Wednesday, October 6, 2010

~ Makan Makan... ~

.: SALAM :.

Ok, ni taip dgn ada la sikit2 baki geram smlm......hoho.....
semalam, aku kuar makan ngan En Z....pastu, x tau nk makan katne....emm fikir2, tetiba aku teringat ada 1 kopitiam aku pernah lepak kat S.A ni.......so aku ngat nk try makan ctula...sbb haritu, aku lepak ngan kawan2 minum2 jer.....x makan.....so tempat cantik, view cantik.....org pon boleh tahan ctu.....aku assume makanan dia best la....

pastu, bila dh sampai....aku tgk menu......amik ice white coffee, makan....emmm....nk makan apa ea...harga sume boleh tahan....tahap belas2 puluh2 western dia....pastu aku amikla 'chicken champa****' nth pekejadah nth nama dia......harga brp nth....malas aku nk ingat...yg pasti atas rm10 laa....En Z amik spagetti daging.......harga rm10.50 kot....

tup2 sampaila makanan......mula2 spagetti En Z sampai......aku tgk je spagetti tu nk tergelak lak.....rupa mmg x menarik.....sos dia kaler gelap, kehitam2an....pastu simple giler....mana nth daging dia......skali bila makan lagilah nk tergelak......apsal aku rasa mcm makan sardin.......En Z pon ckp bnde yg sama......ni ke spagetti rm10.50...hohooho.......series aku rasa aku masak lagi sedap......

selama2 aku kawan ngan en Z, aku mmg tau bukan pesen dia kalau nk merungut2 bab makan ni..x sedap cmne pon dia telan dgn gumbira je.....tp malam td mmg x boleh blah.....mnyumpah2 mulut kita org......kalau murah x sedap, aku xpe lagi.....ni dhla mahal, rasa cam ham***.......nk bisness, wat cara nk bissness la oitt.......

aku punya 'chicken champ*****' lagila kelakar......ayam gril kecik, tuang black paper sos, mushrum dia series mmg overcooked.....so lembik giler rasa pelik....mcm makan besi...letak sayur2 stim tepi pinggan...bunga kobis segabak2 nya.......carrot besar dan keras....ada bread stick.....aku geget....boleh en Z gelak giler sebab mcm nk tercabut gigi aku.......ya ampun, pehal ngan makanan kita org nie........aku makan gak la sbb lapar........tp rasa dia mmg annoying gilerr.....ishh....merepek jela....aku nk kutuk lebih2 kang, nmpk mcm kuang ajar sgt.....ishh....nthlaa...x tau nk describe makanan dia cmne......tp rasa mcm x nak bayar.....haa, itulah perasaan aku smlm.....

penyudahnya,

Kita org makan roti canai kosong kuah banjir ngan tose masala kat MAMAK.......sekian, terima kasih.........huhhhh...


Dari aku yang baru balik makan free.......

.: DAA ~~~ :.




5 comments:

l@dylily said...

haha cian nyer..... dah la tgh lapar.. mesti frust giler babas punyer.. huhu

eiffel said...

adoiyaii..len kali letak picca skali..ley aku tlg bahan kn skali :P

haLyZaQiut said...

Ladylily - mm tau xpe...dapat pekena roti kosong pastu terasa begitu nikmat....hehhee...

Eiffel - aduuhh, terlupa lak nk snap gmbr...tp malas laa...kang mmburukkan nama kedai tu lak...anggap jela dia org x sengaja...errkkk...

_@ZULHAIRY@_ said...

Kesimpulannya : toksah la duk pie makan situ... Wawawa.. Makan kat umah lagi best..

haLyZaQiut said...

Zulhairy - en yayang, pasni x yah makan kat luar...sila bawa bekal...kih3...