Friday, May 11, 2012

~ Restoran Le Lac Sek 13 ~

.: SALAM :.


Haritu aku dok belek2 blog Mazidul Akmal Sidek, aku terbaca 1 post dia pasal Restoran Le Lac Sek 13 Shah Alam....korang leh baca kat Jom Libur....


Tetiba aku teringat, aku pon mcm pernah makan kat situ.....godek2 camera ni, sekali ternampak gmbr..yaa, tepat sekali....Restoran yg sama lah aku g makan haritu....kehkeh


Aku x tau pulak sebenarnya kedai ni femes ngan gulai2 kawah, asam pedas sume.....kira siang dia ada nasi campurla kot....aku g pulak malam time tuu....so ada goreng2, western food jelaa...


Jom layan gmbr...



Ada banyak pelampung2....rupanya owner dia 'somebody'....Kapten Ahmad Ramli Kardi, ADC kepada KDYMM Sultan Selangor..(dari blog Mazidul)


Suasana kat dalam restoran....



Aku x taula Le Lac ni stand for what...mungkin...rilex2.... :D
Tapi owner dia ckp "Tempat makan di tepi tasik" dalam bahasa Perancis...



Restoran ni cantik bg aku...kemas je susunan dia....



Pelampung!!! mcm tepi pantai lak....


Romantik suasana nya....haha



Kami makan sotong masak kunyit....



Sup ayam....sup ayam dia seriuss maveles.....wallaahhh.....



Nasi goreng ayam.....ni biasa2 jela...



Bandung....



Orang kata specialty dia kat sini mmg western....esp lamb chop....aku x tau, klau x leh try gak....huuu....


Ok gak tempat ni.....leh la korang cuba..... !!!!
**Katanya tempat peberet KFCM....ceh, xde lak apek malam tuu... :P


.: DAA ~~~ :.

8 comments:

Saya Disini said...

sedp sotong tu..

haLyZaQiut said...

Saya Disini - hehe...sotong tu liat2 sikit... :D

fatin amalina said...

perhhhhh
kak liza, asyik makan je..
jom bertanding gemok!!

oppss lupa nak bgth..
akak di tag di blog saya.. sekian terima kasih..

haLyZaQiut said...

Fatin - hehe..mestila akk menang..kehkeh...dah gomok dah ni....

tag...?? worite, nnt akk drop by...

Melodi Hati Saya said...

Sebab baca entry ni la kitorang pegi try makan kat sini..hehe. Ok la jugak makanan dia. Pasni jom try restoran tupai2

haLyZaQiut said...

Melodi Hati Saya - ohh yeke...hehe...korang makan apa...?? sedap x...??tupai2 x pernah try lagi...ada jugak kat sek 13 tu...baru bukak kot....

Afasz said...

tupai-tupai bangi pon ada , bukan steambot ke??????

adeh ...jom diet jommm....dah naik lomak sana sini ....

haLyZaQiut said...

Afasz - maybe steamboat ada, ala carte ada....xpela, x yah diet..makan jom... :D