Monday, January 16, 2012

~ Karipap IKEA ~


.: SALAM :.

Pagi tadi nk pergi kerja......tgh siap2, pakai gincu.....
Mimah pesan sebelum dia keluar rmh "Elyzz, jgn lupa makan karipap ikea tuuu...."

Karipap Ikea???? bila lak deme beli karipap ikea ni...?? tetiba ada atas meja......ohh smlm dia org g curve....msti dia org panaskan pagi ni....

Wowowowoww, karipap ikea....dahla mmg peberet aku...tetiba dapat rezeki terpijak lak di pagi hari....Alhamdulillah, murah rezeki.... :D

Karipap ikea......apsal karipap ikea femes...?? apsal karipap ikea digilai dan diminati ramai...?? apsal disebabkan oleh karipap ikea, org sanggup tunggu, beratur pajang giler vavi punye semata2 utk beli karipap ikea...?? apsal org sanggup beli sedozen karipap ikea walaupun harganya satu singgit dan tau xde org nk habiskan sebab yg makannya sorg..??

Kepada sape yg x pernah nampak rupa bentuk dan rasa lagi karipap ikea....ni ha gmbr kat bawah...



Terima kasih En gugel....dan terima kasih kepada pemilik gmbr..... :)


Kenapa aku suka makan karipap ikea....??

Sebabnya :

Bagi aku,

1. Harga sangat match dengan rasa dan apa yg kita makan..so x kisah even dia mahal sikit dari karipap kat pasar malam.
2. Kulit dia lembut mcm makan kulit pastry. Even though kita re heat pun, kulit tetap lembut di dalam, rangup di luar.
3. Isi kentang yg pedas2 manja dan sgt lembut. Yg penting, isi nya sungguh padat. x macam karipap kita beli tempat lain, kdg2 kulit kemain gelembung lagi...dlm, kentang / keledek brp ketul je...angin yg lebih...mcm karipap masuk angin lak..
4. Bila makan panas2, inti dia yg lembut dan kulit yg rangup memberi satu kombinasi yg tidak tergambar keenakannya....walahh.... :D
5. Ada telur rebus dalam karipap ikea.....haaa, korang ada...?? :D
6. Saiz dia yg sgt berpadanan dgn harga yg ditawarkan.

Korang jgn marah aku lak kalau x setuju....tu from my personal point of view...kang ada lak yg tetiba mengamuk kat cni kata aku tipu.....


Ok, cukup2...aku dh lapar......ohh meatball....eh oh karipap....sedapnya kuih bernama karipap.....Sape nk blanja aku makan karipap or kalau korg ada tempat best nk beli karipap terbaik, meh bgtau aku ok....weee.....


.: DAA ~~~ :.

11 comments:

♥M.I.Z.A♥ said...

Ohh nooooo!!!! teringat rasa die...trus perut berbunyik dumm dum dum protes..

haLyZaQiut said...

Miza - hahaha...nsb akk dah makan pagi td...hilang sikit rasa rindu kat karipap ikea...keh keh...

Saya Disini said...

mana gmbo nk tngk

haLyZaQiut said...

Saya Disini - gmbr penye...?? tu ada gmbr karipap tuu....hahahha...

Saya Disini said...

karipap yg msuk dlm mulut liza ni..ni cik gugel kasi

haLyZaQiut said...

Saya Disini - haha..mana sempat amik gmbr...dh makan ngan rakusnyaa..

Cik FaRiZaM said...

uwaaaaaaaaaaa...akak penah makan sekali je. makan panas2..first time gak p d curve pastu dah tk penah p sampai skrang.malas nk p tmpat yg tak biasa.....hehe~ tp mmg rindu la dengan karipap ni. kan ada telur dlm tu, mmg kegemaran akak la !!! nyum,napa tk kasi kite satu :( hehe

haLyZaQiut said...

Cik Farizam - ohhh kalau makan panas2 mmg terbaekk...ohh korg dh lama x makan ea...emmm nnt la kita beli, pastu kita bawak k....slalu lalu x beli pon...sebab dh makan meatball..hik...

Cik FaRiZaM said...

sedap gile ...ingat lagi kenikmatan karipap di makan panas panas...sedap gile !!!! ada telur lak tu

haLyZaQiut said...

Cik Farizam - ahahaha....yup2, ada tolur.....tp kita x berapa minat ada telo...hahaha...

oddity isme said...

Dear Karipop Lover! Hanya RM20 untuk 10pcs Karipop yang besar, rangup dan tasty! Puasa semakin hampir, cubalah Karipop perisa ala barat:-

[Beef Casserole]
[Mac n' Cheese]
[Mushroom n' Onion]
[Mashed potato n' Chicken Sausage]

call: 016643 3687

website: http://www.facebook.com/pages/I-love-Karipop-Not-your-ordinary-karipap/379236962142130