Monday, June 28, 2010

~ Its Hurt... ~



Its Hurt.....

Really.....

I mean it...

Questionable of YOU....!!!



Thursday, June 24, 2010

~ Suara Dengarkanlah Aku.... ~


.: SALAM :.

hai all......sje nk tulis bnde2 x penting.....lately ada mcm2 gak perkara yg berlaku...expected, unexpected...ada duka suka tawa hiba.....blended into one.....bercampur baur....biasalah kan, hidup sape yg xde masalah.....raja duduk kat istana pon ada masalah....lagilah aku rakyat jelata biasa ni....huhh....kdg2 masalah org, affect kat aku gak....sebab apa....sebab dia, org terdekat aku...sebab dia, aku jumpa hari2,sebab dia, aku syg, sebab dia, keluarga aku, sebab itu sebab ini.......emm, byk perkara yg kadang2 mengajar aku, membuat aku berfikir 2 3 4 kali sebelum mmbuat keputusan....nthla, kdg2 dirasakan "go wit the flow" tu, pilihan terbaik....tp x semestinya ia paling tepat utk kita....sebab kalau kita berhak utk membuat pilihan, berhak utk membuat keputusan, kenapa harus "go wit the flow".....berdiam diri tanpa berusaha.....begitukah......berdiam diri menadah tgn....walaupun apa yg dtg, apa yg diberi sgt menyakitkan....bukankah manusia diberikan akal fikiran utk berfikir dan menilai....bertindak mengikut haluan yg betul....

sbnrnya, aku mahu kegembiraan utk kalian, dan kdg2 kalian kena pastikan kegembiraan yg kalian peroleh tu, merupakan pilihan yg terbaik utk masa depan kalian juga....bukan hanya senyum utk sehari dua....bkn juga sebulan dua....tp yela kan, kita merancang...Tuhan juga yg menentukan.....tp kdg2 tidak boleh juga "just go wit the flow".......emmm, nthlaa...seems like easy, but complicated to go through......

apalahh yg aku kerasukan ni nth....hhuuhhu.......

kalaulah aku boleh lepaskan segala kekecamukan minda ni dalam air cmni, alangkah bahagianya hidup..........




ikan kaloi ooo ikan kaloii.......dengarkanlah suara hati ini........^_^

till then......

Dari aku yg makan jajan jagung bin bin.......

.: DAA ~~~ :.



Monday, June 21, 2010

~ Selamat Hari Bapa ~

.: SALAM :.

Selamat Hari Bapa utk papa kami, En Sulaiman Ibrahim...

Semoga sihat2 slalu....



Terima kasih utk segala2nya....

We love u papa....

^_^




Tengok papa saya, cergas dan sihat kan.....heee...... ;D

till then....

.: DAA ~~~ :.

Friday, June 18, 2010

~ Hana's Wedding (13/6/2010)~


.: SALAM :.

weeeehhuuuu.........last week pergi rmh hana kat Melaka. Hana is one of my ofismate. She's getting married last week in Felda Bukit Senggeh with her soulmate, Sham from Mersing Johor....

Selamat Pengantin Baru for both of u...u guys looking so great and gorgeous on the wedding...hee...
Semoga kalian dimurahkan rezki, kekal bahagia sampai akhir hayat....
*Hana, heppy for u....=)

Pastu, dari melaka sambung gi rmh baru mimah kat tampin.......lawa bangat rmh mimah.....tp x sempat bergurau senda ngan en kambing mimah....takut nanti kena tanduk pula...hahaha...

Tgk jela gambar2 kat bawah nie......sepanjang hari tuu......huu...... ^_^





Antara rombongan tetamu...hhu




Barang hantaran Hana utk Sham



Wit mimah d bomb.....


Suka sgt tgk tabir makan beradab ni lah.....


Ni dak2 opis...Anne ngan liza.........


Nice one.........



Pengantin baru sampai........kih3....


Lawanya hana....... ;)

Hantaran dari Sham kepada Hana...


Ni pintu rmh baru mimah....... =p


Ni budak nakal yg temankan saya....... ;D


ok tu jer..........

till then.......

Dari aku yg suka harini hari jumaat....

