Thursday, May 5, 2016

~ Pakai Blind Ganti Langsir ~


.: SALAM :.

Ok, post ni rasa hampir setahun dah pending.....
lol

Actually, dulu masa baru2 pindah rmh, aku nk share pasal idea ni....
So, harini actually dh hmpir setahun pun idea basi aku ni diperam diperap dijeruk dlm blog berhabuk ni....

Tp xpela, aku habiskan jgkla sbb dh paste gmbr masa baru pindah dulu....muehehe....
Sbnrnya dah ramai dah pun org yg pakai blind bg menggantikan langsir....
Aku ni pun setelah di brain wash oleh En SuamiSayang supaya pakai blind bg menggantikan langsir, last2 aku pun setuju....
Dia kata, dpt jimat byk benda.....tiap tahun aku x payah fikir pasal hal langsir, pastu x payah cuci, tahan lama, moden, dan lain2.... :D

Betul jgk katanya....aku ni dahla pemalas tahap gaban baja hitam kalau nk suruh basuh langsir semua....
Tapi tapi tapi, xdela semua tingkap kami pakai blind...
Kang org kata, ni rmh ke opis ni....
Kami still pakai langsir utk ruang tamu dan master bed room...
Tu pon nampaknya raya bertemu raya lah langsir x berganti...
Nak tukar selalu costly sgt....byk lg benda lain nk pakai duit...
Huhuu.....

So, vendor blind ni kalau x salah aku, kami dah booked masa pi expo2 rmh....x ingat dah booked kat mana....pwtc ke, klcc ke, sacc ke.....

Jom lah kt layankan gambar2 blind rmh aku.....
Mana tahu uols boleh dapat idea jgk utk menggantikan langsir kat rmh....


Ni blind kat dapur.....ni jenis Wooden V Blind - Clascenex..yg ni mahal sikit berbanding lain sbb dia kayu kot....so utk dapur sesuai pakai yg cmni....boleh lap kalau minyak2 ke apa....

Eh xde plak gmbr bila blind ni dibukak.....

Ni jenis Zebra Blinds - Haze brown Clascenex...
ni bila ditutup...

Ni bila bukak......

Kt org letak kaler ni kat bilik bawah....

Ni letak kat dalam bilik atas......

Ni Louis Green Zebra Blind Clascenex....

Ni pun dalam bilik atas....

Ni kaler purple jenis zebra line....kiranya semua blind dalam bilik kami pakai zebra line....


Kt org kiranya pakai blind utk 4 tingkap jela.....tingkap dapur, n 3 tingkap bilik.......total semua2 dgn kt org ada beli curtain rod set utk ruang tamu dalam 2k plus gitu....

Oklaa, utk long term plan, berbaloi2 la jgk.....hehe

Vendor blind kt org :
Window House Sdn Bhd dari Batu Caves....servis dia ok, xde masalah...recommended lah....

Ok, tu je dulu nk share....
Semoga memberi sedikit idea utk korang....

.: DAA ~~~ :.

2 comments:

Saya Disini said...

ok..bertemu kembali

Norain Omar said...

Salam,

My name is Norain from ZALORA Malaysia. I would like to offer you to do a collaboration with us. Feel free to drop me an email at norain@my.zalora.com

Thanks :)