Monday, April 11, 2011

~ Naik Darah Tinggi Aku!!! ~


.: SALAM :.

Di suatu pagi sabtu yang dingin, aku pon bangunla tido....yela, dh pukul 9am....bangunla....pastu aku baca msg kat phone....adik aku ada hntr msg kul 1.40am malam td..pagi ni baru baca..."kak, harini ada g mana2 x???"....aik, lain mcm je dia tnya tuu..pelik jer......FYI, adik aku skrg tgh study kat uitm dungun.....

pastu, tanpa melengahkan masa, aku terus call adik aku.....

" hello rip, apsal tanya kakak cmtu....??? katne ni??? "

" arip kat KL Tower ni......bla bla bla bla bla............ "

" Ha???????????????????? @#$%^&*()@#$%^&*( "

Ya Allah, series aku rasa menyirap darah aku sampai kat kepala ni....mcm kena heart attack pon ada......aku marah dia pagi tu sampai dh mcm org kerasukan......kalau tgn aku boleh kuar kat phone tu, dh lama bg pelempang sulung kat dia......series ckp....


dah la dtg bawak kete sewa......x bgtau yg paling aku geram sgt tuu.....gi 5 org....2 laki, 3 pompuan.....bertolak dari dungun kul 9 malam tadi.....dgn x tido drive sampai KL, sampai KL kul 5 subuh cmtu....pas zuhur dh nak kena balik tganu sebab dia org sewa kete tu 1 hari jer..lagipun, ahad kan tganu ada kelas...taula kete sewa cmne kan, dgn x cek air, angin sume main redah je sampai KL.....korg ni apsal menggila sgt niehhhhhhh??????????? dh la adik aku sorg yg ada lesen kete....yg lain sedap tido, adik aku sorg je x tido, kena drive.....

kalau adik korg, korg marah x....??? dhla adik aku bukan biasa sgt bawak kete......pastu boleh main redah sampai sini.....duit msg2 xde.....kalau de pape jadi, sape nk jawap....sape sape sape....??? napela budak2 ni x fikir......aku geram betul la.....kalau jalan dekat2 aku x kisah....yg menggeletis sgt nape nth.....ni bgtau aku pon sebab dah sesat kat KL....yela, yg lagi 4 org tu pon, org pantai timur...x biasa kat cni.....kalau x, ada nk bgtau aku....msti x punya......yg lain tu pon, ada je kakak kat kl ni....pon x bgtau jgk.....nape, x berani ke...???

***********************************************************

dipendekkan cerita, aku soh diaorg menghala ke PETALING JAYA.....diaorg pergi menghala ke PUTRAJAYA.......bijak kan........

aku pon terpaksa menyusahkan en zoro sebab aku x tau langsung cmne nk g cari diaorg....dahla en zoro kerja...sian dia.....

elok en zoro park blkg kete sewa dia org tu, aku turun mcm mafia dah......aku cubit adik aku, lempang sikit kasi peringatan.....lempang slow je.....kang kalau aku x wat cmtu, nnt dia org rasa apa yg dia org wat tu betul.....aku yg dh lama bawak kete ni pon, seriau nk lalu area genting sempah tuu....dia org boleh ngan slumber badak je kan.....aku bukak pintu kete, kasi sound sedas dua kat budak2 yg lain tuu.....ini nth mak bapak dia org tau ke x ni dia org dh ada kat selangor..kalau tau, bgusla....aihh, aku pon dulu pernah jadi remaja gak....tp xdela senekad ni sgt....

ni 3 org member dia.....ada lagi sorg x masuk dalam gmbr....



ni ha intan payung yg wat aku heart attack pagi2 buta......(-___-!!)

jumpa muka masing2 bukan saje mengantuk, tp kelaparan.....x sampai hati, bawak dia org g makan dlu sebelum sambung marah.....


***********************************


tu ibu ngan papa belum tau.......kalau tau, confirm mengamuk mak aku......last2, adik aku bgtau jgk....padan muka dia kena marah.....


peringatan utk semua :


berseronok mmg best.....kuar ngan kawan2 mmg best....tp jgn sampai sakan sgt.....berbaloi ke pergi KL dari Dungun balik hari...??? ingat dekat ke..?? kalau ada byk driver aku x kisah...x ksian ke kat org yg kena bawak kete....x tido even yg lain sume berdengkur di ulit mimpi?? jalan nk sama2......susah kena sorg2.....kalau korg x bgtau parent, apa2 jadik tgh jalan kita x tau...bukan mintak, tp kena fikir yg buruk gak.....aku x taula nk nasihat apa lagi nth kat dak2 ni....dh besar, boleh fikir.....


harap sgt dia org x wat bende bukan2 lagi......sebab akan menyusahkan ramai org.....last2, aku hntr dia org gi masuk balik highway ke kuantan dalam kul 4.30pm, dan diaorg sampai dungun dalam kul 10.30 malam tuu.....Alhamdulillah, semuanya ok....setiap 1 jam aku call tanya katne....lain kali, kalau nk jalan jauh2, plan la awal2...kan ke memenatkan badan je tu namanya....x___x


sian en zoro, terpaksa kuar ofis dari kul 10am lebih sampai dekat kul 5pm....sorry ya boss en zoro.....unexpected thing happened....

.: DAA ~~~ :.



11 comments:

_@ZULHAIRY@_ said...

Marah btul nieh... Apa2 pun time makan plg terbaikkkk... Errrrkkkkkk. :-P

haLyZaQiut said...

Zulhairy - kalau x syg, x de la nk marah...sebab syg la marah...

ohh tlg jgn ckp pasal makan lagi...sakit jiwa dibuatnya....=p

hEarTLeSs said...

huhu braninyer lah ai redah smpai kl kalo kte pun naek antu gak kalo xnyusahkan org xpe gak ni dah sesat ntah mane2 xkn nk tgl lak kn huhu

fnd lala said...

Adik kau ni kan..berjiwa pendekar.aku respek.kahkahkah.patutnya bubuhlah gmbr 3 awak tu terg2..barulah elok aku nak tgk.

Terus terg bgtahu..smalam baru je aku melantak kat black canyon..makanan smaa lak tu dgn yg dlm gmbr kau ni ha...combination mende ntah

haLyZaQiut said...

Heartless - ha ziha je yg memahami nape kita mngamuk sakan....kalau x susahkan org xpe...ni dah sesat barat, baru lah nk call...kalau x sesat, ada nk call...???nk tinggalkan ksian sgt....tu dapat rasa cubitan berbisa kita tuu...hhuu...

Fnd - apsal lala lak blkg nama ko tuu...??aku malas nk letak gmbr bsr2...kang mak bapak dia org baca blog aku, terus aku disoal siasat kang....=p

haah, combination pebende nth...tu adik aku yg makan....aku makan lain...tp aku rasa time tu mcm nk makan adik aku jer....pendekar la sgt.. :D

l@dylily said...

mmm betol betol betol.. ajor siket!! heheh~

haLyZaQiut said...

Ladylily - betul2...hanya seorang kakak memahami luahan hati kita kat sini...koh3...

CICIPUNG said...

hahaha.
mcm2 tul si arep nie.
klo naqib yg wt cmtue,mmg dh kena rotan la gamaksnye..kui3

haLyZaQiut said...

Cicipung - kena rotan...??? ni jauh x dapek nak dirotannya...kalau dekat, dh kena barang satu dua rotan gamaknya....hahahha...

Saya Disini said...

time makn tu knp pulak?

haLyZaQiut said...

Saya Disini - hahhahahhaha...x baca kannnnnnnnn???????