Wednesday, July 18, 2012

~ Aktiviti Di Tanah Aina Farrah Soraya ~

.: SALAM :.


Ok, kali ni aku nak share ngan korang antara aktiviti kami sepanjang 3 hari 2 malam di Tanah Aina Farrah Soraya, Raub....tp ringkasan jela ea... :D


1st Day (Jumaat, 13/7/12)


Bila dah sampai kat kawasan hutan ni, kena naik 4WD dia org utk naik atas...kita org dah plan baik punya nak naik si leopard ni....


Tapi hampa....sebab kena naik lori...yela, ramai...kalau naik leopard tu, brp kali lak dia org nk ulang alik...perjalanan ke atas naik lori ni dalam 15 minit laa..jalan mmg bukan jalan tar, jalan batu kerikil tuu...pasal tu la kete luar x leh masuk...

Pastu sampai, lepas isi2 form semua, check in lah kat dalam dorm....1st nite, kami tido dalam dorm....dorm serius mmg best giler....korang kena baca kat sini....7 Pax Dormitory mmg best!!
(K.faz, pinjam post ok...haha)

Lepas tu, apa lagi....dah duduk sebelah air terjun......mandi la beb.... :D

Lepas mandi, penat letih semua....minumlah hi-tea.....food serious mmg best....korang kena baca kat sini....Makanan mmg terbaekkkk!!!

Malam tu, berkumpul utk Night Walk....kami kena mendaki bukit yg agak tinggi, sampai ke last check point tu, leh berehat tgk view malam dan bintang.....mmg basah baju berpeluh2....kejang habis otot2....

Ni kat atas...dia ada sediakan tempat duduk utk berehat kejap b4 turun balik.....

Ok, mari pulang.....turun laju je...masa naik, Ya Allah....

Lepas tu, kita org tgk org karaoke...dia org ni dari Great Eastern...ada team building kat sini....hehe


2nd Day (Sabtu, 14/7/12)


Bergambar.... :D

Main buai.... :D 
Siap bergambar ngan Pn Sri Sabrina lagi...dia lah owner Tanah Aina ni.... baik sgt....

Main snooker...

Ping pong pon ada...

Ada yg tgh wat team building...

Kami main sukaneka....haha

Bsr x belon??

Main sukaneka sampai hitam2 aku...haha

Jgn sangka bukan2 lak...

Yeahh, kuatnya k.tini...

Hulk...

Go k.faz go!!!

Ni acara Bina Menara.... :D

Khusyuk tu....

Pastu ada Fruit Fiesta....

Makan doryan, rambutan....

Petang ada Jungle Trekking....Kita org kena hiking....tinggi kot nak hiking tu...pastu kena redah sungai, panjat batu, panjat bukit, redah hutan....last sekali, kena terjun....

Tinggi betul pelantar tuu....x berani aku....

Buuusshhhh!!! masuk dalam air...ni jgn main2, dalam giler kot....even pakai life jacket pon, kena hati2...

Terbakarnya muka aku.... :D

Say cheese...!!!

Muka riang semuanya dpt main air....

Malam ada BBQ dan celebrate birthday!!! Yah3.....awal betul sambut birthday aku....hik2...

Ada 4 kek....cheese kek, kek doryan, kek pisang almond, kek chocolate...mmg knyang gilerrrr....Alhamdulillah...

Wah, muka teruja aku...

Makan2, jom gemukkan badan...

Pastu sesi penyampaian hadiah....

Ni anak boss...


Aku teruja dapat hadiah birthday dari Tanah Aina....hak3...

3rd Day (Ahad, 15/7/12)

Pagi2, wat Flying Fox......aku 1st time wat, nk terkucil rasa....

Anak boss. mmg steady giler....2 tahun dah wat Flying Fox...suka lak tuu...x takut lgsung...

Berdebar2.....takuuttt....

See, si kecik ni kemain lg....

Its my time!!!!

Nampak x muka nk terberak sume ada tuu....hahha

Si kecik ni dah turun, nk naik lg....Astaga....


Last sekali, bergambar beramai2 ngan Pn Sri....

Balik, muka masing2 dh letih...

Bye2 Tanah Aina....im gonna miss u lot........... :(

Antara pengalaman bercuti paling best aku pernah buat bersama kawan2.....serius sgt bestttt!!!!!!!!!
Highly recommended..... love love love...


.: DAA ~~~ :.



6 comments:

Saya Disini said...

hahaha..semangat faz tiub belon..

Saya Disini said...

time kasih liza...sinopsis perjalanan anda sangat menarik..saya bg gred A ++

Afasz said...

panjang la entry ni. bgs. cukup 200pth gambar...eh....

hehe

smgt tiup belon.alhamdulillah yg tu je sy menang. kalau tak tkde hadiah langsung

haLyZaQiut said...

Saya Disini - hehe...comel muka k.faz tiup belon....ok, pasni leh masuk peraduan mengarang esei...

Afasz - hehhee....berkat angin dalam badan ea... :D

Nurul Akmal said...

Wawh bestnyer... last g camping masa sek menengah dulu..

haLyZaQiut said...

Nurul - heee...samala...last g camping masa form 5 dulu...lama dh x gi...ehehe