Friday, July 24, 2015

~ Tempat Cari Lampu Murah ~

.: SALAM :.

Hye uols...
Post ni x taula dh berapa lama diperam diperap....
Kalau buah, dh lama jadi jeruk Pakli dah... :D

Harini nak share dgn uols di mana kita boleh dapatkan lampu2 dan kipas dgn harga berpatutan...
Bagi siapa yg selalu beli barang elektrik mesti tahu kedai ni...
Houses Lightings Puchong...
Ni link fb dia https://www.facebook.com/pages/Houses-Lightings/139474489514007
Ada 1 lagi kedai femes kat Puchong, iaitu Top Ten..

Memang femes kedai Houses Lightings ni bukan saja among Chinese, Malay pun penuh...
Kalau datang Sabtu Ahad tu, mmg pack giler kedai...
Mmg senggol2an cubit2an lah kiranya....
Kalau x caya, korang try pergi Sabtu Ahad...
Lagi2 masa sehari sebelum GST, makk aiii customer kedai ni.....
Serius mcm pergi warehouse sale...

So ni antara lampu2 yg kami dah beli...
Rumah mmg xde konsep, konsep 'Sebat asal boleh' je yg mampu kami praktikkan...
lol

Lampu bilik air, lampu bilik anak2...(anak2 lah sgt)

Ruang tamu...

Ruang tamu, ni namanya EyeBall...
Lampu ni blh zoom ke arah mana kt nak....cantik kalau kt letak frame ke, so dia leh zoom ke gambar kt tu....

Tmpt dining ada jgk Eyeball ni...

Lampu pasu kerawang di dapo....pening kalau masuk dapo, lampu bercorak...haha

Lampu tangga....sbnrnya lampu ni lebih sesuai letak kat luar rmh ni...kihkih

Ni lampu hall atas...ni pun act lampu outdoor ni....sukahati kt org je letak dalm rmh....

Lampu master bedroom....

Track light juga kat master bed room....En SuamiSayang teringin nak ada bilik tido mcm kat dlm studio....errkk....

Lampu juga dalam master bedroom....nth pape nth kt org ni...dlm bilik pon lampu x seragam...kahkah

Dalam bilik air semua pakai lampu ni......terang...

Lampu rmh kami kebanyakannya kaler day light and soft white kot, yg kuning2 sikit tuu....kaler putih utk bilik tido anak2 ngan toilet je rasanya....(nampak sgt x amik pot kan, sampai bulb kaler apa pun x tau)...huhuuu

Oklah, tu je nk share....

Slmt membeli belah lampu dan kipas....

.: DAA ~~~ :.

3 comments:

pweencess said...

salam kak liza..selamat hari raya...buat open house x..nk g melawat rumah baruuu..hehe

haLyZaQiut said...

pweencess - hehe rmh hari2 open datul.mai laa..tp kalau open house masih dalam plan lg....budget lari passing baton ni...kahkah

Eiffel Kawaii said...

berapa puluh lampu yg lija beli ni?