Monday, October 31, 2011

~ Setelah 6 Hari ~


.: SALAM :.

Setelah 6 hari bercuti, aku rasakan mcm tengkorak x bermaya je nk g keje....
Dimulai dgn jem sesak mesak sebab ada bas Rapid rosak kat Stesen LRT KJ, sampai la ke opis....
Letih lesu jer....
Semalam for 1 whole day aku spend time masa ngan fmily...
Family hntr aku balik KJ...sebab haritu balik jhr x bawak kete....
Time kasih ibu, papa, arif...
Time kasih utk masa anda.....

Dan terima kasih juga pada En Zoro....walaupun kerja sampai malam, tp larat lagi teman kami jalan2....

Smpaikan papa kata kat ibu "He's very nice.....untung lyza dapat org cmtuu...."

Ya Allah, permudahkanlah urusan kami semua....Amin.....

.: DAA ~~~ :.


Thursday, October 27, 2011

~ Tinggal Kenangan ~


.: SALAM :.

Isnin (24/10/11 - 6.01 pm)

"Slm, Pak tam dlm keadaan kritikal kat hosp mersing,td jatuh dlm bilik air, semoga dia cepat sedar..............."


Selasa (25/10/11 - 2.30 am)

Ibu call sambil menangis2 bgtahu Pak Tam dah meninggal...




Serius aku mcm mamai2 masa tu, x percaya yg Pakcik aku dh meninggalkan kami semua sekelip mata....kita org mmg rapat.....sebab dia suka sgt bergurau ngan anak2 buah dia...anak sulong dia baya adik aku, baru 20 tahun....

Dia meninggal mengejut....aku diberitahu ada salur darah di otak dia yg pecah, n then tu sebab dia terjatuh dlm bilik air...maybe sebab dah pening2, so dia pengsan....then disebabkan itu, ada pendarahan dekat dia nye otak....lepas dia jatuh tu dia msh boleh ckp, pastu terus x sedar, sampailah dia meninggal dunia....dari hosp Mersing, malam tu jugak dia dikejarkan ke ICU hosp Johor Bahru....

Bende ni mmg sgt mengejutkan sebab Aruah Pak Tam mmg xde sakit apa2...dia sihat walafiat....cuma lately Makcik aku kata dia selalu mengadu pening kepala...

tula kan, bila ajal dah sampai...x kan lewat sesaat, x kan awal sesaat pun....

Sekarang tinggal la Mak Tam sekeluarga di Mersing....mereka ada 3 org anak, sulong 20 tahun, second 16 tahun, last 14 tahun....aku harap sgt mereka tabah dan kuat dlm menghadapi ujian Allah yg maha hebat ni....

Aku sedih sgt.....sebak....x sangka..... T.T

N because of that, aku cuti for 1 week..............T.T

Sama2lah kita berdoa agar roh Aruah Pakcik aku, Nasir ditempatkan di kalangan org yg soleh dan beriman....

Al-Fatihah.....




Monday, October 24, 2011

~ Birthday Yeay! ~


.: SALAM :.


Hari Jumaat lepas, aku balik keje dh lambat..kul 8 kot sampai rmh...sebab hujan lebat ya amat2....takut nk balik..kilat sabung menyabung....

Pastu dalam kul 8.40pm cmtu, kami gerak ke s.alam...sebb ada bufday party si kecik, Wafiq anak buah Mimah osmet aku.....k.ngah (mak bufday boy) menjemput kami semua utk makan2 di rmh beliau.....

haa.....yg paling mengejutkan tuu, tau x kami sampai kul brp....dekat kul 11pm tu, kami baru sampai...korg bayangla distance yg hanya lebih kurg 15km dari Kelana Jaya ke Batu Tiga boleh makan masa sampai 2 jam.....giler r.....

Sebabnya, kat depan kilang gula CSR banjir dalam giler....so semua kereta stuck x nak jalan sebab x berani...dah byk yg mati enjin tersadai....semua org turun tgk banjir, berborak2...yg paling lawak, en Zoro nk jugak redah...last2 semua org pandang kami yg hanya naik kete kecik boleh lak berani meredah air banjir tuu...huhu...

Tgk, terliur kan.... :D


Bufday boy, wafiq teruja dapat mainan byk....hilang mengantuk dia....


Semua dia nk bukak malam ni jugak...haha...



Tgkla tu main x benti2.... :D


K.ngah masak lasagna....1st class u ollss....kalah Dave Deli....


Spaghetti Seafood....sedap....


Ni hadiah dari aku, Wani, dan En Zoro....(sape yg bufday ni)


Otromen jgn lupa dibelikan....sebab wafiq obsess dgn otromen..... :D



Harap dia suka dgn hadiah harijadi kami....huhu.....

Sedap k.ngah masak....... :D

Pastu kami menerewang ke Uptown Damansara......balik kul 4am....wowww, leh sahur terus.....

okla, keje byk....bye2.....

Dari aku yg byk keje tp pura2 mcm x byk keje....

.: DAA ~~~ :.


Friday, October 21, 2011

~ Ohh Kenyang ~


.: SALAM :.

Tadi meeting dah makan kuih karipap ngan kuih seri muka...
Keluar meeting ada jamuan lak....
Makan ketupat, sayur, ayam masak lemak cili api, moist choc cake, kek gula hangus, puding kastard, air bandung, buah comel...
Alhamdulillah, kenyang mak hari ni.....
Bz Bz juga, pewot jgn diabaikan.....
(^_____________________^)


.: DAA ~~~ :.

Wednesday, October 19, 2011

~ Relieving Stress ~


.: SALAM :.

