Friday, October 1, 2010

~ Samanku bukan samanmu.. ~

.: SALAM :.

semalam balik rmh pas hbs kerja, borak2 ngan farah tiba2 dia kata ada mcm dgr desas desus saman traffic nk diturunkan....dari RM300 kepada RM70....x taula kesahihannya betul ke x...aku pon malas nk amik pot sgt.....skali tiba2 pg td masa aku sampai ofis, aku terfikir....pekejadahnya aku x nak amik pot...bukan ke next month aku kena renew roadtax, insurans sume..bukan ke kalau ada saman traffic kena langsaikan dlu kan..ke aku salah....kalau saman MPPJ tu x pela...hhuu...skali aku dah cuak....yela, haritu masa balik raya, brp byk polis yang duduk kat pondok biru tu buat speed trap...dhla aku mmg terang2 bawak mcm hapehape je....

alamak, matilah aku....mulala kelam kabut gugel cmne nk semak saman by SMS...kalau guna yang 'MYEG' tu kena register dlu....arghhh...lambat lak....skali aku search2 ni, jumpalah dalam satu blog org...dia ajar cmne nk semak saman through SMS....pakai email pon boleh gak....aku cek yg soh hntr details ke email....

caranya :

POLIS SAMAN [no pendaftaran kenderaan] [email ] hantar kepada 32728

Contoh : POLIS SAMAN JJJ1234 akutakutdisaman@gmail.com dan hantar ke 32728

berdebar2 aku dibuatnya.......sblm ni aku pernah gak cek guna SMS.....tp asyik x ingat jer...ni aku letak kat blog....mudah2an la x lupa lg...keh3....

x lama, ada mesage sampai...

"RM0.50 JLH**** Tiada saman dikeluarkan sehingga 01/10/2010.Terima Kasih"

fuuhhhh.......lega....sama2 la incik........ehhehe....korg cuba cek...kot2 sangkut.....tahniah pada mereka yg 0 saman......bolehla menjalani kehidupan dengan lebih tenang selepas ini....

(^__________^)

ok tu je....

till then....

Dari aku yg lega.......

.: DAA ~~~ :.


12 comments:

K.A.T.H.Y said...

halaaa lum kene lg...
ingtkan kene tadik?

haLyZaQiut said...

Kathy - apanya yg kena..??awk ke kita..??dah macam main magnum dah...kih3...

hEarTLeSs said...

huhu pg td br kene saman parking kt bustand bukit jalil...hawau btol!!

kt sane ade paking kete ke? slalu org paking tepi jln je kn?

haLyZaQiut said...

Heartless - awk g bustand bkt jalil pagi td watpe ziha...??nthla, x tau lak kita..x pernah sampai lagi bustand sana...ala, abaikan je saman parking tuu...hhhuu...

hEarTLeSs said...

anta akak n mak kte blik johor...dorg nek bas...o kalo saman paking pdrm xpe eh? hehe t nk renew lesen die xcek ke?

haLyZaQiut said...

Heartless - laa....PRDM punya ke...ingat majlis perbandaraan punya...kalau PDRM tu mcm ada sikit berat je kalau x bayar..takut sangkut lak nnt...aduuhh...

hEarTLeSs said...

huhu tp husband kte kate pdrm xpyh byr cemane nih

haLyZaQiut said...

Heartless - oo zul kata cmtu ke..errkk...nthla, ayah kita pernah kena saman parking PDRM, dia kena byr gak..tp dia mntak kurg...x tau la pulak kita ziha...awk dh renew roadtax blm? cuba nnt tgk, lepas x..

K.A.T.H.Y said...

hoi..hoi..hoi...!!
nak berburak, pegi la chat room ke,
kedai mamak ke..
ini blog tau tak?
boleh plak berburak2 sambil makan jambu kat sini..???
macam2 hal..!!

(Eh...aku tersilap 'rumah' daaa...
aku ingat 'rumah' aku td!
haaa sambung la balik berburak!!
mintak mahaaaappp..lari~~~~)

haLyZaQiut said...

Kathy - haha..biarla katy oit...nk makan jambu batu ka, sambil ketuk paku ka, hamba relakan saja dengan hati yg tulus iklas...

mai3 berborak mai3...hehehe...

hEarTLeSs said...

hahaha sengallll huhu br je renew roadtax 2mgu lps tgu thn dpn la renew lesen pon taun dpn jgk muahaha

haLyZaQiut said...

Heartless - hahahha....mmg canteekk sgt lah tu ziha...wat bodo suda...sekali taun depan, menggelabah lak sbb dah x ingat...hehhe...