Thursday, December 15, 2011

~ Ok, Saya Buat Tag Fnd ~


.: SALAM :.

Demi persahabatan kami yang telah lama terjalin, saya layankan jugaklaa tag dari si Fakrirocka ni......Dahla nama saya 1st yg dia suruh buat....mcm tau2 je saya slalu mengulo kat opis....heu3....kalau x caya, leh baca kat blog si Fnd ni......

Fndi, blanja aku eskrem mcd ok nnt......time kasih....
Apa soalan ko ni...pelik2 laa....mengalahkan soalan spm......ceiittt.....


1. Korang shampoo rambut seminggu berapa kali?jenama shampoo?

Aku slalu shampoo sesukahati aku la nk brp kali....selalu 3 x seminggu.......kdg2 2 x, kdg2 sekali....kdg2 x shampoo langsung.....yela, boleh jimat shampoo ye dak kalau pakai sikit2 ni.....kdg2 aku wat shampoo tu cuci sinki, cuci lantai, cuci dinding bilik air....biar wangi sikit, lembut sikit lantai bilik air tuu.....kalau jatuh, xdela sakit sgt ye dak...

aku pakai shampoo Head n Shoulder yg kaler pink tu.....rasanya anti ketombe punya......


2. Kenapa makan kurma tak payah basuh dulu, kalau makan epal kena basuh dulu sebelum makan?

Emm maybe sebab buah kurma tu bersih, x disembur ngan racun perosak or baja berchemical....tp kalau ko nk g basuh pon xde masalah rasanya....mungkin gak kurma slalu org makan time berbuka, so bila azan je spontan makan buah kurma....x fikir dah nak basuh2 sebab tgk buah kurma tu bersih jer....dan kita YAKIN memakannya tanpa basuhan.....makanlah tanpa was2.....


3. Korang pakai henfon jenama apa? Kalau diberi percuma iphone4 atau galaxy S2 korang pilih mana?

Currently aku pakai 2 hp.....1 Sony Walkman, 1 Nokia Express Music....eh baru aku perasan hp aku semuanya utk main lagu2.....heu3.....
kalau bg free, aku x suka memilih....aku nak 2 2.....meh bg aku cepat.....


4. Siapakah artis paling popular di Burma?

Emm jap ea....aku ce gugel....Aku gugel "Most Popular Artist in Burma"
Dia bg ni :

Kaiser (Burmese: ကိုင်ဇာ, Burmese pronunciation: [kàiɴzà]; also Kaizar; born 18 February 1961) is a Burmese singer-songwriter who was most popular in the late 1970s and mid 1980s.

Ok, terharu x aku jawap soalan ko seriously ni........ :P


5. Kat sekolah dulu kau masuk persatuan apa?

Sekolah mana...?? x jelas laa...len kali bg la jelas sikit....aku ada byk sekolah.....aku pernah masuk Puteri Islam, Kadet Polis, Kelab komputer, Kelab ping pong, pengakap, eh byk lagi laaa....


6. Pakaian brand apa yang kau paling suka beli?

Aku xde Most Favorite Brand dalam hidup aku....semua aku layan.....asal cantik dan MURAH, aku sambar........boleh dikira dgn jari pakaian atau harta aku yg branded....heu3....


7. Apsal shin chan tak besar-besar?

Sebab kalau dia besar, msti perangai n muka dia x mcm skrg......skrg sgt comel......bila dh bsr, nnt kurang comel.... :P


8. Barang apa yang kau beli pastu kau menyesal?

Emm apa ea....setakat ni mcm xde je....sebab aku slalu akan beli brg bila time perlu je....so bila x perlu, aku jarang beli brg....so bila dh kita memerlukan, xdela kita nk menyesal ye dak.....


9. Kau nak aku tulis entri apa plak lepas ni?

Aku x suka nk mengarah2 ko nk tulis pasal apa....sebab menulis ni pakai mood....kalau mood bgus, maka baiklah bentuk tulisan itu...kalau mood tgh x baik, makan akan nmpkla pada hasil penulisan kitaa....so ko tulis la bila masa ko rasa ko nk mnulis....ko menulis la bila mana ko rasa ko nk share something........


10. Kau mandi sehari berapa kali?

Aku x suka mandi....nape nth.....so tgkla...kdg2 aku mandi sebulan sekali jer.....tp bil air rmh aku xdela murah sgt.....


11. Lagu apa yang kau tengah suka sekarang ni?

Lagu ea...??? byk kot...nk list 55 pages x cukup........cuma kdg2 aku dgr lagu raya walaupun x bulan raya......sebab aku dh boring dgn list lagu kat lptop nehh...... :D


Ok, time kasih tag aku......




Aku malas nk tag org lain....sape rasa nk jawap soalan En Effendi ni, silalah jawap...msti dia berbesar hati....




Dari aku yang lepas makan mehun free...


.: DAA ~~~ :.



8 comments:

Saya Disini said...

pnjang ..xdan nk bc..

haLyZaQiut said...

Saya Disini - hahaha...x yah baca ktini...x ponting pon.... :D

Cik FaRiZaM said...

khas tuk si FND ke?hehe ~

haLyZaQiut said...

Cik Farizam - haah, dia yg soh wat....ni time tgh 'byk' kerja ni la kita wat cepat2... :D

fatin amalina said...

sangat meriah post untuk fendi..lala

haLyZaQiut said...

Fatin Amalina - biasala, nk bodek punya pasal...lol

fndrocka said...

bagus bagus jawapan kau ni..nampak ketekunan dan ilmu tu selalu di bawa kemana mana, patut dijadikan blogger contoh 2011, thumbs up.

haLyZaQiut said...

Fndrocka - heee...jgn la kata begitu...malu la shayeww..... :P