Friday, April 15, 2011

~ Memang Mahal ke? ~


.: SALAM :.

Semalam aku makan kat 1 kedai makan kat KJ ni.....pastu rasa mcm kenyang lg, so aku order jela burger AYAM BIASA.....sekali bila sampai, aku pandang je burger tuu.....burger tu pon pandang aku jgk.....

aku toleh org yg hntr tu, waiter tu pon pandang aku jgk.....

Waiter : knp dik, salah ke...??
Aku : saya order AYAM BIASA....
Waiter : oo yeke....xpela, dh terbuat....adik mkn jela....nnt kita kira harga AYAM BIASA....
Aku : pon boleh la makan ni.....DAGING SPECIAL pon DAGING SPECIAL la..... :D


(Google Pict)



Pastu nk bayar nie.....

Abg Burger : Ooo....adik yg tadi tersilap tu ea....ha burger AYAM BIASA RM3.80...
Aku : ????????????? (terkejut tp xpela, bukan aku yg bayar)

Sekarang mmg mahal ke....?? ke kedai tu yg mahal.....? sebab kalau aku beli burger kat rmh lama aku dlu kat s.alam, dhla marveles superb giler burger dia..daging dia siap dibelah nk letak serbuk2 & sos pebende nth..burger biasa baru Rm2.20....
yg ni, kalau biasa pon dah dekat 4 rgt....brp harga yg special....??? baik makan char kuey teow kalau cmtu....rasa dia biasa jer.....xde yg kick pon............

Tetiba aku merindui burger kukus sek 13....terbaek dari ladang.....oblong pon baru RM4.50.....slluurrrppp....(telan air liur)


.: DAA ~~~ :.




4 comments:

eiffel said...

huh!ko jgn tanya nepal macam aku ni!

tetiap mlm makan bege!tuh jerk yg cpt dn bole mkn sesorok2 lam bilik!lol

klo kt cheras, rege bege da rm2.60.ayam punya xtau.tp benjo pown skrg da jd rm2.00 tau.kemain!jadi, tetiap mlm aku mkn bege sayo 1 ngan bege daging.

haLyZaQiut said...

Eiffel - apsal lak mkn mcm penjenayah nk sorok2...takut hantu mintak latuu.....hahahhaha...

tula pasal, agknya mmg harga burger dh naik....tp bg kita burger biasa rm3.80 tu mcm mahal la pulak...sebab ada je burger biasa yg dalam rm2.80....rm2.50 tu kira murah la kot kan....

amboi, baik g makan mee goreng mamak dari makan burger sampai 2...koh3...tu pon msti x cukup lagi kan.... :D

hEarTLeSs said...

mhlnyer bese 2.50 jek yg special pn 3.80 ntah2 die tipu sbb nk cover hage bege special haiya ni kt kedai mane nih? hehe xpsl2 kene banned jgk kang

haLyZaQiut said...

Heartless - nope ziha cyg....tu harga burger biasa dia...sebab kita terpandang kat price list dia tu...special dia x perasan...oblong kita perasanla...6 hengget...hahaha...kedai sebelah stadium KJ...ceteka ceteka...=p