Tuesday, January 7, 2014

~ Car Seat & Rocker Baby ~

.: SALAM :.

Sejak2 ada anak ni, mmg rasa mcm x sempat nk wat pape...
Tgk tv pun hujung2 mata, nk tido pun tido2 ayam...
Tapi Alhamdulillah, tetap seronok...
>_______<

So harini ada masa sikit nak share 2 barang yg baby Zuhayr guna....
Car Seat & Rocker baby....

- Car Seat Joie

Car seat ni aku beli dari kedai Littlewhiz kat Setia Alam....
Jom jengah website dia, www.littlewhiz.com
Littlewhiz ni selalu wat promotion, so aku mmg suka pergi shopping barang2 baby kat sini....
Antara barang yg aku beli kat sini car seat, rocker, breast pump (Medela & Spectra), storage bottle, botol susu, washable diapers, towel baby, thermometer, warmer, sterilizer, breast pad, byk lagilah....
Kedai ni eventhough kecik je, tp lengkap la jgk...
Kalau uols, nak pergi boleh tgk address dia kat website...
Kalau malas nk pergi tgk website tu, ni ha address nya :
:D
Kalau uols takut stok xde, call dulu tanya...kang datang jauh2, habis plak barang yg uols nak tuu....


Ni lah car seat Joie....

Ada 2 kaler, merah dan hitam...

Ni masa baru je habis pantang.....1st time Zuhayr guna utk travel Johor-KL
Gambar lain pun ada jgk, malas nk transfer masuk laptop....lol

Bagi aku, car seat ni ok.....boleh guna dari new born sampai 4 tahun cmtu, up to 18 kilo....Zuhayr pun ok, suka je dok dalam tu...cuma bila dia nk susu, kena kuarkan kejap sbb dia nangis minum sambil duduk dalam car seat..... :D
Harga dia bg aku ok jgk, masa kat Littlewhiz aku beli ni dia bagi dari RM759 less jadi RM685 cmtu kalau x salah....


- Rocker My Dear

Rocker ni pun aku beli kat Littlewhiz jgk.....harga dia masa tu x ingatla...rasa mcm RM129...tp yg pasti x lebih RM150....

Kalau brand Fisher Price lagi comel....

Antara reaksi Zuhayr kat rocker.... :D

Tapi kalau uols beli rocker ni actually boleh pakai kejap je...bila dia dh bsr, xde nya dia nk duduk dalam tu diam2...silap2 kang tergolek ke bawah.....huhu...tp dulu seronok gak...leh buai2 dia dlm tu...mcm Zuhayr, mmg dari lahir x pernah tido kan dia dalam buai, so kdg2 kalau siang dia merengek, dodoi lah dia kat rocker....huhuu....

Oklah, tu je nak share harini....

Semoga ada info yg dpt dikongsi bersama....

.: DAA ~~~ :.



2 comments:

Rose Azadir said...

Assalamualaikum, kalo beli brg tuk baby nie mmg kena pilih betul2, seeloknye pilih brg yang boleh pakai lama, xde la membazir hehe...anyway saya blogwalking kt sini, jemput datang ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer...

haLyZaQiut said...

Waalaikumussalam...tulaa...kalau boleh dapat pakai sampai ke adik2 nya...barulah jimat sikit...heheh...ok, thanks so much for dropping by... ;)