Monday, May 10, 2010

~ Hari2 Hari Ibu...~


.: SALAM :.

Ok2, semalam hari ibu.....wanna take this chance to wish Selamat Hari Ibu untuk pertama2 sekali, tentulah ibu saya, Pn Mahleha Bt Jailan......dan juga kepada semua ibu2, bakal2 ibu, dan semua org yg teringin mnjadi ibu.......hee.....selamatlah kalian selamanya....AMIN....patutnya hari2 Hari Ibu kan....sebab kalau nk difikirkan balik, x terbalas jasa dan pengorbanan ibu utk anak2nya....hmm...dari mengandung, melahirkan, membesarkan....sorg ibu pasti boleh jaga anak2 mereka yg ramai dgn baik sekali.....tp bila anak2 dah besar, blom tentu boleh jaga seorang ibu...dgn baik tu, lagila kan.....x_x

semalam call ibu, pastu ckp SELAMAT HARI IBU......ibu, nak hadiah apa? meh lyza belikan....pastu ibu kata...."emm ok, nak apa ea....jap ibu fikir.....emm ibu x nak pape laahh...ibu nak lyza doakan ibu agar ibu selalu sihat, boleh jaga papa (papa x berapa sihat)....boleh jaga liza ngan arif.....tu je...cukuplah...." errkk.....bergenang ayaq mata ku.....emm ibu, kalau yang tu, hari2 lyza buat...hari2 lyza x pernah lupa utk doakan....T.T (sayu lak tetiba)


hari ibu hari ahad......hari sabtu hari gaduh sedunia......uihhh....nape nth asyik nak gaduh jer sejak 2 menjak 3 menjak ni.....gaduh 5 hari baik 2 hari.....hahaha...aku ni yg dh kena sampuk ke, dia yg kena sampuk nth....(errkk, matila kalau dia baca)....dah terbakar2 hati, baik...dah baik, gaduh balik.......dah gaduh, baik.....aiihh, nthla pe nk jadi.....tp slalu msti aku je yg cari pasal....ada je yg nak diangin lintang kan...eh nape ngan aku ni ha...nk kena rotan betul la....dia lak sabar jela layan pe'el aku yg semakin hari semakin syg ni...wawawa...nsb la dia bukan incredible hulk.....kalau x, bkn takat kaler hijau dia dh tukar...kaler biru merah hitam oren sume dah jadi dah....hhu....aku lak mungkin dah bertukar jadi catwomen maybe (nk jugak).... :D
dahla hari ahadnya dia ada paper.....leh lak aku wat perangai sabtu tuu......huk3....pe nk jadi ngan aku ni nth.....

ok2.....after ku bermonolog dan bermuhasabah heart to heart....(heart 2 heart ngan diri aku je)...aku akan berubahla pasni.....berubah cmne.....haaa,itu yg kita kurg pasti...hhuu....dahla, aku byk keje nak buat......nnt aku termengumpat si incredible hulk byk lak.....x_x

till then.....

dari aku yang dah pening.....

.: DAA ~~~ :.



4 comments:

Zulhairy said...

Ceettt gua diumpat secara terang-terangan....Syg jom tido...Ngantok lorrr....:-*

haLyZaQiut said...

Zulhairy - errkk...alamak, cmne u boleh baca ni...hahaha...B, i x sengaja terumpat...bukan niat...=p

*sy sudah lama tido laaa...zzzz... :D

fndrocka said...

please please please kamu jangan nakal nakal tau

haLyZaQiut said...

Fndrocka - ku pergi sebentar bukan untuk curang...ohh pls pls pls...(aku x nakal ponn..=p)