Monday, October 18, 2010

~ Weekend yg Hectic.. ~


.: SALAM :.

Ok2, harini nk citer sikit weekend aku yg bz mizi sejak 2 menjak ni....x pernah nya aku dapat tido pas tgk nona skrg......hoho.....(nona ngan melodi pon dh lama giler aku x tgk)

Masa jumaat malam, bkn aku je bz....ngan osmet2 aku sume aku paksa diaorg bz skali.....haaa nak tau apa sibuknya kita org....?? tngguuu...........nnt aku citer lain....

yang aku nk citer xtvt hari sabtu ngan hari ahad.....maklumla, blog aku, aku x jual brg....aku jadikan mcm diari je....so xpela kan kalau aku nk ckp aku makan apa malam tadi pon....hhu...

masa hari Sabtu, aku ngan En Z pergi mid....sebabnya, aku nk jumpa kawan baik aku masa kat matrix...dah 5 tahun kita org x jumpa...habis matrix, terus masing2 wat hal sndiri...tp ttp keep in touch....cuma x jumpa la...padahal dia kat UM je....dekat la jugak ngan rmh aku....apala punya malas masing2 nth...errkk.....so aku, En Z, kawan aku, rumate kawan aku lepak la sama2 kat mid tuu....


Nila kawan aku tu...nama fairuz (promo jap)... ;D


Pas penat makan, borak2.....kita org pon jalan2 la....masuk pet shop.....yg paling aku terkejut skali....bukan terkejut ngan kucing ke ular...tp masa aku tgh naik tangga nk gi upstair petshop mid tuu, tiba2 en Z kata "Eh cik katijah ibrahim"....dalam kepala otak aku time tu, bukanlah terfikir pasal penyanyi katijah ibrahim tu....aku terfikir nama kucing ke apa yg en Z tu maksudkan...sebab aku tgh tgk bawah masa tuu...so x nampak la org....

sekali aku dongak, aku nampak la mmg artis Katijah Ibrahim....eh bukan2....katijah ni yg aku nmpk....



hehehe........aku sampai skrg nk tergelak......punyala besar mid tuu...kat tangga kedai kucing ni jugak boleh terserempak ngan dia....mmg sah2 la kantoi depan mata...ha tulaa....nk mengelak sgt kan cik katijah......cik katy ni mmg phobia bebeno nk jumpa aku....dia ingat aku ni mcm michelle melodi tu gamaknya...suka terjah org...nasib x snap pic dia time tuu, tag kat fb....kih3....(mmg bikin panas la awk ni katy)...pasni tlg bg schedule lengkap weekend awk k...baru kita org x terjah... ;D

pastu teruskan berjalan2.......





Pastu x lama, fairuz ngan rumate dia pon nk balik UM...so xpela...pas salam2, aku ngan en Z ngat nk gi tgk muvi.....tp taula mid...aiyoyo queue dia.....mmg x teruja langsung nk gi beratur bli tiket...ramai kemain....mcm dalam lautan manusia....pastu tiba2 abang cali call...dia kata nk makan sama malam nnt...errkk....pulak dh...tp time tu baru kul 5 lebih....x kan nak balik rmh dlu, pastu kuar balik....abg cali keje kat kepong...so aku dh budget msti dia nk ajak g makan kat uptown damansara....

pastu aku & en Z berpandangan...lepak giant KJ dlu la cmtuu....karok ke....=p

sampai giant, pas smbyg....x tau nk hbskan masa katne....kt org makan la kat secret recepi dlu...mkan ringan2 je....sebab ingat nk karok pas magrib nnt....so lepak2 buang masa jap....





Pas makan, nk blah....skali dari jauh aku dah nampak kelibat cik mimah d bomb and her family.....ada kak caca, kak ngah, wafiq, alia (anak buah mim)....borak2 jap, dia org tgh cari kek utk bufday party si kecik wafiq....hehhe....apsal harini asyik terserempak je ni.... ;D


Ni cik mimah d bomb........


Pastu aku & en Z karok 1 jam........mula2 abg cali nk join karok gk....tp dia lambat sgt....biasalah, jem...so x sempat.....dia terus tunggu kat uptown...aku dh agak dia nk ajak makan kat uptown....hehhe....


Ni abg cali saya......bersamaan dgn sepupu saya........

pastu makan2, sembang2, gelak2....dah malam.......dhnak kul 12....masing2 dah letih.....

apa lagi, balik la rmh masing2....tido........

Hari ahad, aku gi Summit USJ, tgk Jgn Pandang Blkg Congkak 2........... ;D boleh la citer tuu...kelakar...tp best lagi yg 1st punya...

ok tu je aku nk share.......

till then........

Dari aku yg x sabar nak makan nasi........

.: DAA ~~~ :.



8 comments:

K.A.T.H.Y said...

hahahampehhhhhh!!!

weh! kat kedai makan tu mana bleh tangkap gmbar dowh!
suke ati ko je tgkap gmbr ikan dan kucing!

p/s : mmg gile gebon hari tersebut.. hehe

haLyZaQiut said...

Kathy - yeke x boleh tgkap gmbr..?? apsal org lain sume snap gmbr kura2?? hahhaa...

tau xpe...nasb baik je awk x jadi jebon terus...kah3...

K.A.T.H.Y said...

mana boleh la... kan kat situ dia tampal simbol NO CAMERA....
eeee, tula.. mata kemana... hahahah!!!

eh! bila masa kucing tu bangun? aku tgk sume pakat duk memmbuta je spnjg masa!

haLyZaQiut said...

Dah tentu2 la mata ke pasangan berbaju hijau sedondon...errkkk...

kucing pon takut ngan kita gamaknya...kita dtg je, dia org terus bgn...huuu...

Katijah said...

ok. part tu aku paling allergic.
kami tak pernah pun plan pakai baju sama.
in fact, aku paling menyampah kalau tgk kapel pakai kaler sama2..

tapi, bila nak kuar ngan dia je..
mesti ada 2,3 kali yg accidentally baju tersama kaler..

malu oit...

ade skali tu.. nak balik KL,sebbek dlm keta aku ade byk baju...
kat petrol pam jugak aku tukar baju lain... hahahah!!!

haLyZaQiut said...

Katijah - haha...kita suka tgk org pakai baju sama ni...kita ngan en Z baru bli couple shirt..kih3..nnt kalau terserempak ngan kt org, jgn muntah lak tau...

tu maknanya awk ada chemist ngan dia...lalalala...comel la...sama2 nie...nnt pakai lagi tau, tp kaler lain lak... ;D

Saya Disini said...

ooo ini abg cali..selalu dengr nama je

haLyZaQiut said...

Saya Disini - haah, ini la abg cali caplin... :D