Thursday, January 26, 2012

~ Rasta TTDI ~


.: SALAM :.

Semalam, 25/1/2012, genap kami 3 tahun....so malam tu, kami pon mcm biasala....jalan2 cari makan.....nk wat candle light dinner x mampu.....makan kat mamak, dh slalu sgt....so kita org plan nk cari kedai makan yg sedang2 romantiknya tuu....

jalan punya jalan, ada 2 choice actually....
- Santai Cafe (details click Santai Cafe)
- Rasta TTDI 

Aku ni byk kali dengar pasal Rasta TTDI ni....ramai yg kata best wat pot lepak....malam tu, kami lalu depan Santai dulu...ohh, mcm best gak...tp x jadi benti...teruskan perjalanan sampai Rasta TTDI.....aku nk tgk gak, apa yg best sgt kat Rasta ni....

emm so masuk2, kena bayar RM1 dlu utk park kat tepi kedai tuu....kalau nk park luar pon boleh.... :D
Bila aku tgk je Rasta ni, aku rasa la...konsep dia mcm food court je sbnrnya....ada byk kusi meja, dan ada byk stall.....mcm2 jenis makanan la ada kat stall keliling tuu....pilih je mana yg berkenan kat hati....



Bz pilih makanan......byk sgt choice dia sampai x tau nk makan apa....kalau korg duduk je kat kusi ni, semua wakil dari setiap stall akan dtg kat korg hntr menu....sampai pening korg nk pilih....



Ni antara apa yg ada dalam menu.


Sape suka makan dimsum boleh dtg sini ok.


Macam2 makanan western ada.....harga pon 'ada'.....lol


Mahal la pulak mushroom soup dia.....keh keh..... 



Ni suasana dia malam td....masa ni org belum ramai sgt...


Ni antara stall yg ada....ada Azim's Burger Shack...aku makan kat depan stall ni kalau x silap..


Ada Rasta goreng2....ni makanan bergoreng ada la kat sini... 


Ada asam pedas, hot plate...



Ayam penyet jawa pon ada...x yah g bangi..... :D



Satay pon ada.... 



So fikir punya fikir, aku amik Grilled Chicken Burger 1...harga dia x ingat laa...dalam RM8 kot.... 
haa amik kau terkoyak mulut nk makan.....


Pastu amik pau ayam BBQ 1....ni RM3.. 



En Zoro makan mee bandung...ni RM 7 kot.... 



Pandai kan aku makan burger....roti ke depan, ayam ke belakang....keh3.....Last2, roti hbs dulu, ayam x makan, dah kenyang......lol




Emm kalau korg suka melepak dgn kawan2 nk hu ha hu ha....okla tempat ni...antara terang x terang....ada tv bsr, leh tgk bola....ada stall sisha....(cmne nth eja dia)

tp bg aku makanan dia out of 10, aku bg 6.......emm aku x tau apa yg special kat cni, mungkin aku order yg x femes kot, or maybe ada stall yg lebih sedap, tp aku x tau.....bg aku rasa dia biasa2 saja....mee bandung dia mcm kurang rencah, tawar sikit....and grilled chicken dia pon mcm tawar gak....mungkin bgus utk org yg on dieting..bg yg lidah n tekak mcm aku ni, tu yg rasa tawar sikit tuu...hihi


Emm ok la Rasta...nice gaklaa...tp aku pelik bila nk park kena bayar singgit....hhuu...


Ok, kalau next time aku makan kat Santai Cafe lak, aku share ngan korg ok...

.: DAA ~~~ :.





8 comments:

Saya Disini said...

zul bc menu cam baca buku

Cik FaRiZaM said...

nyum nyum,,,,cam sedap je....>_<

Cik FaRiZaM said...

nyum nyum,,,,cam sedap je....>_<

haLyZaQiut said...

Saya Disini - hahaa...mmg mcm buku menu dia....tebal...

Cik Farizam - emm tulaa...luaran nmpk mcm sedap...hahhaa...

Rasta said...

Thanks for cmg to Rasta, dr pihak management Rasta is ready to accept your honest opinion, senang2 dtg lg, try mozza killer burger, baru complete, chic burger tu saja buat healthy grilled option, x pakai marinate yg kuat, daun thyme salt n pepper je. Goreng2 try nasi goreng USA, nasi goreng Kampung pun very popular.. And my pastas, macheroni beef strip mesti more to your taste. Skali lg, thanks tulis blog pasal kedai sy..

haLyZaQiut said...

Rasta - heee...x sangka Rasta drop by blog saya....thanks for ur suggestion...dah google dah Mozza Killer Burger, serius nampak sedap...leh try nanti...oo dh agak dah, chic burger tu mcm utk healthy food nya option, sebab rasa dia sedang2.... :D
Ok, pasni nk try makanan goreng2 lak....thanks once again... :)

Saya Disini said...

yeyyyy...dh tau kt mana kedai ni..p umah munir..jumpa kedai ni

haLyZaQiut said...

Saya Disini - ohh, yela...rmh dia area rasta kan...hee..nnt leh la try...