku bila dia yg hntr Mee Rebus ni....


Bg aku rsa dia sedap gak.....kuah dia x terlampau pekat....kalau kat mamak kan, rasa pekat tepung jagung dia kan...tp ni lebih natural....x pedas sgt, x manis sgt....tp aku x tau apa beza Mee Rebus S'pore ngan Malaysia...mcm sama je...telur selalu half je dpt, ni sebijik dia bg....kehkeh.sayur ada, cili ada, daging ada....bg aku okla...leh makan lagi next time.. :D


Korang leh la cuba.....murah saja.... (^________________*)


.: DAA ~~~ :.

10 comments:

d0tbl0gsp0td0tk0m said...

ooo dekat je... nanti jengah kat situ.... sebenarnye tak pernah pun pegi rasta tu.... takat lalu p sg penchala tu je la....

haLyZaQiut said...

d0tbl0gsp0td0tk0m - oooo dah dekat sgt la tuu...rasta mmg kat penchala...kalau x nk makan mee rebus pon, xpe...ada byk stalls tepi2 tuu...western, grg2, ayam penyek, sate, sume lah ada.... :D

Cik FaRiZaM said...

aduh terliur la. rasa nak je.....mmg ada sebiji telur rebus ke? slalu letak setgh je.

fndrocka said...

mee rebus kat warung pak jabit lagi sedap sebenarnya..dah cuba?

haLyZaQiut said...

Cik Farizam - haah, dia bg sebijik...tula, selalu org bg half je kan....kehkeh...ce cuba ce cuba....

Fndrocka - belum lg....pak sabit aku kenal laa....

Saya Disini said...

nk rasa..sedp x..

haLyZaQiut said...

Saya Disini - hehhe....ce try ce try... :D

Melodi Hati Saya said...

Menarikkkknyeee...buat saya lapoooo

Melodi Hati Saya said...
This comment has been removed by the author.
haLyZaQiut said...

Melodi Hati Saya - heee.....kalau dh lapo kena try dulu baru ok tuu... :D