.: DAA ~~~ :.

Monday, June 14, 2010

~ Macam2 ada...~



.: SALAM :.




selamat tgahari....untuk hari Isnin 14 Jun 2010....semoga kalian selamat semuanya....hee....
weekend baru ni, dilalui dgn rasa keletihan dalam keseronokan.....tido lewat, bangun awal, makan nasi minyak, lepak ngan family, makan2 sempena wedding anniversary papa ngan ibu yang ke 29, jumpa en zul, tgk hana kahwin, mcm2 lagilah...semuanya dicombine mnjadi 1....hhu...



tapi ada beberapa perasaan lagi yang turut serta dalam weekend kali ni.........



1) Marah


sebab aku nyer emel2 yahoo......telah dicompromised sekali lagi.......bkn sekali lagi sbnrnya....se'tiga' kali lagi........ini kali yg ke 3.....BODOH!!!!!!!!!
sape yg wat ni, mmg aku nk sumpah jadi katak......menyusahkan org.......!!! dah 3 kali org tu tukar password emel aku........GEDIK!!!!!!!!!! knp ko minat sgt dgn emel aku ha..........nk, wat emel sndiri lahhhhh.......



yg pling aku angin nya, dia tukar skali emel FB aku......SENGAL!!!!!!!!!!!!
aku lak yg x dpt masuk aku nyer FB.......ko wat FB sndiri boleh x.......?? yg ko nak hack2 aku nyer FB nape ha...........mengada tol laa......dah 3 kali aku tukar pasword emel.......sampai skrg aku dah x ingat dah pasword2 emel2 aku....aduhaiii....xpe2, aku msih bersabar wat masa ni......kalau dh geram sgt, akan ku delete je emel2 aku tuhh.....tp syg lahh....aku pakai dari form 5 tauu....T.T



Rindu


Aku rindu sgt kat aruah abang aku......semalam 13hb Jun ni, birthday dia yg ke 28.....dan esok 15hb Jun, tarikh aruah abang aku meninggal dunia.....dah 10 tahun dah abg pergi meninggalkan kami semua......T.T



papepun, aku tetap nk wish Selamat Hari Jadi kepada abg aku, Mohd Razif Bin Sulaiman...semoga roh bangjip sentiasa dicucuri Rahmat dan ditempatkan di kalangan org2 soleh....Al-Fatihah......



Takut


Malam td, balik dari hntr en zul ke rmh kakak dia kat sri kembangan, tetiba jem teruk giler..... eh apsal ni......aku pon mcm blur2 sebab slalu xdela jem smpai cmtuu......
rupanya ada accident, baru jadi kot.......kat simpang traffic light.....masih dalam area techno park..kemalangan maut mungkin....jalan ditutup...masa aku lalu betul2 kat sebelah tempat kejadian tu, aku nmpk ada org separuh badan kat bawah kete, separuh lagi terkeluar....aku agak dah mninggal la...sebab mcm patah riuk, lembik dah badan dia.....polis, org awam ramai sgt....tp 'mayat' tu x ditutup lagi...mungkin tgh amik keterangan org awam kot.....motor dia dah hncur dah....aku ni dahla penakut......leh lak ternampak cmtuu....dahla drive sorg2 malam2.....dekat kul 12 gak time tuu......mmg serraammm.......menggigil aku pegang stereng.......T.T
sian sgt......tp x taulah cmne leh jadi accident tuu........



****************************************



emm tula perasaan2 sampingan utk weekend kali ni.......yg lain tu heppi la.....cenyum3.... ;D



oklah, aku nk uplod gmbr kawin hana, tp lom dapat lagi...maklumlah.....outsource.......kih3...



ok, tu dlu.......



till then......



Dari aku yang sedang kebosanan......



.: DAA ~~~ :.

