Tuesday, May 15, 2012

~ Restoran Surabaya Bukan di Indonesia ~

.: SALAM :.


Haa.....tajuk nk gempak kan.....


Kalau korang selalu g Sunway, korang akan perasan ada 2 kedai ayam penyet kat situ....(setahu aku la)..
Satu Ayam Penyet Api, satu lagi Ayam Penyet Ria.....
Peberet aku Ayam Penyet Ria...sebab aku rasa sambal dia lebih pedas dan kebabom...
Haritu nk pi makan kat Ria cam biasa....sekali aku perasan ada 1 lagi kedai Indonesia baru bukak kat situ nama Resto Surabaya....
dia betul2 sederet ngan Ayam Penyet Ria.....


Jom tgk apa yg best.....




Cam biasa, mesti ada ayam penyet.....aku tgk dari menu dia, lebih byk choice berbanding kedai ayam penyet biasa....


Dia mcm combination antara kedai ayam penyet ngan kedai nasi padang....


Jgn tanya aku apa maksud lamongan.... :P


Haa aku tergerak lak nk order Nasi Goreng Surabaya...nk rasa gak, sama x ngan nasi goreng kita ni.....


Air dia mcm kat Murni lah.... :D


Cendol pon ada.....


Sazali Samad budget wanabe.....(ini bukan dari Surabaya)


Aku tu, tgk menu ke, tgk apa...mcm nk telan org je....

Ni mungkin almari dari Surabaya....

Ni harga...kira ok jgkla makan kat cni....

Ni pun aku order....Sotong Bakar Madu....

Pecel Lele tu Ikan Keli.... :D

Ni Soda Gembira....most Indonesian Restaurant mesti ada Soda ni....x taula apa yg gembira....

Air soda tu campur ngan susu n sirap sikit...act mcm bandung la kiranya....

Nasi Goreng Surabaya....RM5.90....kalau ikut tekak aku, mcm nasi goreng ayam laa.... :D

Ni Ayam Bakar kot..... RM8.50...

Nasi putih, berapa nth....RM1.50 kot....

Ni Sotong Bakar Madu, RM7.50


Emmm bg aku rasa dia biasa2 jelaa....xdela sampai dpt mmbuatkan aku mengigau2 plak......sambal belacan dia pon rasa x umph mcm ayam penyet ria......tp ni tekak masing2 laa.....total aku makan haritu RM30 lebih kot.....

Korang pi la try....best ke x....try la rawon sapi ke, ketoprak ke,sup buntut bakar ke, sup buntut goreng ke...buntut ni rasanya ekor kan....?? :D mcm2 lah lagi...x reti eden nk menyebutnya.....

.: DAA ~~~ :.



7 comments:

Saya Disini said...

sednpnye

haLyZaQiut said...

Emmm sedap la jugakk...nasi grg dia ada kepok.... :D

Eiffel Kawaii said...

'Peberet aku Ayam Penyet Ria...sebab aku rasa sambal dia lebih pedas dan kebabom...
Haritu nk pi makan kat Ria cam biasa'

er...apakah mksdnya ini?

haLyZaQiut said...

Eiffel - maksudnya....haritu nak pi makan kat Ayam Penyet Ria cam biasa.....

Nape, ayat cam x paham ea...hahaha... :D

ROHAINIZA ~ SAFWAN said...

makan...makan...

Afasz said...

dap nye sotong tu.........

huhu jom diet.... >_<

wahahahahaha

haLyZaQiut said...

Rohainiza - heee...jemput2....

Afasz - hee...manis la sotong tu...nama pun sotong madu...haha...jom2, semangat2... :P