Wednesday, July 11, 2012

~ Masuk Hutan Oiitt ~

.: SALAM :.


Jumaat ni kami semua 1 company-mate nak gi bercuti kat Raub...ada org kata Raub, ada org kata Bentong....sempadan2 kot....(aku pon x sure)...


Tempat kami nk g bercuti tu Tanah Aina Farrah Soraya...haa, mcm nama org kan....owner dia rasanya org kenamaan jugak....kalau korg nak tgk keindahan dan kecantikan tempat kami nk pergi ni, leh search fb dia 'Tanah Aina' or pergi kat link ni http://www.tanah-aina.com/


Tentatif program dah dapat......aku personally dah lama x masuk hutan....cuak gak ni....and dh lama x tido dalam kemah....hoho...last aku tido dalam kemah masa form 5 la kot...


Tapi kemah kat Tanah Aina ni serius nampak cantik giler...ni cthnya :


Aku amik dari website tanah aina..lawa kan, nmpk bersih je....


Ni kalau dari jauh....serius betul2 sebelah air terjun....peghhhh, mesti sojukk nnt...

***********************************************************************
Ni tentatif program :

FRIDAY
13 July 2012

12.00PM – Meet-Up at Genting  Sempah
01.00PM – Check In
03.30PM - Tea
04.30PM – Fountain of Youth Waterfall & Leap of Faith Platform Jump
08.00 PM – Dinner
09.30 PM – Night Walk

SATURDAY
14 July 2012

07.30AM – Breakfast
09.30AM – Sukanika / Games
                - Durian / Fruits Fiesta
12.30PM – Lunch  
                - Penyampaian Hadiah
02.30PM – Flying Fox
04.30PM – Tea
07.30PM – BBQ Dinner
                - Celebrate Birthday (Bufday aku pon listed agaknya....heheuheu)

SUNDAY
15 July 2012

7.30AM – Breakfast
9.00AM - Fountain of Youth waterfall & Leap of Faith Platform Jump
12.00PM – Check-out
                 - Lunch
                - Bertolak Balik

*****************************************************************************




Tanah Aina ni actually ada byk...ada yang kat Pengerang Johor, ada yg kat Karak.....kaya betul owner dia....


Aku plan nk minimize kan barang2 aku....sebab aku tau, barang aku mmg byk....so bila nk masuk hutan, kena bawak yg perlu je....hhu...


Ni k.faz dah listkan....kot2 korg pon ada nak masuk hutan....leh check ok.... :D




1) T-shirt - 7 helai
2) Tracksuit - 5 helai
3) Stokin - 3/4 helai
4) Kasut - sport shoe
5) Selipar - never wear tumit dalam hutan
6) Bra
7) Panties
8) Ubat gigi + berus gigi - bawak bawak bawak!!
9) Sabun mandi - x payah, provided
10) Syampu - x payah, provided
11) Towel - bawak kecik je sude
12) Kain batik - aku selai pon xdak
13) Kamera + charger - mesti!!
14) Sweater - sejuk malam2 leh pakai
15) Makeup+bedak+deodarant - errkkk!!
16) Pembersih muka - aku bawak sabun beras je
17) Tudung - 5 helai@ lebih - tudung sarung senang, x yah guna brooch
18) Sikat - perlu kalau x nak jadi rambut k.limah
19) Telekung - solat jgn lupa
20) Charger hp jgn lupa, esp sape yg pakai smart phone...kang bateri asyik kong je... :D


Apa lagi ea....sape ada tambahan pape, leh bgtau....aku dh blur dah ni.....


Excited lak rasa....dah la nak masuk hutan ni kena naik 4 wheel drive.....hehehueheu....


Semoga semuanya dipermudahkan....Insya Allah...


.: DAA ~~~ :.



5 comments:

Afasz said...

eh malu la bra n panties tu...kang FND rocka baca kang..

Saya Disini said...

bra tu nk bwak saiz berapa

haLyZaQiut said...

Afasz - hahaha...fnd xpe, dia lagi suka kalau baca bab2 cmni....

Saya Disini - bawak free saiz senang...nnt leh pinjam2...lol

fatin amalina said...

jgn lupa baca doa masuk hutan tu..hehhe

haLyZaQiut said...

Fatin - baikk Pn Fatin... :)