Thursday, July 4, 2013

~ Buah Hati Pengarang Jantung ~

.: SALAM :.

Tanggal 27 Jun 2013 (Khamis), utk pertama kalinya buat pregnancy checkup kat PMC KL....Pantai Medical Centre....dekat je ngan rmh aku...pasal tula decide nak refer situ je....x mo jauh2 sgt....kena fikir byk consequences.....

Sebelum tu, kena wat appointment dulu ngan Doc yg kt nak....yela, takut schedule dia pack kan, so nnt assistant dia akan arrange kan la timetable kita ngan Doc tuu....macam aku, ada kawan aku suggest dah suruh amik ngan sorang Doc ni....Doc Idora nama dia.....kawan aku ckp Doc ni ok, baik, best...so aku pon cubala nasib....so bila call wat appointment, dia letak aku kat 27 Jun 2013....dia kata, checkup start kul 10am - 1pm.....so datangla bila2 masa.....

Aku pun dalam kul 9am cmtu dah sampai....sampai awal, parking byk lg.....so sarapan dulu kat cafe dia........perut dh lapo.....


Pagi tu makan nasi lemak dgn pau ayam....share ngan En SuamiSayang....pagi2 aku x lalu sgt makan berat2 ni.....

Lepas makan, kami terus lah pergi ke Blok Dr Idora ni.....dia kat Blok B, tingkat 4......lepas register semua2, yela....aku kan 1st time checkup....kami pun tunggu lah sekejap.....lepas tu, Nurse amik Blood Pressure aku, berat, tinggi sume, normal procedure la kan utk masuk dalam record...x lama, nama aku pun dipanggil.....

Tu bilik Dr Idora....B441....

Masuk2 je bilik Dr, aku tgk Dr tu mmg seperti yg digambarkan kawan aku.....very soft spoken....lembut sgt2.....dia layan je apa kt org tanya.....and aku menegaskan jgk yg haritu aku nk tau gender baby....kehkeh...mmg gelojoh sikit aku ni....Dr pon gelak je....dia ckp "Jom kt scan sampai nampak...." 
Hehheehe....



Nah phone num dia kalau nk contact details.....amik kat website PMC.....

Lepas dah borak2 panjang, mulalah sessi baby scanning!!! Sessi paling feveret aku....Alhamdulillah dengan izin Allah S.W.T, Dr tu letak je alat dia kat perut aku, terus nampak jantina si kecik buah hati pengarang jantung.....Alhamdulillah Syukur...pasni leh la beli buku Nama2.....hehe...b4 ni asyik panggil 'baby' je....ni dh tau leh panggil nama..... :D

Harini baby mood baik....xde dia tutup malu2....dari awal sampai akhir asyik dok tayang je.....hehehe....hero lah katakan....kenalah tayang2 sikit....errkk....so Dr pun wat 2D, 3D ngan 4D scanning....sampai ke 4D, mmg seronok sgt2 sbb screen clear.....mmg nmpk dia tgh wat apa....Dr kirakan jari tgn, jari kaki....dia explain everything pasal body baby.....mmg detail giler dia terangkan.....kira terkebil2 jgkla nk mengingat Biologi dulu2 punya terms.....Alhamdulillah, nampak sihat, nampak normal.....byk jgk Dr snap kan gmbr....tp dia print kan dlm 5 keping je kot....x ingat la pulak.....

Ni masa 2D scan.....seronok sgt mcm tgh tgk documentary channel pulak....hehe

Alhamdulillah....En SuamiSayang pon nmpk happy bila dapat tau gender baby....sebab mmg kami harap yg sulong 'Abang' pun....tp ada je terbeli byk baju2 mitten booties kaler pink....tp xpela, hero pakai pink pun comel pe...stylista sikit.... :D

Mudah2an semua berjalan lancar dan sihat sampai ke akhirnya.....

Last but not least....

Hye all....Im 25 weeks baby...... :D

Mudah2an anak Mama ngan Papa membesar menjadi anak yg baik, taat pada perintah Nya, baik budi bahasa, sihat tubuh badan.....

We love u baby.......!!! :')

Oklah, tu je dulu....

Dari aku yg tgh makan biskut tiger....

.: DAA ~~~ :.

3 comments:

Saya Disini said...

comeinye doktor..oo patut la seyp2 sorang..ni kejenye

chicken_floss said...

hi bby boy..auntie love u too..:) mcm x sbr pulak nak tgk ur 1st bby lyza..lelagi EDD same dgn i..hehe..;)

take care mommy!

haLyZaQiut said...

Saya Disini - hehe..comel kan...manade senyap2, x dgr ke jari2 kita menaip kuat tau bunyik dia...haha

chicken_floss - hehehe...amboi3, mentang2 sama...nnt leh celebrate sesama kan...aunty gjot sponsor party!!!! :P

awk pon take care...any good news jgn gedik x share ok....babab kang...hehe