Monday, March 14, 2011

~ Yah yah yah ~

.: SALAM :.

Tak nak cakap byk, tgk gambar kat bawah ni :


Ni dh hbs joging n cuci mata............. :D

Semua ikut apa yg cikgu buat k anak2 murid.....


Sekarang ni, oleh sebab pewot aku dh semakin tidak mengempis, maka aku dan mimah telah bertekad utk mengupah sorg fitness instructor.....utk melatih dan mengerah kita org supaya boleh bersenam tiap hari....ok tipu, tiap minggu......(dgn harapan pewot boleh flat la....x___x)

so pada sabtu yg lepas....walaupon hujan baru je lepas turun, instructor telah mengarahkan kami ke tasik juga....ha tasik mana....bukan tasik titiwangsa yg pasti....aku plak masa tu tgh tido syok2 time hujan lebat...skali instructor tu jerit...."turun skrg!!!!!" ha amik kau, menggagau2 turun...mata pon x sempat nk bukak besar.....nsb x terjatuh tangga.....

mimah dan k.caca turut dikerah walaupun mereka mengalami sakit2 pompuan yg biasa....kih3....(ganas tol instructor kita org ni)... maka dgn terkocoh2 pergilah kami lari keliling tasik tuu....aku dapat wat 2 round....bg aku dh sgt membanggakan lah tuu...haha....tu pon sampai nk pitam2...maklumla, dh lama x bersukan....series letih gilerr......sakit urat2 aku yg dh lama x kendur ni.....tp b4 lari tu, penting utk warmup ye kawan2.... :D

instructor tu relax je lari 3 round...laju lak tuu....aku lari ke jalan dh xde beza....=p

nyway, time kasih pada fitness instructor kami.....pasni fobia tol nk petang sabtu....adeeh.....

yah3....bersenamlah anda selagi anda sihat......kurus x semestinya sihat, dan gemok x semestinya tidak sihat....yg penting, KEEP FIT!!! :D

till then....
Dari aku yang makan kuih bahulu....
.: DAA ~~~ :.

8 comments:

_@ZULHAIRY@_ said...

Skuad!! Mari kita pusing seploh round... :-P

Halena said...

lepas lari mkn nasik lemak spesel.. apa da... lain kali ajak la kak ngah skali ngan anak2.. hehehe

haLyZaQiut said...

Zulhairy - adduuhh....pengsan terus....hahaha...

Halena - hahha..manade org makan nasi lemak la...kan berlemak tu...mana boleh makan pas jog...aiihh...x mo x mo...=p

*aik, kak ngah ada blog ea...hehe...

eiffel said...

wah, org xstart lagik nk joging neh...tapi biasanya klo pas jog, msti pekena roti canai 3keping..eh? xD

haLyZaQiut said...

Eiffel - hahaha...amboi, kemain lagi..tu lapar bebeno tuu...tp pas jog, nnt pewot senak la...nak makan pon mcm x best....

Cik FaRiZaM said...

jogging pastu kat ofiz makan kepek...haha~sabtu jogging pastu makan kepek....pastu jogging pastu makan kepek...eh~dah2..ngeh2

haLyZaQiut said...

Cik Farizam - hhahahaa...okla tu k.faz, at least ada gak perkataan jog tuu....ni kalau xde, dh jadi mcm ni....'kat ofis makan kepek, makan kepek, makan kepek'....errkk....

_@ZULHAIRY@_ said...

Rindunya time kurus.. Hhahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahaha