Thursday, May 27, 2010

~ Hey Kawaii [Main Tag Kawan].....~

.: SALAM :.

sebelum tu nk mengeluh jap....hmmm.....aduhai alfi...alfi...napelah tag ni panjang sgt...adeehh...
*alfi is my officemate and she's a gurl....wewit....^_^ (sje je...kot2 la korg rasa nama dia unik)

i've been tagged by her just now,
Eiffel (bkn nama sebenar).....

marilah kita layan sama2..demi menjaga persahabatan kami....(padahal sebb dia dh ym soh wat...hhu) ^_*

List kan 23 perkara yang confirm org x tau pasal diri kamu...(cam susah jer, nape 23? ;D)

1. Saya pantang dgn cermin..mesti nk betulkan tudung...kalau cermin tu kecik cmne skalipon, cnfim nk tgk gak tudung.....lagilah kalau cermin tu besar.....

2. sy sgt bernafsu utk makan...tp cepat sgt kenyang...mungkin perut sy kecik...so, makan skit je dh kenyang...

3. sgt lambat makan...mmg jenuh la kalau nk mnunggu sy makan..org kata sebab sy kunyah byk kali...tp x taula sampai 44 kali ke x...

4. sy x reti makan pil....sebab sy rasa tekak sy kecik...so, kalau demam, hanya boleh makan soluble pil....kalau kena makan gak ubat pil, sy akan lenyek2 atas sudu dlu...baru leh telan...kalau masuk gak pil, cnfim x tertelan nyer...mcm2 usaha dah dilakukan...tp x berjaya....

5. sy pernah fobia makan anggur....sebabnya...jeng3...ha sebab sy masatu nekad nk makan gak pil, pastu kan letak pil tu dalam anggur...bila kunyah anggur tu, 4sure la terkunyah sekali pil tuu...yakkss...pahit gilerr...anggur tu dah x rasa dah....pastu, nmpk anggur je, terkenang2 kepahitan masa tuu...wahahha....

6. sy seorang yang penggeli kucing dan semua binatang yg berbulu....euuwww....meremang tengkuk.....harap2 suami saya tidak membela haiwan seperti itu bila dah kawin nanti...kalau bela gak, sy x masuk rmh nanti.......hahaha...

7. suka tgk tv......jarang boring kalau kat depan tv......kdg2 xde cerita best pon, tp tgk gak...wawawa....

8. x suka mandi......bkn la x suka cmne.....suka melengah2 waktu mandi.....kalau x kuar, mandi pagi bawak ke zohor...mandi malam bawak ke isyak......errkkk......

9. suka mnjerit2 dgn adik.......dh mcm tarzan kalau kat rmh.....sampai kalau sy balik, msti jiran tau.....^_^

10. Apsal baru 10 niii.......emm, die hard fan of laksa.....nasi minyak ibu, eskrem, rendang, aduhh....lapar2....

11. Walaupon jajan x elok tuk kesihatan, sgt suka makan jajan.....kalau pergi supermarket, walau duit x byk, cnfim rembat gak jajan barang sepaket dua.....=p

12. suka makanan yg berkuah.....mcm meehun sup, sup segala sup....kalau dpat makan cmtu, kuah tu bedal dlu....last2 kenyang kuah dah....mee nya x makan....

13. suka menyanyi......dari kecik sampai besar masuk pertandingan nasyid, drama, qoir.....karok kalau boleh sampai terkuar anak tekak......buktinya, harini dgn gjot n zai karok sampai 2x kat 2 shoping mall yg berbeza....apakah...

14. nmpk mcm lembut dgn kawan2....tp sgt suka cari pasal dgn En BF.....eerrkk...(malang giler dia)

15. sgt kuat merajuk dgn En BF......ni tahap kronik punya.....sampai bnde sebesar kuman pon nak merajuk....(malang lagi sekali dia)

16. nampak mcm berdikari (ye ye o), tp sgt manja sebenarnya.....tp bukan mcm kucing...hhu

17. masa kecik, kaki pernah kena ekzos motor......ada parut sampai skrg......

18. masa kecik, nape nth kawan2 aruah abg suka panggil sy jepun....mungkin rambut style tempurung kot masa tuu....n mata sepet2....(agaknyalah)


19. masa kecik2, pernah nangis giler2 kat kantin sebab ingat dh kena tinggal ngan abg....padahal abg ada meeting pengawas masa tuu......wawawa....nasib baik ada kakak2 yg baik hati tolong pujuk time tu... ;D

20. sgt suka bila org tnya ibu/papa "ni anak yg besar ke??", sambil menunjuk ke arah adik....kah3.....(budget muka cam budak2)....hhu....

21. sgt suka mngambil gambar.....tp LEBIH suka kalau muka saya diambil gambar.... ;D

22. dlu sgt mengimpikan akan berpacaran dgn org yg kerjayanya memakai uniform esp putih laa....sebab nmpk smart n macho gilerr....lagilah kalau yg TUDM ke, TLDM ke....aduuhh....@_@

23. masa kecik, pernah digigit/disengat oleh seekor lipan bara besar kaler merah......bengkak kat muka sampai x nmpk mata....pipi gelembung melebihi mata...haha...pasal tula sampai skrg tembam agaknya.....tp xdela tembam sgt rasanya.....hhuu....

ok dah....selesai juga tag ini.....sy mahu tag ziha,ekin,katy,mimah,teha,fndi,mizah,nana,hana,n sesape jela yg rasa2 nak buat........ ;D

ok, nk layan fb jap....

till then.....

.: DAA ~~~ :.

8 comments:

alfi a.k.a epy (kawaii eiffel) said...

hahahaha...akhirnye ko bejaya wat gk..(bwu ko tau lebam tu ape....kekekeeke *gelak jaat*)

fndrocka said...

banyak jugak yang aku tak tahu pasal lyza ni..kuat merajuk?pergh...comei gile merajuk.

aku tak tahu pun kau ni kaki karok..2 kali pi karok dlm sehari? ini dah menyaingi kekarokan aku..nashid?perghh....once upon a time kita kena battle ni

haLyZaQiut said...

Alfi - hehe...baru ku tahu rupanya langit x senantiasa cerah..errkk...out of topic lak...hehe..mana hadiah wat tag ni?? tetiba kan... ;D

Fnd - haah, aku mmg kuat gilerr merajuk...mungkin sampai tahap nk kena lempang kot...hhu..

battle of the karok...hee...alah, setakat nyanyi 118 lagu tu apadehal...kah3...

fndrocka said...

kalau mak kau tak belikan baju untuk kau pun kau nak merajuk kan..?

elok sebenarnya kau tak reti makan pil..jadi kau susah nak terjebak mkn pil ecstasy..pil perancang..pil kuda..dan lelain



Latest Entri Fndrocka: 7 Hari Menjadi Cikgu Zara

haLyZaQiut said...

Fnd - errkk...dlu kecik2 mmg tau..i majuk2 u...msti mak i rasa nk bagi cubitan berbisa je...x_x

pil perancang...?? apakah?? hahaha...tula, ada hikmah disebalik kejadian...kih3..

Zulhairy said...

Tambah agi satu : Blh berubah wajah...Tapi ngan BF dia SAHAJA... Haha...Nak tawu knapa tnylah halyza...

haLyZaQiut said...

Zulhairy - amboihh...sahaja tu nape nk huruf besar...ade penekanan tegas di ctu ke hapa...hhuu...weelkk3...
^_____^

fndrocka said...

ok dah jawab!