Wednesday, March 23, 2011

~ Memang Rezeki, Syukur.. ~


.: SALAM :.

Ini ada satu pengajaran utk diri aku dan boleh dijadikan panduan utk kalian jua....sound series rite....??

Ok, smlm aku dan En Zoro g OU...apa itu OU....OU ialah One Utama, shoping complex.....ok, sampai2 kita org park mcm biasa.....ada je parking hari2 biasa ni..x susah cari..pastu en zoro turun, letak laptop dia ngan lptop aku kat bonet blkg....so kami naik lif, then bla bla bla......

Dah kenyang sume.....2 kali kita org makan....kat Toast Box ngan Teh Tarik Place....makan dgn enak dan bahagianya...kami masuk OU dalam kul 5.30pm, kuar balik dalam 9.40pm..x____x

Dah malam, nk balik la kan....x kan nk tido ctu...esok keje lagi..kita org pon masukla kete macam biasa....skali bila nk gerak, ada sorang guard OU ni naik beskal, kayuh laju2 mnghampiri kete kita org.....skali guard tu pon tanpa mmberi salam....

***********************************

Incik, incik tau x incik tarak tutup ini pintu kereta.....sgt bahaya tau incik....OU ni ada juga kes curi kete....yg kunci suma pon dia kopak....incik boleh tarak tutup pintu ya.....sini kalu, kalau diaorg x curi pon, dia org kasi kopak, kasi angkat sume barang dalam.....incik lain kali hati2.....banyak bahaya juga.....tadi ada org welding blkg tu, dia kasi tau sama saya....incik punya lampu hidup......saya pergi cek, tgk encik bukan je x kunci, tp x tutup pintu....saya byk kali buat announcement tp incik tarak dtg juga....so saya tlg juga monitor incik punya kereta....kalau saya x tlg jaga, mmg habis sume hilang incik.....incik nak salahkan sape...??lain kali hati2 tau....kalau incik tarak percaya, boleh cek CCTV juga.....

***********************************

berderau darah aku Tuhan je yg tau.......aku terus lari ke blkg cek lptop ada ke xde....Alhamdulillah sume ada, xde barang yg hilang..........mmg mngucap panjang aku.....Alhamdulillah........time kasih byk2 kepada guard OU dan worker2 yg bgtau guard tu....nasb baik mereka sume jujur......syukur sgt...lptop aku ngan en zoro laptop ofice masalahnya...tu yg paling risau tuu....

(Google)

boleh kereta korang park, tp pintu terbukak cmni....??? ni luas sgt, dia terbukak sikit jer....boleh...?? x_____x


pastu kita org fikir2 balik, apsal boleh terlupa nk tutup pintu....

sebabnya, mula2 kan en zoro turun belah kanan kete, g letak beg dia kat bonet blkg...time tu, dia mmg x tutup pintu lg.....pastu, dia dari belakang, menghala ke kiri kete dan amik lak beg aku, letak kat bonet blkg jugak.....pastu dia tutup bonet, terus ke depan lalu belah kiri....tanpa sedar yg pintu dia belah kanan tu blum tutup lagi.....yg aku lak sengalnya boleh x perasan pintu dia belum tutup....ya Allah mmg cuai aku ni....T.T

******************************

syukur sgt2 xde barang yg hilang...apatah lagi kereta...nasib x hilang...peringatan tol wat kami.........lain kali jgn careless sgt jadi org tuu.....(-____-!)

kepada korg2 pon, careful tau...jgn ikut perangai cmni.....

till then...

.: DAA~~~ :.

14 comments:

_@ZULHAIRY@_ said...

Alhamdulillah.. Thats the best words...

Anonymous said...

wah sgt bahaye. hati3 ea next tyme.
syukur xde pape.

- ieqacomel (ngueh3..)-

hEarTLeSs said...

huhu seb bek xde pape yg ilang

haLyZaQiut said...

Zulhairy - emm betul2....thats suit our story...

Anon (Ika) - emm tula...bukan setakat bahaya...kita org pergi mencari bahaya...syukur sgt2...

Heartless - tula pasal, mati nk menjawapnya kalau ada yg hilang...nk wat report pon, polis tu gelak2 dlu...

eiffel said...

lor..hurm,abis lps tutop bonet, xlock pakai alarm ker?klo pkai alarm, msti bunyi, kn

bhaya toL~

sib baek~

haLyZaQiut said...

