Thursday, September 12, 2013

~ 36 weeks !! ~

.: SALAM :.



Ok, ckp panjang pun x guna....
Semalam baby dah masuk minggu ke 36!!!
Senang cerita dah 9 bulan la.....
Buat masa ni, mmg belum ada tanda2 baby nk lihat dunia lg....
Masih syok duduk dalam perut gamaknya....
Tapi setiap malam aku tido, selalu risau...
Takut2 sakit nk terberanak....
So tido pun jadi x lelap sgt, asyik mimpi bukan2 je....
Selama mengandung pun mmg x nyenyak jgk, sakit2 badan....

Beg persediaan sepatutnya awal2 dh buat, tp aku biasalah....
Menangguh je kerja...so belum packing lg....
Aku ingat nk beli beg baru yg cantik2 sikit....yg pinky2 sikit.... :D
En SuamiSayang kata "X yah ngada2...bukan u yg nk bawak beg tuu....pakai je beg galas i..."
Errkkk!!!

Ingat hujung minggu ni nk kemas sikit2...bawak mana2 yg perlu....
Pampers sikit, baju baby sikit, kain batik, barut baby, baju butang (aku), stokin, selimut baby, kain lampin, termos, tgklah apa lagi yg boleh muat dlm beg tu.... :D

Ibu ckp
"Kalau keluar darah pergi hospital..."
"Kalau keluar air ketuban pergi hospital..."
"Kalau sakit perut yg berpanjangan pergi hospital..."
Buat masa ni, rasanya baby belum betul2 engage ke bawah lg....
Cuma dh pusing posisi nk keluar...kepala kat bawah....ni dia dh pusing awal2 dah...start masa minggu ke 34 haritu... (harap2 lah berkekalan sampai ke deliver time nnt)

Emm takut la pulak......
Ya Allah, Kau permudahkanlah segala2nya....
Semoga semuanya berjalan lancar, sihat dan selamat....Amin...
Next week, ada 2x lagi checkup.....
Huuu~~


Nama baby awal2 dah ada.....sebab dh tau hero, so terus panggil dgn nama dia sejak dalam perut ni.....hehe


*Hujung minggu ni cuti 3 hari.....yeaayyy!!!! Selamat Pengantin Baru utk rakan2 ku yg melangsungkan perkahwinan pada minggu ini...ramai betul....tahniah uollsss.... ;)

Dari aku yang nak buat kerja pulak....

.: DAA ~~~ :.


7 comments:

chicken_floss said...

terharu n tersedih pulak baca entry ni lyza..:) semoga semua dipermudahkan lyza. :) lebiu!

l@dylily said...

checklist brg nk bwk g spital tu tya mak or belasah jer? klu ade share2 la yer.. hehe.. arini kite genap 32 weeks.. ^_^

Saya Disini said...

"X yah ngada2...bukan u yg nk bawak beg tuu....pakai je beg galas i..."

huh.sama ngn hasben sy...dia ckp bwak je beg galas dia p keje tu..

xpatut betul..dia ingt bby kita nk p keje ke apa???

haLyZaQiut said...

chicken_floss - heee...nape u tersedih2 plak ni...jgnla cmtuu....doakan kita n baby baik2 saja ok...lebiutoooo.....muah3....

l@dylily - ohhh dh 8 bulan ye baby kikin...kt tgk checklist tu berpandukan barang apa yg dh beli n ada kat rmh...pastu main masuk je beg....hahhahaha...ada kot org share2 kat blog....kt x gugel sgt...bawak je apa ada kat rmh...

haLyZaQiut said...

Saya Disini - hahhaa...acong pon sama ke...tulaa, dia malas nk belikan kt beg baru....kang kt bawak beg hiking gunung tu kang....hahhaha

Norhazrina Abdul Hamid said...

wahh cpt btul ms berlalu kan. mst liza da x sbr. huhu. smoga dipermudahkan semua ya. aamiin.

haLyZaQiut said...

Rina - emm tulaa...pejam celik pejam celik je...hehe..x sabo ada, takut pon ada....kih2...