Friday, January 13, 2012

~ Taman Layang2 Selayang ~


.: SALAM :.

Hai3....harini rajin nk uplod gmbr jer....
Korang pernah lepak kat Taman Layang2 Selayang x...?? walaupun sbnrnya taman ni agak dekat ngan rmh aku, tp aku x pernah pon menyedari kewujudannya.....

Last week, kita org plan nk jenjalan kat cni...saje cuci2 mata.....taman ni diberi nama Taman Layang2....sebab semua org yg dtg kat cni main layang2.....selain tu, ramai sgt org jual layang2 kat cni...kiranya, korang x payah laa gunting surat kabar, then lekat2 lidi, pastu wat ekor2 sume utk wat layang2...
korg dtg cni, beli kat cni, then main kat cni....kawasan dia luas sgt...ada pelantar yg slalu sgt org wat shooting, ada tasik yg bsr, ada padang yg luas, pemandangan yg sgt best, makanan yg beraneka, ada playground, ada air pancut, trek jogging, eh mcm2 lah ada....

masa aku pergi tu, byk pasangan pengantin tgh photoshoot....bukan setakat pengantin, pre wedding pon berlambak..... :D

mmg sesuailah korg nk bersantai2, merehatkan diri kat cni....serius best....



Ramainya org x terkata hari tu....



Kat segenap pelusuk ada org....main basikal, main skateboard..... 


Main skuter.... :D    ramai giler org photoshoot..... 



Tgk abg baju merah ni, sampai nk terbaring2....




Awek cun juga x ketinggalan memeriahkan suasana..... :P


Tgk, dolphin pon ada kat cni......



Korang tgk apa tu haa......



Macam2 ragam org dapat dilihat.....






Ni x tau org main layang2 ke, or main sky diving.....


 
Bawak kanak2 sgt sesuai, boleh dia org main kat playground.... :D


Tgk si comel ni, kemain suka dia kejar belon....



Org jual aiskrim mmg kaya harini...x putus2 org dtg beli.....


Lihat ini kawan2....real angry bird pon ada tauu..... :D



Korek2 syiling ke bang.....murah je laa....



Hi abg eskrem...sedapla eskrem abg jual....



Yaa, cepat2...haus2....terbukti kan....


Bukan setakat layang2, belon pon berlambak2 ada dijual...


Tgk, belon upin ipin, angry bird pon ada....


Ohh sedapnya cup corn ni..... aku masuk2 je dh makan dgn lahapnya kopok leko....heu3...


See, layang2 dia ada mcm2 sgt....korg mmg rambang mata laa.... 


Layang2 termashur di abad ini.... :P



Cepat2 beli, jgn tawar2 lagi.... :D




Geram tgk layang2 ni......siap leh wink2 lagi..... 


Spongebob pon ada tauuu....





Tgk layang2 bat tu....makk aii besarnyaa....


Peningkan nk pilih...... 




Mimah leh siap berborak dgn upin ipin.... 




Tp INGAT!!!! AWAS ya...!!! 
korang kena dtg awal..... 


Kerana parkingnyaa...... 



Korang leh bayangkan sendiri kalau korg kena jalan dalam 3km semata2 nk pergi sini....  


Pergghh, parking dia....sampai berlapis lapis lapis lapis lapis lapis......mmg menyebabkan jalan utama sesak mesak.....ala, mcm parking kat uptown tu cmne..... :P





So kesimpulannya, dtg lah lebih awal ok kawan2......


Kesimpulannya, kami pon wat photo shoot gak.........tp gmbr2 nya nnt2 la saya pamerkan.... :P


.: DAA ~~~ :.


11 comments:

Saya Disini said...

gmbar lmbt nk kuar..sbb gmbo tlmpau bnyk..hehe

Saya Disini said...

smpai skrg sy xdpt melihat gmbo lgi secara myeluruh..kene tgu 10 minit mungkin..hehe

Saya Disini said...

bru sy tau knp lmbt bebeno td..sbb guna beruk band sy yg lembb itu..kikiki..skrg bru boleh tngk puas2,,

sy teringin nk ais cream je

haLyZaQiut said...

Saya Disini - hahahhaa....ktini pakai brodben ea...tu yg menguji kesabaran tuu..ce pakai line...laju je...vrroomm... :D

haah, eskrem dia menggiurkan...tp sy makan sikit jer...sebab time tu dh start sakit tekak...uhuk3...

Cik FaRiZaM said...

line tm laju ....letak gambar byk2 mmg cmni la..huhu~ tp size dah kecik tu.ok la tu...byk betul letak gambar...kak tini suka

Saya Disini said...

hahaha...mmg suke klu byk gmbo ni..tulisan bnyk je xsuka..

haLyZaQiut said...

cik Farizam - haah, kita kalau amik gmbr, rasa sayang lak x pamerkan...baik x yah amik...ehh?? sebabkan line laju la x terasa teruplod gmbr byk...haha..

Saya Disini - amboiii, kalau novel suka lak baca ea... :D

fenol said...

cm knal jerk

haLyZaQiut said...

Fenol - emm, saya pon mcm kenal je nick awk ni... :)

Saya Disini said...

novel tu lain..klu kt novel nk tngk gmbo bnyk2.kene beli buku kanak2 la..bnyk la gmbo

haLyZaQiut said...

Saya Disini - hahahaha...buku ABC 123 lah ni ea...