I'm being blessed to have all my loved ones around me.....
You all seriously make my life wonderful n full of colors....

















I love u guys.....
I need u guys....

Thanks for being with me for all this while....
Hugs n kisses......
Muaaahhhh.......

.: DAA ~~~ :.

~ Sana Sini Machine ~


.: SALAM :.





Sana sini laptop...
Sana sini PC....


Aku x pernah terfikir akan terjun ke bidang ini......
Redha aje lahhhh................
x________x

Tuesday, October 18, 2011

Thursday, October 13, 2011

~ Aktiviti Budak Demok ~


.: SALAM :.

Haritu kan bufday budak demok sorg ni.....meh kita tgk apa xtvt dia malam tuu.....


First2, kami makan cam biasa la....Roti Boboboi..... :P
Dengan Coffee Ice......

Then dah jalan2 penat, makan Nandos pulak.......Extra Hot Peri2....(yeke cmni eja dia)



Cake time!!!!! Saya dh tempah kek sedap.... :D


Caramel kek........perisa Tutti Frutti........Selamat Hari Jadi......Selamat Hari Jadi....Selamat Hari Jadi budak demok.....Selamat Hari Jadi.......


Hee.....hadiah dh bg.....sila pakai elok2, sila jaga elok2 ok budak boncet.....

.: DAA ~~~ :.


Tuesday, October 11, 2011

~ Selang 2 Bulan ~


.: SALAM :.

Selang 2 bulan dari bufday saya, ada bufday budak demok sorg nehhh.....
Tarikh kami sama, bulan dan tahun berbeza..... :D



Ni budak demok yg suka makan ayam ni.....

Saya xde nk kata apa.....smlm dah nyanyi live kat dia.....(tetiba)
Cuma saya nk kata Selamat Ulang Tahun yg ke 2*....
smoga panjang umo, murah rezeki, berjaya dalam kehidupan Dunia Akhirat....
Saya sayang kamu sgt3....

Walaupon kita selalu gaduh mcm nk runtuh rmh saya tu, tp saya tetap sayang kamu juga......
Walaupun perangai saya mmg selalu x dpt diterima oleh akal logik yg waras berfikir, tp saya tetap sayang kamu juga....
Walaupun saya kuat nanes dan slalu nanes xde sebab, tp saya tetap sayang kamu juga.....
Walaupun saya kalau merajuk suka nk off hp, tp saya tetap sayang kamu juga.....
Walaupun saya suka mengepow kamu x berhenti2, tp saya tetap sayang kamu juga......
Walaupun saya suka merajuk 24/7 x reti penat, tp saya tetap sayang kamu juga.......
Walaupun saya dah naik 6kilo sebab kamu suka bawak kluar makan malam2 buta, tp saya tetap sayang kamu juga....
Walaupun saya suka belikan kamu hadiah bila time Sales sahaja, tp saya tetap sayang kamu juga....
Walaupun saya selalu tipu kata nk belanja, tetapi x nak belanja pun, tp saya tetap sayang kamu juga.....
Walaupun kamu kalau marah, saya akan marah 10 kali ganda lagi teruk, tp saya tetap sayang kamu juga....
Walaupun saya kalau makan sgt lambat tp pastu nk eskrem pulak, tp saya tetap sayang kamu juga.....
Walaupun saya x reti nk wat surprise party mcm kamu buat utk saya, tp saya tetap sayang kamu juga.....
Walaupun saya hanya mampu beli kek caramel kat kamu, tp saya tetap sayang kamu juga..... :D

Walaupun dan walaupun yg berlaku mmg byk, saya nk kamu juga......(^_________^)

Cepat kumpul duit ya budak demok....cepat3 ok..... :P

Bila badan kamu nk jadi mcm SazaliSamad ni......????? hahahhahaha.....

.: DAA~~~ :.


Monday, October 10, 2011

~ Murah Rezeki ~


.: SALAM :.

Haa....saya dah tau dah apa nama kedai yg murah kat Bagan Lalang tuu......yg last week saya n En Zoro g makan tuu......kali ni, hari sabtu lepas, saya pergi lagi....tp kali ni, g ngan org lain pulak......ada org nk belanja katanya.....huhuhu....


Nama kedai makan ni tu ha.....Sea View Seafood Restaurant......dia dari tepi jalan x nmpk, tu yg x perasan apa nama kedai.....


Bila anda sampai, anda kena amik bakul then pilih anda nk makan apa....pastu terus order semua sekali kat kaunter.....siap timbang semua...tp bayar kemudian ok.....byk sgt pilihan.. :D


Saya pergi dengan adik beradik mimah....mimah osmet saya tuu.....tu abg ipar dia....tgh tu anak buah mimah, yg kanan tu k.caca....kakk mimah selaku osmet saya jugak..... :D


Saya dan mimah.............. :D


Ni kakak second mimah.....



Ramai sgt org malam ni...serius, kami sejam lebih baru dapat makanan...ok la tu kan....xdela lmbt sgt.....



Kami makan ketam sweet sour.....


Udang goreng.....


Ikan sepat bakar kot.....


Sotong grg tepung.....



Ni 1st time saya makan....ni pahat masak pedas...rasa dia mcm kerang gak...tp dia panjang2....


Yg special nya kedai ni, dia bg sambal kicap utk kita cecah2.....mcm nk makan sotong cicah ni ke, udang ke, ikan ke, pape la yg korg suka...sorang 1 dapat.... :D



ok, ce korg teka kami makan malam ni brp......semua x sampai pun rm160...(bak kata k.caca la yg tukang bayar)....murah kan....................



Alhamdulillah, murah rezeki hari ini...........

.: DAA ~~~ :.