Thursday, May 28, 2015

~Update May 15 ~

.: SALAM :.

Saje nk update....
Pagi tadi pergi Yoga Talk, 28 May 2015.
Habis talk, instructor ajar sikit cara2 nk beryoga....
Serius seronok sgt....hehe
Dan Dr yg bg talk tu sgtlah cun melecun...
Aku x taula aku fokus kat muka dia ke, fokus kat apa yg dia cakap... :P

Alhamdulillah, 23 May 2015, kami officially dah berpindah....xdelah nk official sgt sbb barang2 hari Isnin tu baru clear betul dari rmh sewa...Kami booked lori tu Sabtu 10 am.....Jumaat mlm Sabtu tu sempat tdo sejam je sbb kemas rmh....rasa dh hbs all out dah tenaga nk kemas rmh tu....yela, hari biasa keje balik dah malam....kemas pon dapat sikit2 je.....

Tapi masa lori dtg hari Sabtu tu, serius mmg x siap packing....aku baru nk bkk fridge nk kluarkan barang2 makanan dari fridge....x___x
Sampaikan org lori tu tlg bukak kotak, selotep n masukkan barang2 utk kami...
Tapi tula, brg kami mmg byk...nth apa yg byk pon x taula...
Walaupun dia org dh tlg, tp ttp x siap jgk....so angkat mana yg besar2 n yg dh dlm kotak jela....
Kotak, aku amik kat kedai baby kat Setia Alam dengan ibu papa carikkan....dapat dlm 15-20 kotak jgk la....ada kecik ada bsr....

Sabtu tu lepas lead lori pergi rmh baru, kami balik PJ sambung kemas.....angkut tung tang tung tang kul 2 pagi baru sampai rmh....fuhhh....

Ahad, En SuamiSayang pergi kerja pagi2, dia drop aku kat rmh sewa utk aku mop lantai dan kemas sikit2....maklumla, Sabtu tu x sempat nk mop.....last2 aku terbongkang kepenatan mcm kucing kehausan.....

Semalam Papa ngan ibu datang hantar Zuhayr....excited sgt jumpa dia setelah seminggu lebih dah x jumpa.... :D :D :D

Sampai ke hari ini, 28 May, barang semua masih dalam kotak....x tau nk start kemas dari mana nth....cari iron haritu pon sampai rasa nk mengamuk...habis semua kotak dipunggah padahal aku ingat aku dah label kotak yg ada iron.....hampeh betul.....

Masa aku setelah berpindah ni pon byk jgk yg kena rombak....dulu kluar rmh, kul 8 pon boleh...skrg, kena kluar rmh kul 7 am...so malas2 pon kena bangun kul 6 jgk....jarak antara rmh dulu dan skg sama je, dalam 21km....tp dulu lalu hiway...skrg lalu jalan biasa, so ada byk traffic light...aku kira2 smlm dekat 10 traffic light aku kena tempuh....so aku amik masa dalam sejam skrg....dulu setengah jam dah sampai....

taman perumahan aku dh start ramai gak yg duduk....tp row aku baru 6 fmily yg duduk.....hehe...

mcm biasa, aku nk share byk gmbr...tp usb cable ni prob, x tau nape x leh detect hp ni kat pc....emm so tu hold dulu lah..... :D

Oklah, nk wat keje...

.: DAA ~~ :.

2 comments:

Norhazrina Abdul Hamid said...

selamat berdeko okehhhh. pindah rumah adalah benda plg penat dalam dunia. hahaha

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI