Wednesday, March 16, 2011

~ Aku yg Dot Dot Dot ~



.: SALAM :.

Bnde ni sbnrnya dh lama aku nk taip kat blog....tp x tau nk olah cmne....eh apsal lak lain mcm ni....dh lama2 ni kan, makin aku meningkat dewasa, makin aku kenal sikap dan perangai aku, aku lama2 perasan yg aku ni ada 1 sikap yg x taula boleh dibanggakan ke x....ha sikap apa....tu yg aku nk citer...

aku rasa in certain things la perangai aku ni tangible sikit.....somehow, in other part, x nmpk lak...koh3....aku rasa aku ni kdg2 jenis yang SETIA orgnya....aku nk taip ni pon nk termuntah...tp xpela, aku nk citer gak..... :D

kalau dgn org, tu aku x kaji dalam2 lagi....tp xde pnh lak aku mendua tigakan en zoro wat masa ni.....errkk...kalau masa aku single dlu, ya aku admit...aku jenis yg agak playful....so org akn nmpk yg aku ni mcm x boleh nk bg komitmen....ok2, aku nk citer kalau dgn barang sbnrnya.....aku rasa apa yg aku wat ni boleh dikategorikan sebagai setia la....x tau la kalau korg rasa bnde ni bnde biasa....sbb korg leh wat lagi hebat.....

meh kita amik beberapa sample......

1) Bila aku menggunakan satu2 barang tu, amat liat utk aku try barang / produk yg lain....cthnya cmni, masa aku matrix, kalau x silap aku la....aku start pakai compact powder Johnson's Face Powder...ala mcm gmbr kat bawah ni.....kan ke bedak tu lebih sinonim dgn remaja2 kan....dak2 sek men ke....tp masalahnya aku setia tol dgn produk tu sampai la umo aku 24 tahun...korg bayang la dh brp tahun aku x try produk lain kan..org lain dh pakai Loreal la, MAC la, Stage la, Simplysiti la, aku leh pakai compact powder kanak2 tuu.....kelakar x kelakar kan.....sampai ex rumate aku kata "Lyza, jgnla pakai bedak budak2 ni.....kelakar la...tukar la bedak lain"...ha, sampai ada org tego....lama2, baru lah aku tukar compact powder lain lak....2 in 1....foundation skali ada....brand 'In 2 It'....tu pon setelah di suggest oleh kawan2 aku...farah kata bedak ni elok, tahan lama, bla bla bla.....ni aku nk tgk sampai bila lak aku akan pakai bdak ni...nth2, sampai dh beranak pinak....koh3....



.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


2) Krim muka lak.....ha ni lagi SETIA....dari sek men aku pakai krim Olay Whitening yg kaler kuning tu.....sampai la ke umo aku 24 gak.....aku rasa ada la kot dalam 10 tahun aku guna....setia tol...x pernah tergerak hati nk try yg lain....dlu masa sek men, mmg aku sun burn teruk giler....gelap giler kulit aku...sebab aku aktif kawad kaki, camping sume...biasala, pengakap, pastu kadet polis....korg bayang jela cmne terbakar nya kulit aku time tuu....lama2 agknya dh pakai 10 tahun, berkesan jugak la dia nk pulihkan kulit aku.....hehe...tp skrg aku dh pakai fair n lovely anti marks lak.....sebab haritu aku nk hilangkan parut jerawat...pastu mmg hilang la....terus aku guna.....hhuu....


3) Beg tangan......emmm, utk pengetahuan kalian, beg tgn yg aku pakai skrg ni, aku dh pakai since Oct 2009 kalau x silap....en zoro belikan masa tu...kita org g holiday kat Melaka....so ada sales time tu, belila yg elok skit kan....so, sebab kualiti baik, sampai skrg beg tu masih elok dan still aku guna....kalau wanita lain, cehh wanita....msti dia akan beli dan beli dan beli kalau ada beg tgn yg dia berkenan....x kisahla samada beg tgn dia yg lama elok lagi ke x...pasal tula sgt sinonim pompuan ada byk beg tgn...dan bukan byk beg tgn tu means kebanyakannya dh rosak....realitinya, sumenya elok dan cantik2 lagi....agree with me...?? so aku rasa aku ni jenis yg setia gak.....akan pakai sampaila bnde tu x elok lagi....

