Monday, May 7, 2012

~ Tahlil Sebelum Puasa ~

.: SALAM :.

Letih sgt badan....
Sakit kepala dari smlm x hilang...
Skrg, mula sakit tekak...
Nth apa yg dibuatnya pon x taulah...

Sabtu lepas, rmh aku ada kenduri Tahlil...
Tapi bukan sebab tu aku sakit2 badan...
Sebab x masak pon...
Catering je....
Tp kaki tgn aku sume sengal2....
Jomlah kita tgk suasana masa malam tuu....






Malam2 packing goodies bag ngan ibu....huhu...


Apam polkadot yg x berapa nk jadi...act aku rasa dia wat bentuk muka ni...ada mata ngan mulut...


Kuih ni x tau apa nama...dah tanya ibu, ibu ckp pon x tau....(nth cmne ibu order)
Tapi dia kelapa mcm dibakar...yg tgh tu kaya....sedap gk...


Makcik2 aku yg bawak kuih muih byk2 ni....ibu order 2 jenis je...


Ni Usazah aku bagi....3 kek pisang dia bg....sedap....


Ibu paksa2 aku snap gmbr...malu aku...snap curik2....


Kenduri kali ni perempuan yg dtg.....taman punya team...



Goodies ada di bawah meja.....siap 2 bakul....bg seronok budak2....


Rumah kecik, kalau buat majlis apa2, mmg bontot bertemu bontot...sesak mesak...ni time nk makan...


Karipap tidak dilupakan...


Apam pun sama.... :D



Kali ni papa order Nasi tomato...


Ada acar timun....


Ayam black paper.....serius sedap ayam ni...


Kari daging....pekat giler kari dia....kalau makan ngan lempeng msti sedap...


Lepas org perempuan sume makan, panggil budak2 dan org lelaki pula makan....



Mana yg lebih, mari sedekah....



Adik aku yg mcm apa butang baju dh terbukak.... 



Aku suka makan kuih ni...mcm koci, tp bukan....inti dia kacang merah.... :D


Yang aku tau......aku mmg menambah2 berat badan bila balik kampung....yeay!!! T.T


Alhamdulillah, majlis dah selesai...semoga semua nama2 Aruah yg disebut haritu mendapat pahala daripada apa yg kami kirimkan....Amin...


Ramadhan dh nak tiba...... :)


.: DAA ~~~ :.

7 comments:

Cik FaRiZaM said...

moga arwah dicucuri rahmat. al-fatihah

selamat menyambut hari raya, eh selamat menyambut kedatangan syawal yg bakal menjelma lagi 2 bulan...insyaAllah ...

moga bulan ramadhan kali ini lebih baik dr yang lepas...amin

haLyZaQiut said...

Cik Farizam - Amin Amin Amin....Insya Allah akan jadi yg lebih baik.... :)

Saya Disini said...

nk karipap

haLyZaQiut said...

Saya Disini - haha...haritu kan ada kita bawak... :P

aimaniman said...

sedapnya lauk pauh,.. terliur akak,.. biasa kalau kampung akak time kawen je catering time kenduri kecil2 masak sendiri2 jer, tapi kesian kat emak la, sebelum kenduri ramai aar anak balik, lepas jer semua balik, tinggal mak abah dan adik jer yg selesaikan semua, lepas ni nak pakat adik-beradik cakap mak buat catering jer kann...

d0tbl0gsp0td0tk0m said...

meriah nyee.....

haLyZaQiut said...

Aimaniman - oohh...rumah saya kecik, dapur x muat nak masak byk2....kalau rmh bsr, space cukup xpe lagi....tu yg pakai catering tuu...x berkecah dapur...hehhe...tulaa, tp kalau kat rmh atok, mmg masak sndiri....mmg penat tp seronok.... :D

d0tbl0gsp0td0tk0m - heee....kecil2an saja....