Thursday, July 5, 2012

~ Adik Yang Sentimental ~



.: SALAM :.


Semalam birthday my one and only adik kesayangan, Arif....
Dia kat Dungun skrg....
So malam td kami borak2 panjang......maklumlah free utk birthday boy ni...
Then, aku suruh dia siapkan assignment dia yg berlambak tu...
Yela, dah kul 12 malam...kang x siap2 lak....


Then, masa aku nak masuk tido....
"Tweet tweet, tweet tweet, SMS........"


Aku pun baca laa....


"Arif sayang akk...jgn tinggalkan arif sorang2 sebab arif dah xde sape2 lagi kat dunia ni selain akk, ibu, papa n abg zul...kat dalam hati nih hanya ada 4 org tu je yang betul2 kukuh...bimbinglah arif dalam menjalani kehidupan ni...jangan benci arif ea...kalau sume tu xde, kehidupan arif dah xde makna lagi dah..sempena malam yg mulia ni, arif mintak maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki...sayang sgt2 kakak walaupun akk kedekut...haha... :P good nitez kak...


~are-ryfz~"


Aku reply :


Hahha...pehal touching semacam malam2 ni...dah, jgn fikir bukan2 sgt....study leklok, fokus...jgn fikir bende2 x penting...


Kami 2 beradik je.....x ramai.....mmg x ramai....tp kami sgt bahagia....bergaduh dgn dia, syg pon dgn dia....




*Sebenarnya aku dah berjujurai air mata dh malam td....tp aku wat2 cool je......syg arif jugaaaaaaaaaaaa..... :)
Lagi wat aku sedih, bila adik aku ckp "Kakak, jgnla kawin....nnt x dpt peluk2 akk lg...akk dh nak kawin dah....sedih laa.... :("


T.T


.: DAA ~~~ :.

10 comments:

CINTA UNTUK KITA said...

2 beradik je patut la..:)

fatin amalina said...

dalam touching ada kelakar nye..
iaitu ".sayang sgt2 kakak walaupun akk kedekut."

haLyZaQiut said...

CINTA UNTUK KITA - haah, asal 3...abg sulong meninggal tahun 2000...tinggal lah kami berdua je...

Fatin - hehhe..dia tu mmg...kaki bahan org...huhuhu

Afasz said...

hepi besday arif.. jgn nakal-nakal ...

haLyZaQiut said...

Afasz - hehhe...tq k.faz (wakilkan)

Saya Disini said...

walaupun akk kedekut.?

Fara said...

walaupun akak kedekut?hihi...but...so touching laaa....huk3...

haLyZaQiut said...

Saya Disini - hahaha...kedekut lah sgt....

Fara - huhu...budak tu mmg kaki loya buruk....tulaa, tetiba sentimental lak dia...

saadah saadun said...

sedih n terharu baca. adik kita sama. jenis rapat dgn kakak. saya pun 2 beradik ja. tu la musuh, tulah bestfriend. :)

haLyZaQiut said...

Saadah - ooo sama ea...adik baru masuk matrix tu kan...kita adik dah 21 dah....hehhe....