Monday, March 28, 2011

~ Makan Jom Makan ~


.: SALAM :.


Aku ni suka sgt makan.......kira mmg bernafsu tinggi la bila nk makan...tp slalu makan sikit je dh kenyang...nafsu tu yoyo-o la kiranya...tp bab melantaknya nan ado....xpela, abaikan je.....ok, sabtu lepas, ada 2 kedai baru yg aku n en zoro g try....


1) Kedai Sambal Hijau


kedai ni kedai nasi berlauk....dan org sgt la ramai....mcm ada warehouse sale....maybe kita org gi time peak hour....so mmg kena queue nk duduk..lauk ngan org dh sama byk dh aku nmpk....kedai ni ada kat Kg Sg Penchala.....boleh refer sini utk detail....kawan aku si affiq yg bg aku link ni...terus aku usha2 kedai apa yg best utk diterjah.....aduhh, kalau tgk lauk pauk yg ada kat ctu, mmg boleh pengsan....aku 3 4 kali mundar mandir x tau nk pilih lauk apa....bg sape yg dh biasa, msti setuju ngan aku....mmg terbaekla masakan dia...nk pilih lauk pon boleh migrain.....x____x


2) Kedai Stizzer



ok, aku mmg slalu g makan kat uptown damansara......dan slalunya kalau aku g uptown tu, aku mmg makan western food la....kedai yg slalu aku pergi kedai Pirate, sos lanun tuu.....ngan Yazid Steak House, western food gak....2 2 kedai makan ni okla....sebab dh slalu makan kan.....tiba2 haritu aku tgk tv, kat astro ada citer 'Kalau Aku Bukan Artis', time tu Irma Hasmie kena jadi tukang masak....so dia kena masak kat kedai Stizzer kat uptown....western food gak....aku tgk mcm sedap...so gi la try.....sincerely aku ckp mmg best....portion dia besar...puas hati sgt makan....harga berbaloi2.....chicken chop RM9, Chicken Grill with blackpaper sos pon RM9....murah kan.....leh refer sini utk detail....kedai tu area2 blkg kedai sos lanun gak...sebelah ali baba....naik2 je tangga, dh boleh nmpk dh kedai tuu....pasni leh makan cni slalu...tukar2 selera lak....hehe


kalau nk review kedai makan kat selangor ni, mmg 15 hari 15 malam x hbs....tp wat masa ni, 2 kedai tu jela aku promote dulu kat korg....try la.....best~~~



*maafla, tiada gambar selingan kerana sibuk sgt makan sampai x sempat nk snap.....hoho...



oklah, tu jer dulu....


till then....


Dari aku yg puasa harini....


.: DAA ~~~ :.

9 comments:

hEarTLeSs said...

g uptown damansara xpnh mkn pun..mcm best jer stizzer tu hehe kt mane kdainyer? deret2 food court dlm uptown tu ke?

haLyZaQiut said...

Heartless - kedai tu kat food court tu ziha....kalau awk tau sos lanun, kedai tu area kat blkg tuu...sebelah ali baba ngan kedai ikan bawal grg....hehhe..try r...best3...

hEarTLeSs said...

nk try kene tgu tokey dtg cni la huhu

haLyZaQiut said...

Heartless - hehe....tula, baru syiokk makan kalau tokey ada ye x...hehhee...

hEarTLeSs said...

haha btol3

Fathiha Zainal said...

Puasa2 pn smpt cte psl makan! ;p

haLyZaQiut said...

Hearless - hehe...so sabar ea...nnt kalau tokey dtg, terus bawak dia ke tempat2 berkenaan....seraanngg!!!

Fathiha - tu utk mngubat pewot yg sedih xde apa nk diproses...tgk gmbr pon jadila...hehehhe...

Cik FaRiZaM said...

ha'a la....pose2 pon sempat cite pasal makan.........

haLyZaQiut said...

Cik Farizam - heee....ok2, x...nnt bertambah kecur lak....kih3...