Tuesday, August 25, 2009

~ Rombakan dan Sun Burn ~


.: SALAM :.

ok, xde nk bercerita apa pun..bulan puasa lebih elok diam dari berkata yg bukan2.....hhuu...
cuma nk bgtahu pasal 2 bnde yg telah terjadi..
iyerr, yg telah terjadi laa...
bukan yg blum terjadi...
sepertimana dalam tajuk post...

1) Rombakan.

Rombakan dalam hidup aku...bukan rombakan status dari bujang bergelar isteri org atau pun seumpamanya. Akan tetapi rombakan masa. Ya, masa itu emas. Jadi kita perlu menghargainya. Nape lak sebelum ni aku mcm x menghargai masa ni...x_x
Ok, past is past..skrg mungkin aku lebih menghargainya..mungkin laa...sebabnya ada beberapa perkara yg harus diubah utk menyesuaikan dgn keadaan skrg.

- masa tido.

dulu aku tido agak lewat juga...kerana byk 'urusan' dan 'perbualan'..=p akan tetapi bila masuk bulan puasa ni, kena adjust ckit bed timing tu sebab nnt nk kena bangun sahur. seperti semalam aku dah terpengsan kul 10 lebih lagi...lalalala~~

pastu, kul 4.45am nk kena bangun sahur, goreng2 apa yang patut...pastu, kul 6am tido balik...masa tido tetiba mnjadi sgt penting bg aku dan dihargai sebaik mungkin..hhu..

- masa ke tempat kerja.

ok, dulu aku slalu g kerja dlm pukul 8.20am laa...sebab masuk kul 9.00am. so, biasa jem x teruk sgt so leh sampai dalam kul 8.50am laa...

tp skrg, aku kena g kerja awal kerana masuk ofis lebih awal dan jem di jalanan yg 'heaven'...
maka, aku terpksa gerak dalam 7.30am kerana sampai tepat2 kul 8.30 am....
(perjalanan 10 mnt menjadi 1 jam)
pesanan penaja : jangan kerja di kl...haha

- masa lain2.

disebabkan aku dah mula terasa malas menaip, aku simpulkan je di sini.. masa pulang ke rumah berubah, sampai awal sedikit... masa mandi ku berubah. dlu mandi sebelum tido. skrg, mandi sebelum masuk waktu berbuka. masa pe lagi ea berubah...banyak lagi la....
fikir2 la sndiri...

2) Sun Burn.

haha, ok...begini ceritanya...aku ni alergic sikit dgn matahari sebab muka ku sgt mudah utk sun burned dan sangat mengambil masa utk pulih. oleh kerana myB ku tidak bertinted,

maka aku telah diserang oleh cahaya matahari PERGI dan BALIK kerja...matahari mmg tepat ke muka sampai aku x boleh bukak mata. so, aku selalu drive sambil pejam mata...huahahha...
dasat gak aku ni...tp series mmg Tuhan je yang tau..betapa silau milaunya aku ketika itu..g keje leh tahan lagila sebab pancaran vitamin...bila balik kerja...korang paham2 jela...pancaran kegelapan...hahah...

kalau perkara ini dibiarkan berterusan, nmpk gayanya aku akan beraya dengan 'wajah' yang baru.....errkk...(-_-!)

ok, kepada pakwe2 ku, jangan terkejut jika kulit wajah ku bertukar mnjadi semakin 'cerah'...
agaggagaga.......
xde, gurau jer....
sorry dear....

ok, itu sahaja yang mahu diceritakan.....

*ibu menyuruh ku pulang utk men'tinted' muka....eh silap...men'tinted' myB...hehe....

ok, waktu buka lambat lagi...jgn curik2 makan ya....

till then...

dari aku yang tak tahu nak buka puasa apa....

.: DAA ~~~ :.

4 comments:

Katijah said...

heh..itu pun bleh burn keh?

lengkali pakai facemask cam aku...
selain preventing dr h1n1, ia juga berupaya menyebunyikan jerwat2 yg berkeliaran.. sunburn ape tah lagi...

bulan2 puasa ni mmg cpt ngntuk...
kul 10 dah lelap kan~

p/s : bulan puasa bulan ibadah, kurangkan lah "ibadah" yg tak perlu tuh~ hahaha

haLyZaQiut said...

katijah - mmg la boleh burn..kalau dah 1 jam mengadap matahari terik..x ke terbakar lama2..bukan seminit dua..hhu..sadis betol..

yer, jgn terlelap sebelum buka sudah..tido sampai esk pagi..haha

mmg HARUS dikurangkan...(-_-)

fndrocka said...

mengingatkan sejenak pd azab api neraka

haLyZaQiut said...

fnd - ya, betul tu...menginsafkan diri yang serba kekurangan ini...