4) emm aku still pakai lagi t-shirt kaler biru gmbr kartun....t-shirt tu aku bli sama dgn 3 org kawan baik aku....gjot, wawa, ngan zai...masatu kita org bli t-shirt sama sebab nk ikut camping pengakap peringkat Asia Tenggara kat Tanjung Labuh Batu Pahat...kira t-shirt kenangan dgn geng la.....biasala, masa tu kita org form 3....berjiwa kegedik2an sikit...sume nak sama.....hehhe....tgk, dh hampir 10 tahun aku still pakai t-shirt comey tuu.... :D

5) emm selimut...slimut yg aku pakai skrg, kaler pink......slimut yg aku guna since aku masuk asrama, form 4.....lama kan...dh lusuh giler tp tetap syg......hee....

6) Beg converse putih......aku pakai beg ni sejak aku kat matrix.....pon aku bli kat melaka gak....yela, dh matrix melaka.....tp aku x pakai beg ni sampai ke opis la...x muat laptop....aku pakai sampai aku part 6 dgree kat uitm.....tgk, org lain masuk U pakai beg cun2, ladies2 giler, beg selimpang tepi...aku boleh pakai beg galas / sandang belakang....mmg x feminin betol la.....kih3....

sbnrnya ada byk lagi bnde yg aku pakai dalam jangka masa yg lama.....cuma bila nk taip ni x ingat lak.....seperti hp....nokia express music...since 2008.....dah terkopak sikit, tp x de intention lagi nk bli hp baru.....mmg x up to date tol la aku ni...org lain dh pakai sana sini touch screen....aku still pakai keypad lagi......hoho....nama je budak IT..... =p


oklah, nnt kalau aku ingat apa barang lain yg aku SETIA sgt, aku tulis lagi k...pewot pon dh lapar, moh la kita makan dlu....

till then....

Dari aku yang pakai baju belang2....

.: DAA ~~~ :.


9 comments:

eiffel said...

wah, kemain setia tau..dah sampai 10taun!

haLyZaQiut said...

Eiffel - hee...tula, lama kan....unbelievable....kih3...

Fathiha Zainal said...

Samala sy kak! Klu sy dh bese pkai sesatu benda tu, dh selesa, susah nak tukar! SETIA la katakannn.. Hihi!

p/s: Bedak in2it tu mmg best! Sy pn si para tu yg duk perkenal. Mmg sy pkai until now. Err.. Olay kuning tu ada lg ke skrg ni kak? Dh xde kn? Huhu.. Cdeyyy.. Tpksa tukar olay len dh..

Cik FaRiZaM said...

wah...kemain setia lg.....hehe~eh krim olay yg kaler kuning tu dah takde la...akak pon setia gak guna dia tetibe dah tkde dah skrang...dia dah tukar kepada whitening apa ntah...so skrang akak ikut produk kak tini je...ok je..SAFI haha....2 thn baru abis kot....sbb bekas dia bsrrrr..berbaloi2

haLyZaQiut said...

Fathiha Zainal - hehe...tula, setia bebeno kita ni kan...pakai sampai rosak, baru bli lain...slagi x rosak, selagi tu x beli...hehhe...

haah, best bedak in2it tu...long lastik gak...pastu jimat ckit duit...x payah keje asyik nk bli bedak je tiap bulan...haha...olay kuning tu dh xde dh...akk tnya org kat watson sume dia kata dh x kuar...sedih tau...tu yg tukar lain tuu.... :D

Cik Farizam - haah, tukar pe nth...white radiance ke, natural white ke, x sure lak...oo, safi ea..?? x pernah lak try...giler r 2 tahun baru habis, tu mmg berbaloi2 sngguh tuu....hhee...

_@ZULHAIRY@_ said...

Setia pada myB xda ke? Sian dia.. Ikut je kemana u pergi... Kih3...

haLyZaQiut said...

Zulhairy - hehe...ye jugak...tp tu nak x nak mmg kena setia...mahal sgt nk tukar slalu...hahaha..

Fathiha Zainal said...

Yup2! Mmg jimat! Dh la lmbt abes.. Beli 1, siap ada refill. I loikeeee~~

haLyZaQiut said...

Fathiha - hehhe...betul2...sebab texture dia padat kan...tu yg lmbt hbs...berbaloi3....hee...bli time dia murah sikit.... :D