Friday, June 11, 2010

~ I love Friday... ~



.: SALAM :.




i love today..

i love friday..



today, will off to johor, my luvly hometown, wit my beloved syg..

my syg sgt jahat..

kaki buli...

last nite dia buli saya...

sampai sy rasa nk kuarkan tgn kat phone n cubit dia sampai lebam...

gerraamm sgt kat dia...

endingnya, sy letak phone dan tido....(hhu, elok na perangai)



tomorow is saturday..

we've need to attend one of my cousin's wedding...

in Kahang...

yippiee.....



and sunday is my ofismate, Hana's wedding....

x sabar nk tgk hana kena makeup...

msti sgt canteekkk...

can't wait to see her.....

and can't wait to see him...

mahu blasah my syg cukup2...

kalahkan dia mcm the rock kalahkan stonecold dlu...^_^



and now, im shift, reshift actually to level 4 again...

new place, new environment, new desk, new neighbours...

old PC...

hopefully will get new sprit and enthusiasm...errkk...

kerjalah betul2 ya cik halyza...

passion3...hhuu...



k la, lunch hour skrg...



GTG...



till then...



Dari aku yang kebulur tahap gaban...



.: DAA ~~~ :.

Tuesday, June 8, 2010

~ Konvoi Ke Pantai Timur...~

.: SALAM :.

Subject : Konvoi ramai2 ke Pantai Timur.
Date : 4&5hb Jun 2010.
Members : Parent Mimah (Cik Jah & En Halim), Mimah, Kathy, Kikin, Lyza.
Transport : Naza Bersuka Ria.
Port2 lepak : Kelana Jaya - PJS - Keramat - Pahang - Tganu - Kelantan - Kelana Jaya - PJS - Keramat - Shah Alam.. ;D
Tempat bermalam : Rumah Mimah & Pantai Irama Beach Resort.
Obj : Menghadiri Majlis Pernikahan Kak Ma (osmet kami ketika di arau) di Bachok, Kelantan.


Ucapan : Selamat Pengantin Baru untuk Kak Ma dan Ludin...Semoga kekal bahagia, berpanjangan sampai akhir hayat.... ^_^




























Sekian tempelan gambar untuk harini.........

Till then.....

Saksikan gambar2 pernikahan yang lain pada minggu hadapan....

.: DAA ~~~ :.



Thursday, June 3, 2010

~ Bengang Tol.....!! ~



.: SALAM :.




Ok, entry ringkas tapi padat..........



saya sgt marah utk 2 3 hari ini kerana langsung tidak dapat login ke dalam emel yahoo saya.



Saya ada 2 emel yahoo yang dibuka setiap hari atas urusan2 tertentu.
Tapi nasib lah bukan atas urusan kerja.
Kerana urusan kerja menggunakan 3 emel yang lain (Byknya emel akuhhhh)...



Tapi saya tetap marah juga....


Kerana ada makhluk mana nth yg telah masuk ke dalam emel saya, tukar password saya, tukar profile saya....2 2 emel yahoo itu telah diubah password!!!!!!



Lantas sy sebagai tuan empunya emel tersebut tidak dapat masuk ke dalam emel SAYA!!!
sy try2 byk kali, sampai kena blocked!!!!!!!!
WTH!!!!!!!!!



sgt bengang.......sy x rasa makhluk itu cuba berniat dajal dengan saya...
tp mungkin hanya mahu menguji kepakaran beliau dalam meng'hack' system2 yg x berapa nk secure........x___x



tapi, kebetulan kena lak kat akuhhhh.......(tukar aku lak)....



maka hari ini, trillion of thanx to dearest Mr Zulhairy kerana bersusah payah membantu saya mendapatkan emel saya semula....



Ini sebagai bukti :





3x emel saya telah ditukar passwordnya.....harini En Zul yang tukar......yang lagi 2 tu, makhluk tu yg buat....daammmmnnnnnn......






x nampak ke.....?? kecik sgt...?? xpela....sy dh resize tp makin kabur...hhu....wat2 nmpk jelahh....



maka, dengan itu berhati2 lah kalian semua.....malang tidak berbau........hhu....



ahh xpe, nsb baiklah esk saya mahu ke kelantan bersama rakan2...maka tidak geram lagi.....password pon sudah di tukar......hhuu......



ok, saya tidak mahu marah2 dahh.....(ini kali ke 2 password sy telah di hack....!!!) ouuhh....



tu shaja luahan gedik utk hari ini....



till then.......



.: DAA ~~~ :.