Tuesday, January 31, 2012

~ BBQ Time!!! ~


.: SALAM :.

Haritu masa cuti CNY, kita org balik kampung wat BBQ...
Sangat heaven ok bila dpt makan x benti2...
Aku duduk bersila mengadap ayam lebih 2 jam kot...
Jangan tanya la cmne rupa perut aku masa tu... :D
Sampai papa ckp "Eh Lyza ni dh berapa lama duduk makan ni....org lain dh bergilir2 berganti dah"
(^____________^)

Ibu ada 9 adik beradik...ibu anak sulung....
So aku ada ramai pakcik, makcik, dan sepupu sepapat....
Malam tu, xde la semua balik...ramai lagi yg x balik...
Family yg ada, semua kena bawak makanan lain2, kira mcm pot luck laa..
Family aku bawak nasi lemak... :D
Ada yg bawak sate ayam, sate daging, sosej, daging burger, jagung, ikan kembung, ikan caru, ikan terubuk, ayam, emm byk lagila...




Semua makanan yg di BBQ kan, boleh makan dgn sambal belacan or sambal kicap....2 2 sambal mmg seriously pedas gilerr.....!!!



Lihat, enak kan.......aku dah la x tlg bakar, tlg makan je.... :D



Rempah dia yg dh sebati dgn ayam, sluurrpp.........


Ni masa ni org dok sibuk bakar kat luar, aku dok dalam snap2 gmbo...keh3...





Lihat, ikan2 terdampar di tepian dulang....


Tgk, dgn besi2 dibawak masuk.....mmg freshh.... :D 


Sedikit ke blur an terpaksa dilakukan....hoho... 





Jemput2 makan.......jgn pandang belakang, terus makan ke depan..... 



Emm ni bukan 1st time family kita org wat BBQ.....byk kali dah.....best tau sbnrnya...masa nila boleh sembang2 ngan dia org sampai lebam....n makan sampai kenyang.....


Ok, sambung wat keje...

.: DAA ~~~ :.

4 comments:

Saya Disini said...

sedpnye mkn...wakpe putih2 kepala org tu..xleh tngk ea?

haLyZaQiut said...

Saya Disini - hahaa...sebab gmbo comot momot makan tuu...terpaksa di blur kan... :D

mmg sedap...lapar la pulak...

Cik FaRiZaM said...

sedap nye....kite nak ikan bako! kasi bako! cicah ngn pencicah dia tu ...perghh sedap!

haLyZaQiut said...

Cik Farizam - mmg sedap kfaz...x dpt nk digambarkan dengan kata2 kesedapan tuuuhhh....