Wednesday, December 28, 2011

~ Ce Kira BMI Kome ~


.: SALAM :.

Haaa.....korg tau x BMI tu apaa.....? Bukan BM + BI tauu....
BMI tu merujuk kepada Body Mass Index..
Sebenarnya, korg boleh tau samada berat korang skrg ni suite ataupun tidak dengan ketinggian dan umur korg...

Ce tgk hasil BMI aku.....koh3....



Sweet kan aku hide pakai pink color.....lol


Tgk semua, Berat badan saya unggul, saya OK!!! :D 

Kat website ni best sebab dia ada option tuk pilih jantina, n dia ada bgtau brp berat ideal kita depends on ketinggian, jantina dan umur kita.... i loooiikkeee....


Selain tu, kat website ni jugak, ada info lain yg boleh dikongsi bersama.... Click je nnt tau mana 1 korang nk baca...


tgk piramid makanan pon dia ada tunjuk...



Resipi pon ada uolss...... :D saya nak pencuci mulut......!!! :D


Kalau korang nk baca tips2 lain utk mendapatkan gaya hidup yang sihat seperti harus berjalan at least 10 ribu langkah sehari, diet seimbang yg betul, resipi2 marveles, dan banyak lagi....

Korang boleh explore sndiri di pautan yg terteraa.... :



Last but not least, camana BMI korang....?? ada ok ka....?? hehe....


.: DAA ~~~ :.

11 comments:

_@ZULHAIRY@_ said...

Promotio n baeekk punya...

Cik FaRiZaM said...

hehehe..entry yg bagusss sekali donggg

haLyZaQiut said...

Zulhairy - sharing is caring maaa.... :P

Cik Farizam - hahaha...bonus wednesday...errkk....

l@dylily said...

cik haliza,

pautan yang diberikan hanya memaparkan skrin putih kepada saya

yg benar,
nora

haLyZaQiut said...

Ladylily - hahhaahahaha...adehh, x bole blah tol kikin...siannya...try lg skali kikin...kawan kita click ok je....mak ok jeww... :D

l@dylily said...

cik haliza,

nampaknyer saya kene bawak aduan saya ke pihak atasan. saya masih lagi menonton skrin puteh

yang benar lagi,
nora

haLyZaQiut said...

Ladylily - hahaha...ni pc kikin yg problem ni...apsal kita click, kawan kita click ok je...
dah refresh dah...? x pun tutup, try click balik...hahahhaha...

l@dylily said...

puan liza,

saya kecewa dengan perkhidmatan yg pihak puan sediakan.tqvm

yang tengok skrin puteh dari tadi, fesbuk oke jer,
nora

haLyZaQiut said...

Ladylily - hahaha..saya 'cik'...kikin, jgn la berkata begitu...meh sini amik link ni, http://gayahidupsihat.my

*kalau x boleh gak, bukan salah saya menulis... :P

l@dylily said...

oke cik liza,

terima kasih atas pautan baru yang diberikan. 5 bintang saya berikan..

hahahahhaa,
nora

haLyZaQiut said...

Dear Cik Ladylily,

Saya tidak tahu menahu kenapa saudari tidak boleh mengakses pautan yg tertera di dalam blog...
1000 maaf saya pohon agar salah dan silap saya diampunkan...

saya berharap Cik Ladylily tidak akan menyesal atau ralat utk ke blog saya lagi...

Dipihak yg benar,
-haLyZa-


lol