Eiffel - tula nk dijadikan ceritanya...tutup pintu pon terlupa, apatah lagi nak lock pintu...hhuu...bahaya tuu...jgn sesekali ditiru...

K.A.T.H.Y said...

aduh..awat hangpa?
2 bende terlupa, atleast, kalau tekan alarm lock, keta tu mesti menjerit.

Tbalik dgn aku yg cpat lupa,baru 5 minit kunci keta, dh tekan alarm lg. Pastu, was2 lagi..pegi balik kat keta, tarik2 pintu plak..tiap2 hari mcm tu.
kdg2 kt shpg cmpx, encik S kene turun parkg balik check. haha tension dia.. kihkihkih

lagi 2 beb, aku nk pesan :
1 - jgn la tggl lptp dlm keta yang..keta kawan aku dah kena aritu kat alamanda..myvi..simpan laptop dlm keta.huhu
kalau nk jgk tggl, cabut bateri dia,bwk masuk henbeg ko.. sbb ade org bgtau, alat scanner tu, dia scan bende kat bateri laptop tuh jer.. Wallahualam la,tp ramai jgk pesan gitu..

2 - kalau nk smpan brg berharga dlm bonet, jgn sumbat dari luar, sumbat dari dlm. mksud aku, sumbat dari tempat seat tuh. kan seat tu boleh tarik.. sebb penjahat boleh usha dari jauh,"ooo..minah ni smpan laptop dlm bonet.." .. kes ni pun, ustazah aku baru kena bulan lepas..yang aku citer kat ko ritu?

3 - aku ade petua nak simpan barang berharga dlam keta..
Ko tampal kertas kat cermin blkg keta ko , tulis : "Dalam keta ni takde barang berharga,Harap Maklum"

HEHEHE

Nasihat keselamatan ini dibawakan oleh NACEKA Security.. :)


p/s : word verification : "promen" (dia suh aku pegi ***** ker???)

Cik FaRiZaM said...

fuhhh....pjg giler nacehat KT......sib baik acer masih ada,kalau tk arini nak wat keje cmne???

haLyZaQiut said...

Kathy - ya ampun, pjgnya nasihat..terharu kita..iyer2, kita tau ni sume salah kita, kecuaian kita...sory2, my mistake...emm tula pasal, berganda2 kecuaiannya...x tutup pintu, x lock kete...T.T

1)malam tu kita mmg cabut bateri lptop...tp pintu kete bukak...hahhaha....

2)slalu gak wat cmtu...simpan brg bawah kusi...nth nape malam td x wat cmtu...adoii, pening2...

3)x nak la kita ikut saranan awk kali ni...makin diterjah nnt ada la...hehe...

nyway, time kasih byk2 katy sebab keprihatinan awk...luv u so much la..

*dia soh awk trace sape pelakunya...kan promen...bukan gi ber***n....errkk...

l@dylily said...

hati hati jangan nanti kes kt sri mawar berulang lagi.. lappy ku ducik sebab x kunci pintu umah.. memang la polis gelak jer.. T___________________T

Katijah said...

l@dylily -- DUCIK?????? ape tuh?


word verification : "peratat"
(dia ingat aku nak "peralat"kan sapa???) adehhhh!!

haLyZaQiut said...

Cik Farizam - tula pasal, kalau x, nk main pecbuk cmne....hehehe...

Ladylily - DUCIK??? dh mcm donald duck dah...ahaha....tula pasal...sian kikin lptop kena amik org...bodo tol...pastu bateri x amik kan...amik lptop je....kih3...

Katijah - kita pon x paham ducik tu apa...adik beradik ayan nafu kot...=p

apsal word verification kita asyik menghala2 ke nk mencarot je ni...x paham tol...promen la, peratat la...x___x

l@dylily said...

oke oke typo laaaaaa DICURIK oke.. T_T nak sedey poan x jadik.. huhu~

haLyZaQiut said...

Ladylily - hehehe...sian ekin...baru nk amik mood...xpela kin, brg yg dilepas, jgnla dikenang...makin sakit hati je nnt....learn from mistake...=)