Thursday, December 19, 2013

~ Stroller SCR 12 ~

.: SALAM :.

Last week, plan nk belikan 'kereta' utk si kecik, baby Zuhayr....
Sebelum bersalin ni x sempat nak gi cari n beli lg.....cuma usha2 sebelah mata je time tu...
Ni bila baby dah keluar, susah gak nak gi jalan2 kalau xde 'kereta' baby....
Ada ofismate En SuamiSayang ni suruh test dulu carrier dia, brand Ergo Baby...
Tapi disebabkan si Zuhayr ni kecik lagi, mcm x berapa sesuai plak tgk kepala dia terlentok2 dok dalam tu....
Maybe kalau dh bsr sikit, sesuai la kot....

Carrier brand Ergo Baby....dalam gmbr tu pon mcm dh bsr sikit baby dia.....
(Internet resource)

Sebab kepala Zuhayr belum kuat, kena ampu kat leher dia.....tp syok dia duduk dalam tu, sampai tertido2..... :D

So last week, kami pon pergilah Aeon One Utama....x plan pon dalam kepala nk beli brand apa....nnt sampai, test kalau ok beli la.....

Bila sampai tempat stroller tu, mmg mcm2 pilihan yg ada....pening...x tau mana 1 yg ok...tp kami decide mmg nk beli stroller yg boleh pakai dari new born sampai 3 4 tahun cmtu...so xdela membazir sgt nnt.....masa tu, stroller brand SCR mcm2 version ada....ada SCR5, SCR6, SCR8, mcm2 lagilah....mendengar kata2 dari promoter kat situ, SCR yg paling latest ialah SCR12....

Dia buat comparison antara SCR12 ngan SCR yg lain....nmpk mcm SCR12 ni lebih jimat space n nmpk lebih moden....SCR12 ni boleh ditanggalkan antara seat dgn besi dia tu dan 2 2 boleh lipat...so bila masuk dalam bonet kete mmg jimat space la kiranya.....

Stroller SCR12....ada 2 kaler....merah dan purple....tp tempat simpan barang kat bawah stroller ni mcm kecik sikit....x leh letak byk brg sgt....
stroller ni boleh pakai since new born sampailah ke 4 tahun....hmmm okla tuu....agaknya kalau umo 4 tahun pon baby dah x nak duduk dalam stroller....
(internet resource)



Aku decide nk beli kaler purple....Elok je Zuhayr dok dalam tu.....hahha

Aksi Zuhayr masa test stroller kat Aeon OU...... x reti dok diam....kemain ligat lg....

Akhirnya kami pun beli lah SCR12 ni....harga dia RM569....okla....x sampai seribu rgt.... :D

Yeayy, dah beli kereta utk Zuhayr....moh le kt pulang..... :D

Ok tu je dulu.....

.: DAA ~~~ :.


5 comments:

Afasz said...

suka zuhayr dpt jalan jalan ...

Saya Disini said...

beli pampers ke?

haLyZaQiut said...

Afasz - haha...pastu dh penat, meragam....lol

Saya Disini - beli pampers kat tmpt lain.... :P

Annie Lee said...

Do u hv photo after folded?
I very interesting on this model too.^^

haLyZaQiut said...

Annie Lee - i dont have photo of SCR12 after fold, later on if i snap the pict ill let u know ok... ;)