Thursday, August 27, 2009

~ Kejutan Petang Semalam ~

.: SALAM :.

ok, mahu cerita.....

semalam kan, pas balik kerja, setelah menghantar kawan seofis ku ke stesen LRT Kelana Jaya, aku pun pulang ke rmh mcm biasa. pastu kn, elok2 je aku park kat parking lot tu (dh sampai rmh), dgn x semena2 nya si security guard yg budget ala2 shahrukh tu menegur aku. sampai x smpat aku nak matikan enjin myB..


antara dialog kami (ditapis dengan penapis santan):

Guard : Mau ckp skit la..u punya rumah ******* punya kan?
Aku : mmm, haah..nape...
Guard : oohh, tadi dia dtg la..dia mau jual itu rmh..(dgn tenang berkata2)
Aku : ha...?? dia mau jual rmh..?? biar betul..?? (nada tidak lagi tenang)
Guard : yela, dia kata dia mau jual..mm malam nanti ada org mau tgk rmh...kul 8pm..(tanpa rasa bersalah)
Aku : ha...??(terkejut lagi)...cepatnya....aduhhh,betul ke ni...(x mungkin mmpi)...
Guard : mm yela...betul juga...tapi u jangan risau la (mungkin muka ku sudah mempamerkan riak2 kerisauan)...dia mau tgk dulu...belom cnfim mau beli...kalau jadi pon, at least 6 bulan loan bank nya proses...so, u masih boleh duduk...
Aku : (Agak termakan dgn jawapan dia)...berdiam dan berfikir....


mmm apa yang aku fkirkan??? jeng3....

1. Malam tadi aku ber'text'ing dgn owner....kenapa dia x bgtau... :'(
y??? y??? - mungkin decision dibuat setelah habis bersms dgn aku...x_x

2. Adakah aku perlu menulis di atas manilakad (Sape sudi menjadi suami ku) seperti cadangan 'dia' dan duduk di kaki lima bersama beg balik kampung....
(atas alasan malas mnjadi kaum nomad)

3. Adakah aku hanya perlu ketawa dan berkata "suka hati koranglah,bak mari deposit ku"

4. Membuat bodo saja sebab x cnfim lagi org tu nak beli ke x (x dtg pon mlm td buyer tu).

5. Memikirkan masalah owner hingga terpaksa menjual rmh itu dan cuba memberi bantuan kewangan kepada mereka..(x brp nk logik)

6. membeli rmh ituu.....(errkk...)

7. atau....

aku hanya meneruskan kehidupan sperti biasa dgn mencari rmh sewa lain yg lebih banglo dan stylo...haha....

ok, biarlah aku dan rakan2 rumahku berfikir dahulu....

xpe, bukan 1 masalah besar....hanya kejutan di petang hari sebelum waktu berbuka...

nanti kalau ada kejutan yg lebih extravaganza, akan aku ceritakan lagi ya...

till then....

dari aku yang mahu pulang esk....(yeay, balik jhr)

.: DAA ~~~ :.

8 comments:

Zulhairy said...

Ooo sronok ea balik johor..
Ala pindah umah lain je la... Carik mana yg ssuai.. Xpun ikut cadangan 'dia' je..
Hahahhaha :-P

haLyZaQiut said...

mestila seronok...awk tu dh sahur kat rmh...kita blom lg...=p

ikut cadangan 'dia' tu mmg agak bernas...nanti akan dipertimbangkan...=D

fndrocka said...

aku vote alternatif number 2.
balik johor tu cpt2 lah post kat raya utk aku..dgn duit raya gak..

haLyZaQiut said...

fnd - ko ni dari kecik smpai ke bsr suka nk mntak duit raya dari aku...hhu..

sape nk duit raya kene la dtg rmh..mana leh main post2, nanti abg posmen yg dpt...
=p

hEarTLeSs said...

huh jom pindah!!!! hahahaaa

haLyZaQiut said...

heartless - haha, pindah mana yang??

hEarTLeSs said...

mane2 la huk3....yg pasti pas kawen i nk kene pindahhhhh waaaaaa

haLyZaQiut said...

heartless - mstila u kna pindah...
x kan nk biar husband u sorg2 kat sana...
x mo x mo...
hhaha...(teruja lak)