Thursday, April 9, 2015

~ Kabinet TV ~

.: SALAM :.

Hai....
Harini mcm nk share 1 cerita iaitu tentang TV Cabinet...
(atau lebih detailnya TV Cabinet rmh kami).... :D
Sebenarnya, Vendor utk TV Cabinet dgn Kitchen Cabinet rmh kami dtg dari company yg sama iaitu Everskill Design yg beralamat di Setia Alam...

Vendor ni kami booked terlebih dahulu masa kat expo...x ingat expo Home Living ke apa bertempat samada kat PWTC or KLCC...x ingat dah....
Sebenarnya aku ada beberapa gambar....gambar dalam kedai ni semua...
Tapi skrg ni SD Card aku problem...semua gambar2 dalam tu x boleh nk retrieve....sedih bebeno...
Gambar2 anak la paling byk....termasuk gambar2 progress rmh....aduhaii....

So, wat masa ni x boleh nk share gmbr2 dlm kedai Everskill Design ni....
Bercerita pasal TV Cabinet ni, mula2 ingat nk custom-made je....So, kami pun try lah design n then staff Everskill akan draw kan balik dalam bentuk 3D image....
Dapatlah a few design....
Tapi agaknya mmgla otak kami laki bini ni x kreatif, bila dia org tu dh buat 3D image, tgk TV Cabinet kami mcm pelik je....haha

Ni cth2 nya....




Aku mmg suka konsep cermin....tp apa ke hal nth mcm pelik je....hahaha

Kalau korang rasa design ni buruk, bukan salah Everskill....sebab dia cuma tiru apa yg kami dah design....so, kami lah yg x reti buat sbnrnya.....lol

Entahla, sebab rasa mcm pelik.....so En SuamiSayang kata, "U cari jela mana yg u suka kat gugel pastu bg dia org n try tgk brp quotation dia....x payah la u design sndiri.."
(nampak x di situ sbnrnya aku yg design.....x kreatif betul otak aku ni....)

So bila aku google, mmg semua cantik2 la kan....baru rasa mcm "Wahh, semua cantik...takut harga kat poket aku yg x cantik.... ". :'D

Ni antara yg paling aku suka :




(Resource : Google)
Cantik2 kan.....tp macam lebih sesuai utk rmh yg bsr2 je konsep cmni....suka tgk design2 dia org....

Kalau aku, aku suka simple je....ada cermin sikit, kaler hitam putih sudah....
Kalau korang gugel pon, mesti rambang mata.....tp kalau bsr2 sgt cabinet tu, mahal la pulak nnt....
lagi2 yg ada cermin byk....mahai....
aku cermin sikit sudah la....haha

Last2 sekali, kami dua decide biar dia org (staff Everskill) tu jelah yg design kan utk kami.....senang cerita....camana hasilnya....aku pun x tau lg...hopefully memuaskan hati la.... :)

Ok tu je nak story.....

*Nanti kalau dh siap TV Cabinet dgn Kitchen Cabinet, boleh la aku share kat sini...


.: DAA ~~~ :.

3 comments:

Norhazrina Abdul Hamid said...

cantikknyaaa liza. cermin byk mmg cun. rina pn suka byk2 cermin. hehehee.

haLyZaQiut said...

Rina - hehe..tulaa, nmpk sgt suka tgk cermin kan kt ni...hhha

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI