Wednesday, April 20, 2011

~ Mahu Dengar Rahsia?? ~




.: SALAM :.





Ok2, harini i nak share ngan uols sume pasal 1 rahsia....na na na....bukan secret garden tau...tp ni secret kebun.....


i tau sejak i dh dewasa ni, ramai org yg kata cmni kat i


"ei, badan kurus, pipi tembam....makan naik kat pipi ea..???" kadang2 tu lebih dasat, terus je cubit pipi i tanpa menanya i dlu.....tp i slalu wat x endah je....malas nk fikir....biarla...tembam pon tembam la....kurus kang, jadi cengkung lak....errkk....




ok cth mcm baru2 ni, i uplod gmbr i cmni la lebih kurang tambah tolak :






gambar dhla x boleh blah kat opis...nsb x snap skali project manager i yg dok kat blkg tu....kih3....






i rasa xde la tembam mana pon, sje je kan kome2 sume ni......








hasilnya :





*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*





ha tu antara suara2 sumbang lah tuu yg sengaja nk ckp aku makin demok kan..... =p





td aku dh share sikit dah ngan kak tini mcm mana cara nk suntik botox...kat kedai mana yg ok sume....harga reasonable.....tp tu aku tipu jer.....





sebenarnya aku rasa kan, pipi aku tu tembam sebab......sebab apa tau.....





dulu masa aku kecik2....masa time tgh2 comey lagi tu, aku ni lasak....so x leh tido atas katil....nnt aku berguling bergusti sume....so mak aku akan tido dgn aku kat tilam atas lantai....yela, kalau aku tergolek pon, xde la tinggi mcm dari ats katil kan....ayah aku tido atas katil dgn aruah abg aku....sume kcik2 lagi la time tu....





pada 1 malam yg hening........tiba2 aku yg sedang enak dibuai mimpi menjerit dgn kuatnya....menjerit + menangis....2 in 1....terkejut mak ngan ayah aku lantas melompat sume org....ayah aku terus membuka suis lampu dgn segera....dengan tidak semena2, ayah aku melihat seekor lipan bara baru sahaja keluar dari mulut aku yg kecil comel ittu.....ayah aku tersentap dan terkesima, lalu dgn tindakan spontan membunuh lipan bara itu dgn kejamnya.....




(Gugel Pict)


lipan bara tauu.....bukan nyamuk atau lipas......lipan bara itu telah menyengat muka aku sampaikan muka aku mmbesar menjadi belon udara panas.....bengkak giler pipi aku hinggakan mata aku tidak nmpk.....bengkak pipi tu dah menutupi mata.....malam tu jgk ayah aku mmbawa aku ke klinik....mklumla, dulu xde klinik 24 hours....terpksa ayah aku mengetuk pintu rmh doc....dah lepas kena inject, makin membengkak jadinya.....




ayah aku cerita, lipan tu kemungkinan dah masuk sedikit dalam mulut aku, sebab mulut aku berdarah masa tuu....so maybe dia lalu kat atas muka aku dulu, tp kan aku kecik masa tu...so maybe aku rasa geli then kuis2 lipan tu dgn tgn...lipan tu terkejut, terus dia sengat muka aku agaknya..then dia ingat mulut aku tu lubang gua mana...dia masuk la nk menyorok....skali dh bg sikit sedas dua, dia kuar la.....kalau fikir2 balik, ya Allah, nasib baik x tertelan lipan tuu masa dalam mulut.....seriaauuu kan........




*****************************************************




so, aku rasa pasal tula pipi aku tembam skrg....ok x jawapan kepada persoalan kome2 ittu.....




kesimpulan yg boleh disimpul2, elakkan BOTOX, gigitlah LIPAN.....bukan lipan gigit kita, kita yg gigit lipan......lol.....







.: DAA ~~~ :.

7 comments:

Fathiha Zainal said...

Hahhhhhhhh???!!! Ishk! Bahyanye... Boleh meninggal kalau kena gigit lipan tu kan??? Ish2.. Sebbaik kak liza ni pjg umur.. Huhu~

*Geli ah nengok lipan tuh! >_<

Anonymous said...

eeee ...jgn la letak gambar lipan tu...geli den

haLyZaQiut said...

Fathiha - haah, dulu akk dok estet...so keliling ladang kelapa sawit kan..mmg byk serangga2 berbahaya ni...ayah akk kata lipan yg geget tu besar...bukan anak lipan...nasib baik la akk kecik lagi time tuu...huhu...

akk x geli lak....koh3....

Anon - hehe...nk feel kena la tgk gmbr skali....takut kan....

l@dylily said...

macam dah penah dgr jer citer nih.. heheh~
xpe za rahsia kejelitaan haruslah di kongsi bersama

~LIZA RANIA~

lulzy

haLyZaQiut said...

Ladylily - kan ke awk pernah jadi pasangan hidup kita dulu, haruslah tahu akan rahsia nan satu ittuu....=p

hahahhaha....LIZARANIA, gigitlah lipan bara....koh3....

_@ZULHAIRY@_ said...

Oooo sebab tue slalu kena cubit pipi... Hahaha...

haLyZaQiut said...

Zulhairy - heee....jahatnya kamu...jahatnya kamu....(stacy)